Закарпаття відвідав Держсекретар МЗС Угорщини Жолт Неймет (ФОТО)

Сьогодні, 30 березня в камінному залі ОДА перші керівники краю – голова облради Іван Балога та голова ОДА Олександр Ледида зустрілись з Держсекретарем МЗС Угорщини Жолтом Нейметом, Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Міхаєм Баєром та іншими керівниками дипломатичних установ Угорщини в Україні, які супроводжують його в робочій поїздці.

Закарпаття відвідав Держсекретар МЗС Угорщини Жолт Неймет (ФОТО)

У зустрічі також взяли участь депутати облради – керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, голова постійної комісії облради з питань бюджету Василь Брензович, начальник головного управління європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв'язків і туризму ОДА Ернест Нусер .

Держсекретар МЗС Угорщини подякував першим керівникам Закарпаття за прийом і зазначив, що нещодавно Президент України Віктор Янукович провів зустріч з Прем’єр-міністром Угорської Республіки Віктором Орбаном.  На переконання Неймета Жолта, найкраща оцінка стосунків України і Угорщини – це превілейоване партнерство між двома державами.

«Вважаємо, що Угорщина в Євросоюзі має таке важливе завдання, щоб допомогти Україні на її шляху до Євросоюзу. І Україна має серйозний шанс в цьому напрямку, це перспективно для вашої держави, - підкреслив він. - Найближчі плани – вирішення питання перетину кордону між Україною та Угорщиною з особливою увагою на Євро - 2012, а також подальша гармонізація наших взаємин у різних площинах».

Голова облради Іван Балога  насамперед привітав поважних гостей на Закарпатті та наголосив, що «ми працюємо на вирішення проблем Закарпаття  та його громади. Безперечно і зустрічі з такими шанованими людьми, і результати цих зустрічей  розглядаємо під призмою  інтересів краю. З різних сторін є зацікавленість до Закарпаття. Його історичне минуле, географічне розташування  та  толерантність жителів - це приваблює і цю привабливість ми не повинні порушити, а тільки покращувати. Ми працюємо у форматі дружніх стосунків  з нашими угорськими партнерами як найзахідніша область держави – України, однозначно в рамках її діючого чинного  законодавства. Тобто, українські і закарпатські пріоритети – це перш за все. Водночас хочу завірити, що наші відносини з Угорщиною, зокрема з Саболч-Сатмар-Березькою областю, є одними з найкращих. Окремі гострі питання, які порушувались на дводенному засіданні Українсько-Угорської міжурядової змішаної комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва є, з ними стикаються жителі Закарпаття та Саболч-Сатмар-Березької області. Вважаю, що нововведення щодо перетину кордону не зовсім вдало застосовані. Тому просив би і вас звернути на це увагу. Але в більшості вважаю,що ми рухаємося  правильним курсом».  

Звертаючись до присутніх, Олександр Ледида підкреслив, що вважає особливо актуальною злагоджену роботу української та угорської сторін з огляду на Євро-2012:
– Євро-2012 стане своєрідним індикатором ефективності нашої роботи. Адже багато уваги буде приділятись умовам перетину кордону. Зацікавлені у спрощенні візового режиму і самі закарпатці. Розуміємо ми й те, що у вищезгаданих питаннях Угорщина залежить від правил Євроунії. Проте наша співпраця, переконаний, й надалі допоможе вирішувати багато проблем.

Держсекретар запевнив, що ми й надалі розвиватимемо партнерство у різних галузях, а запорукою цього є наші дружні стосунки, повідомили Закарпаття он лайн у прес-службі Закарпатської облради.

30 березня 2012р.

Теги: Неймет, Угорщина, Баєр

Коментарі

Василь 2012-04-21 / 21:21:03
Досить вже згадувати події 39 ви що були там?Так Угорська армія поступила по звірськи але сичовики теж не були святими вони перерізали не мало мирних жителів ,але ці події відбулися 73 років тому !!,І що дальі? так і буде вично сіятися ненависьт миж простими людьми ?Різньі політичні сили травять нації один на одного щоб люди свою злість виплеснули на такіх ж самих людей !!!І не питали чому так погано живется у нашій державі? чому 30 відсотків населення живе за межею бідності ???Чому та счого стільки міліардерів а "високопосадовці" жирують і живуть набагато краще ніж їхні колеги із розвиненої європи? Чому заходячі у державнь установу будь який маловажний чиновнік або міліцішта говорить і дивится на простого робітника як на людину 2 го сорту ???

Сергій 2012-03-31 / 20:25:15
Міг би приїхати на 15 березня і вибачитися за окупацію Карпатської України та знищення тисяч закарпатців.

silskij holova 2012-03-30 / 20:45:00
molodets ivan,dijsno nasih ne puskajutj v uhorscsinu.navitj 40 tisjats zakarpatskim madjaram sejs svolots nemet ta urjad madjarskih pioneriv na choli z orbanom zaboronjaje vjizd do madjarscsini,bo kovacs miklos i joho banda sklala sekretnij spisok neuhodnih miscevih madjariv.svoloto.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини