Ректором УжНУ стане професор Юрій Переста?

Наступним ректором Ужгородського національного університету стане професор Юрій Переста – такої домовленості під час зустрічі у столиці досягли Міністр МНС Віктор Балога та Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Ректором УжНУ стане професор Юрій Переста?

Про це інформує Zaholovok.com.ua.

Цієї весни в УжНУ переобиратимуть ректора. Свої міркування з приводу того, хто займе цю посаду, регулярно висловлює саме Міністр МНС В. Балога, який називає себе столичним куратором Закарпаття.

Довідка: Юрій Переста народився в Мукачеві 1966 року. Заслужений лікар України, доктор медичних наук, декан стоматологічного факультету Ужгородського національного університету, професор кафедри госпітальної хірургії УжНУ, завідувач кафедри хірургічної стоматології. Зробив понад дві тисячі операцій. Автор шести монографій, майже 90 статей і тез, отримав патенти України на 10 винаходів.

23 лютого 2012р.

Теги: Переста, ректор

Коментарі

колега 2012-03-07 / 19:26:09
Почитав в інтернеті про медаль Коха, - взагалі ліва контора в якій керівник росіянин. На рахунок стоматологічного факультета то на нього виділялося більше мільйона з бюджету тому сильно не перебільшуйте вклад Перести. Тим більше що частина грошей осіла в його кишені. До речі зуб нормально вирвати він не може, це вже ні в які ворота не йде.

УжНУ 2012-03-01 / 21:39:42
Пересті не треба було запускати через Заголовок таку дурню. Це спрацювало проти нього.

читач 2012-03-01 / 21:29:06
безіменний - тобто ніхто, пусте місце! то ж слухати пустоту- не варто......... легко говорити прикриваючись ніком! а ви назвіться і тоді зрозумієте, що таке бруд!

Безіменний 2012-03-01 / 19:59:02
Правду кажете, йому не варто цим займатися. Будь-яка інша кандидатура буде кращою. Стільки бруду! Іди, Юрій Юрійович, краще на заслужений відпочинок і не мороч людям голови. А те що ви його з Ісусом порівнюєте... Сподіваюсь Вам Бог простить Ваше невігластво.

колега( в минулому) 2012-02-29 / 11:41:15
Скільки бруду !!!! Пересті не варто цим перейматися "Ісус Христос мав 12 учнів і то один його продав"що вже говорити про простого смертного.Він людина яка дуже вимоглива насамперед до себе.Тому ледарям і нездарам є за що переживати

Студентка 2012-02-29 / 09:17:22
Безіменному
Більш безглуздішої "брехні" про декана стоматологічного факультету ще не чула. Шановний, Вам просто необхідно познайомитися з цією "обдарованою Богом людиною" а тоді висловлювати свої коментарі. Вам явно чогось бракує!

Безіменному 2012-02-29 / 09:06:16
Хоч я особисто не знайома з Безіменним, і так можу сказати, що пліткара такого ще треба пошукати! Щось чув, а щось придумав, сам згрішив..., і так потроху совість загубив!

Студентка 5 курс 2012-02-28 / 20:08:42
Я навчаюсь на статоматогічному факультеті 5 років. Можу засвідчити, що ніхто ніколи на нашому факультеті не чув про "особливе" ставлення. Майте честь та совість!

Колега 2012-02-28 / 19:58:58
У Вас, шановні, вичерпалися всі можливі аргументи проти Перести Ю.Ю. Ваша заздрість та підлість не мають меж! Диву даюся, до чого можуть дійти люди у своїй підступності!

Безіменний 2012-02-28 / 19:05:33
Цікава новина. Хоча особисто не знайомий але чув тільки погане. Останнє напр. що він з друзями зробили нібито безкоштовні кабінети гігієни де лікарі знімають гроші та заносять долю. А також про його "особливе" ставлення до студенток.

гість 2012-02-27 / 11:05:40
Я тут прочитав про шановного Маляра Р.В......)))))))
Коба, Ви мабуть з ним не знайомі раз так говорите....!!!
це людина, яка двох слів до купи скласти без помилок не може! а ще й гроші від інтернів вимагає.....! а щодо кафедри проф.Потапчука - то подивіться, що там читають лекції асиситенти взагалі без наукового ступеню! а це ж післядипломна освіта!!!!

Феміда 2012-02-26 / 19:54:19
Спробуйте організувати факультет такого зразка, як стоматологічний, на руїнах їдальні, тоді і хваліться. 18 факультетів УжНУ знаходяться в однакових умовах, в тому числі і по залученню спонсорських коштів. Порівняйте за рівнем матеріально-технічного оснащення, наприклад, медичний факультет з 60-річною історією та стоматологічний - з 5-річною. Факти говорять самі за себе...

Anti-Koba 2012-02-26 / 19:38:58
Шановний п. Коба (Сталін Вам близький по духу???), очевидно, що Ви не володієте достовірною інформацією. Під керівництвом Ю.Ю. Перести захищена 1 кандидатська дисертація та 5 магістерських робіт. На даний час він є керівником 5 кандидатських дисертацій. Щодо професора Потапчука, то коли потрібно було очолювати факультет він поїхав відпочивати в Хорватію, а Маляр Р.В. після 2 років "плідної" роботи асистентом стоматологічного факультету звільнився, оскільки студенти в письмовій формі неодноразово пояснювали "якість" проведених ним занять. Уважно проаналізуйте інформацію сайту стоматологічного факультету (можна перевірити у відділі кадрів УжНУ). На сьогодні на стоматологічному факультеті УжНУ відкрито 4 кафедри, професорсько-викладацький склад яких становить: 10 докторів медичних наук, професорів, 13 кандидатів медичних наук, доцентів та 28 асистентів. Заплановано 5 дисертацій на здобуття наукового ступеню доктора медичних наук та 14 - кандидата медичних наук. Згідно з "Положенням про кафедру", кафедра не може бути відкрита якщо не має 3 штатних працівників з науковим ступенем.
Ю.Ю. Переста знаний та шанований фахівець, науковець в нашій країні та далеко за її межами: лауреат Премії Кабінету Міністрів України (2000 рік), нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2001 рік), заслужений лікар України (2004 рік), нагороджений медаллю ім. Роберта Коха Європейської Академії природознавства (Ганновер, Німеччина, 2008 р.), а також – Грамотою Верховної Ради України (2009р.).,нагороджений орденом «Честі» Європейської Академії природознавства (Ганновер, Німеччина, 2011р.), Лауреат щорічного рейтингу «Лідер року – 2009» в номінації «Керівник, менеджер року», член Зовнішньої Ради Угорської Національної академії наук (2006 р., Угорщина), член Вченої ради факультету охорони здоров’я Пряшівського університету (2007р., Словач¬чина), професор Пряшівського університету (2008 р., Словаччина).
А взагалі, основна заслуга у відкритті стоматологічного факультету В.І.Балоги, а у створенні та становленні - Ю.Ю. Перести.

коба 2012-02-26 / 17:35:02
Безперечно, у Ю.Ю.Перести є великий талант - поговорити.Скільки він учнів має (як професор)- майже ні одного. Стоматологічний факультет, до речі, започаткували проф. Потапчук А.М. разом з Маляром Р.В. під патронатом нашого ректора. Але за іронією долі очолив факультет Юрій Юрійович. Місця для засновників тут не знайшлося. Але це історія. Натомість проф. Потапчук А.М. організовує кафедру стоматології ФПО, яка, на думку фахівців та колишніх студентів, є більш якісною та професійною за викладацьким складом. За гроші спонсорів можна зробити будь-що і будь-де, що і робить Юрій Юрійович. Він "зробив" факультет без серйозних фахівців (по стоматології), 1-2 дисертації із стоматологічних дисциплін на факультеті - це не те, що можна сказати в підтримку Ю.Перести. Що ж до ректорства, то проф. Ващук Ф.Г. та проф. Русин В.І. є особистостями, про яких можна говорити. До речі проф. Русин В.І., який є вчителем Ю.Перести (керівником докторської дисертації)відома постать в медицині не тільки в межах України, але й за кордоном. Проф. Русин В.І. вже був ректором, і багато з тих, хто з ним працював, знає його як принципового організатора та відданого справі фахівця.

Анна 2012-02-24 / 21:52:22
Якщо Юрій Переста прочитає усі коментарі, то мабуть зрозуміє, що як тепло і сердечно порядні, саме інтелігентні та порядні громадяни нашого краю відзиваються про нього.Бо він справді такий у житті.Багато не треба-треба залишатися просто людиною.Ці риси він успадкував від батька і має тим гордитися.Люди все пам"ятають.Його батько був дуже хорошим керівником, організатором одного з найбільших підприємств у Мукачеві впродовж багатьох років, ще за радянських часів.Нехай Вам Юрій Юрійович щастить у житті!Тримайте своє ім"я гордо.Шани та поваги Вам поміж людей!

зав.каф 2012-02-24 / 18:10:18
У Перести талант організатора. Доручіть йому побудувати космодром, то через місяць у нього на столі буде лежати перспективний план розвитку, а через 5 років можна буде й ракети запускати ))). Є надія, що якщо Переста Ю.Ю. стане ректором, то університет буде жити новим життям.

Феміда 2012-02-24 / 17:52:27
Анна має рацію. Переста Ю.Ю. шанована в краї людина. І повагу собі він заслужив не байками, а наполеглевою працею. Його розуму можна позаздрити, а його інтелігентності багатьом так і не навчитись.

Анна 2012-02-24 / 15:03:19
Не приємно читати коментарі людини злої та яка заздрить досягненням Юрія Перести.Не ганьбіть себе пане 888.Краще напишіть прямо від свого імені, а не прячтеся за ніком-888.Можна зробити висновок,що майже 90 відсотків коментарів та відгуків -лише позитивної думки за Пересту Юрія - як за хірурга,керівника та просто порядної людини людини.Ви мабуть і по життю заздрісна людина, коли вас так боляче хвилюють чиїсь досягнення - а це уже діагноз...

до 888 2012-02-24 / 10:38:04
Причому Вегеш до реконструкції будівлі стоматологічного факультету?! А Балога допомагає не тільки стоматологічному факультету, а й медичному і студентському містечку, і біблотека врятована завдяки Балозі, і стоянка УжНУ має належний вигляд. А Переста настільки різностороння людина, що спеціальність "Хірургія" не завадила йому за короткий термін вивчити проблеми стоматологічної освіти та вивести стоматологічний факультет УжНУ на європейський рівень. Якщо б зараз провести соціальне опитування в університеті "Кого б ви обрали ректором?" - то 90% без сумніву відповіли б - декана стоматологічного факультету, доктора медичних наук, професора Пересту Ю.Ю. Інші 10 % - подібні до вас зловмисники, що пишуть на замовлення, або бачать у Пересті конкурента.

Nika 2012-02-24 / 10:34:35
До 888
Знаєте "ЗАЗДРОЩІ" не найкраща риса характеру!

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини