— Під пльонкою їх садила, от вони і дозріли бистро. Беріть, тут ніяких хімікатів нема, я тільки водою їх поливала, — припрошує бабуся і простягає кілька великих полуниць.
Поруч постійна продавщиця ринку Ганна бере дрібну полуницю по 20 грн за кілограм та велику — по 25. Каже, що ягоди з Херсона. Купують їх не дуже охоче.
— Може, нітратів бояться, нас же всігда лякали, шо у ранніх ягодах хімії повно, — прикривається газетою від сонця жінка. — Нашо хімія, як у Херсоні клубніка і так дозріває.
З іншого кінця ряду продають полуницю з Одеси, Чернівців, Миколаєва. Ціна не нижча ніж 20 грн за кілограм. За чорну черешню із ЗАКАРПАТТЯ просять 13–15 грн за кілограм. На ринку її не щодня знайдеш. Мало везуть, бо черешні надто водянисті на смак.
У Києві полуницю продають по 25–50 грн, скадовську черешню — по 35 грн.
"Газета по-українськи"
25 травня 2007р.
Теги: