Юрій Переста назвав чутки про своє ректорство безпідставними

Сьогодні в інтернеті з’явилася інформація про те, що в Києві міністр МНС Віктор Балога домовився з керівником адміністрації президента Сергієм Льовочкіним про майбутнє Ужгородського національного університету, а саме – що новим ректором УжНУ стане декан стоматологічного факультету Юрій Переста.

Юрій Переста назвав чутки про своє ректорство безпідставними

«Час Закарпаття» поцікавився в самого Юрія Юрійовича, чи відомо йому про це. За його словами, новина стала для нього цілковитою несподіванкою.

«Поняття не маю, звідки така інформація взялася в ЗМІ, – прокоментував Юрій Юрійович. – Я вийшов з операційної, отримав дзвінок від друзів, які мені й повідомили, що з’явилося таке повідомлення. Сам я останнім часом взагалі не спілкувався з Віктором Івановичем Балогою, тим більше – про ректорство.

На даний час ректором є Микола Миколайович Вегеш, повноваження якого закінчуються 7 квітня, а питання про призначення тимчасово виконуючого обов’язки вирішує виключно міністр освіти. Що буде після цієї дати, знає лише Бог».

Крім того, Юрій Переста додав, що навіть не знає, чи претендуватиме на ректорську посаду. «Для себе я ще остаточно не вирішив, чи взагалі братиму участь у виборах ректора. До них ще дуже далеко», – сказав він.

В свою чергу помічник діючого ректора Миколи Вегеша Володимир Бесараб заявив, що цю інформацію взагалі немає, чого коментувати. «Що про це говорити? За період роботи ректора, подібні провокації з’являлися неодноразово», – відповів він.

23 лютого 2012р.

Теги: Переста, ректор, УжНУ

Коментарі

співробітник УжНУ 2012-04-24 / 23:53:32
Тільки не ПЕРЕСТА! Не дай Бог!

Людині 2012-03-02 / 14:00:46
Можливо Русин заплатив тролям, або ж сам сидить і "строчить".
Заспокойтеся, і припиніть обливати брудом хорошу людину, бо самі не знаєте, де можливо, завтра опинитеся!

Діма 2012-03-01 / 20:27:44
Все одно Юрій Юрійович буде нашим ректором, і тоді УжНУ нарешті підніметься на найвищий рівень. А хто його зараз не підтримає побачите що він з Вами потім зробить. Я якби міг також Вас усіх "зарозумних" по виганяв би. Для УжНУ необхідний ректор із комерційною жилкою, а кваліфікація і учні то для рядових виконавців. На рахунок відсутності ще хочу додати що хоча Переста є хорошим професором але у нього просто немає часу займатися усілякими учнями які тільки відволікають від насправді важливиж речей. Наш шановний президент Віктор Федорович, який також професор, наразі також не може дозволити собі взяти аспірантів і продовжити наукову роботу. Але ж ми не дорікаємо йому цим.

Людина 2012-03-01 / 19:38:34
Прочитав я коментарі до новини і повірити не можу. Таке враження, що або Переста сам пише більшість коментарів або заплатив тролям. Але в будь-якому разі хочу сказати, Ви що з глузду з'їхали?!!! Довірити кермо УжНУ людині яка сама певно жодної статті не написала (майже всі написав для нього Русин, включаючи дисертацію). Юрій Юрійович аж пищить хоче цю посаду і виклянчує у Балоги її мало не щодня. І на рахунок хабарів можу підтвердити - чиста правда. Якщо маєте проблеми із вступом чи хочете влаштуватися до лікарні чи ментовки - без проблем. Можу дати номер телефону Юрія Юрійовича, звертайтесь. А про "дєлішки" Перести і Русина В.П. можна книжку писати. Тролі не вводіть людей в оману, все одно правда переможе.

Міша 2012-02-28 / 21:54:40
Легко придумовувати недоліки людям!!!
Шановний М.Д.,якщо ти чув, що хтось давав хабар, то це свідчить що теперішній ректор не реагує на такі проблеми, а це означає, що і сам займається подібни.
Юрій Юрійович веди УжНУ до вершин, бо пропадемо з теперішнім кермом!!!

колега 2012-02-28 / 20:00:13
У Вас, шановні, вичерпалися всі можливі аргументи проти Перести Ю.Ю. Ваша заздрість та підлість не мають меж! Диву даюся, до чого можуть дійти люди у своїй підступності!

Гість 2012-02-28 / 18:31:30
Шановний М.Д., ваші друзі(чи хто вони там) явно переплатили хоч він і є єдиним у світі лікарем проктологом-стоматологом але все ж це забагато. Хоча зараз майжі всі беруть хабарі і я не бачу нічого особливого в тому що їх бере Юрій Юрійович

М.Д. 2012-02-28 / 17:17:44
Підтримую "Феміда" та "Антикоба" Переста взагалі мужик нормальний. За вступ брав всього 5-7 тис. у.о. Так мало ніхто не брав

Феміда 2012-02-26 / 19:53:19
Спробуйте організувати факультет такого зразка, як стоматологічний, на руїнах їдальні, тоді і хваліться. 18 факультетів УжНУ знаходяться в однакових умовах, в тому числі і по залученню спонсорських коштів. Порівняйте за рівнем матеріально-технічного оснащення, наприклад, медичний факультет з 60-річною історією та стоматологічний - з 5-річною. Факти говорять самі за себе...

Anti-Koba 2012-02-26 / 19:36:04
Шановний п. Коба (Сталін Вам близький по духу???), очевидно, що Ви не володієте достовірною інформацією. Під керівництвом Ю.Ю. Перести захищена 1 кандидатська дисертація та 5 магістерських робіт. На даний час він є керівником 5 кандидатських дисертацій. Щодо професора Потапчука, то коли потрібно було очолювати факультет він поїхав відпочивати в Хорватію, а Маляр Р.В. після 2 років "плідної" роботи асистентом стоматологічного факультету звільнився, оскільки студенти в письмовій формі неодноразово пояснювали "якість" проведених ним занять. Уважно проаналізуйте інформацію сайту стоматологічного факультету (можна перевірити у відділі кадрів УжНУ). На сьогодні на стоматологічному факультеті УжНУ відкрито 4 кафедри, професорсько-викладацький склад яких становить: 10 докторів медичних наук, професорів, 13 кандидатів медичних наук, доцентів та 28 асистентів. Заплановано 5 дисертацій на здобуття наукового ступеню доктора медичних наук та 14 - кандидата медичних наук. Згідно з "Положенням про кафедру", кафедра не може бути відкрита якщо не має 3 штатних працівників з науковим ступенем.
Ю.Ю. Переста знаний та шанований фахівець, науковець в нашій країні та далеко за її межами: лауреат Премії Кабінету Міністрів України (2000 рік), нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2001 рік), заслужений лікар України (2004 рік), нагороджений медаллю ім. Роберта Коха Європейської Академії природознавства (Ганновер, Німеччина, 2008 р.), а також – Грамотою Верховної Ради України (2009р.).,нагороджений орденом «Честі» Європейської Академії природознавства (Ганновер, Німеччина, 2011р.), Лауреат щорічного рейтингу «Лідер року – 2009» в номінації «Керівник, менеджер року», член Зовнішньої Ради Угорської Національної академії наук (2006 р., Угорщина), член Вченої ради факультету охорони здоров’я Пряшівського університету (2007р., Словач¬чина), професор Пряшівського університету (2008 р., Словаччина).
А взагалі, основна заслуга у відкритті стоматологічного факультету В.І.Балоги, а у створенні та становленні - Ю.Ю. Перести.

коба 2012-02-26 / 18:09:57
2012-02-26 / 17:35:02
Безперечно, у Ю.Ю.Перести є великий талант - поговорити.Скільки він учнів має (як професор)- майже ні одного. Стоматологічний факультет, до речі, започаткували проф. Потапчук А.М. разом з Маляром Р.В. під патронатом нашого ректора. Але за іронією долі очолив факультет Юрій Юрійович. Місця для засновників тут не знайшлося. Але це історія. Натомість проф. Потапчук А.М. організовує кафедру стоматології ФПО, яка, на думку фахівців та колишніх студентів, є більш якісною та професійною за викладацьким складом. За гроші спонсорів можна зробити будь-що і будь-де, що і робить Юрій Юрійович. Він "зробив" факультет без серйозних фахівців (по стоматології), 1-2 дисертації із стоматологічних дисциплін на факультеті - це не те, що можна сказати в підтримку Ю.Перести. Що ж до ректорства, то проф. Ващук Ф.Г. та проф. Русин В.І. є особистостями, про яких можна говорити. До речі проф. Русин В.І., який є вчителем Ю.Перести (керівником докторської дисертації)відома постать в медицині не тільки в межах України, але й за кордоном. Проф. Русин В.І. вже був ректором, і багато з тих, хто з ним працював, знає його як принципового організатора та відданого справі фахівця.

Цукор 2012-02-24 / 17:07:15
Пересту - на ректора! Се чоловік, котрий із гімна зробив факультет. Што лем Русини не робили із ним. Або не поламали і не показили го! Професори Русини! Вам уже прийде кониць, накониць! Доста уже дурити й колотити нарід! Професоре Русине-старший, ци Вам ректорство треба? Попозирайте на "ітог своєй жізні" - три сини-дебіли, старший обікрав не лем своїх сусідів, а й нещасних онкохворих, ледвегосьте удмазали уд тюрми. Ви завалили хірургічну службу області, Ваш старший син успішно валить онкологію, самий умний онколог... Ви наклєпали много кандидатів і дохторів наук, а кому уд сього дубрі? Лем Вам... Перебачте, але Ви і Ваші діти до Перести і не вмивалися - інтелігентності, етики й деонтологіі Вам і Вашим дітям не навчитися вже ніколи... Се судьба... Проффесоре, як старший, так і молодий, уйміться! Старший хоть заслужив горбом, тягнучи хірургічних хворих. А што молодий проффесор, котрий Пересту з гімном мішає? Тобі до Перести як до альфа центаври - сиди і не рипайся, дебіле! Іди і уддай гроші, штось украв у онкологічних хворих! Та й поуддавай тоту зимлю, штось незаконно приватизував (украв) у людей!

зав. каф. 2012-02-24 / 09:52:39
Ю.Ю. Переста прекрасний організатор, стратег.Кращої кандидатури ректора просто немає і так думає абсолютна більшість співробітників УжНУ.

Філолог 2012-02-24 / 09:36:10
Стоматологу
"вищий навчальний заклад" пишеться з малої букви, " у питаннях" пишеться буква "х"! Ви некомпетентні навіть правильно писати, не те щоб судити про ректорство!

Стоматолог 2012-02-24 / 09:16:45
не думаю, що Переста буде компетентний у питання організації роботи цілого Вищого Навчального Закладу в усіх сферах діяльності, він не потяне...

до 777 2012-02-24 / 09:00:56
Колектив не обере Пересту ректором? - Обере! Всім набридла байдужість і некомпетентність теперішнього керівництва, яке майже до зубожіння довело УжНУ!Саме такого розумного, інтелігентного і перспективного ректора бажає бачити колектив. Проти тільки ті, хто не може, не хоче або не звик працювати.

456 2012-02-24 / 08:41:39
Це правда. Давно вже в УжНУ не було такого керівника. Найкращий декан безумовно може стати і хорошим ректором.

123 2012-02-24 / 08:38:32
Переста Ю.Ю. найдостойніший кандидат на посаду ректора УжНУ!

..... 2012-02-23 / 18:24:24
Юрій Юрійович Переста одна із тих особистостей, яка може осягнути вершину "айсберга",тобто вишу УжНУ.

321 2012-02-23 / 15:24:21
Можливо Переста і достойна кандидатура на посаду декана медичного факультету, але не на посаду РЕКТОРА ВУЗУ.

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини