Гурт «The Symbioz» із Ужгорода зіграв у Львові "музику проти расизму"

На відміну від попередніх концертів за участю львівської групи «Годо» у кафе-клубі «Лялька», учорашній вечір минув без ескалації насильства з боку «білих арійських воїнів».

Концертну програму двох львівських груп «Годо» й «Infarct Focus», до яких приєдналися «The Symbioz» із Ужгорода та «Derrida»із Фінляндії рекламували під гаслом «Музика проти расизму»(лого – графічне зображення чорно-білої долоні). Афіша привертала увагу симпатичним іграшковим героєм мультиплікаційного фільму. Миролюбний Чебурашка …із закривавленою сокирою не натякав ні на що інше, аніж на те, що в програмі окрім важкої музики звучатимуть композиції на теми саундтреків до анімаційних серіалів, популярних у всьому світі.

Власне музикою до таких мультфільмів, як «Південний парк» та «Злюки-бобри» й розпочався концерт виступом групи «Infarct Focus», яку змінили ужгородські гості, причому гітаристові «The Symbioz» довелося замінити …вокаліста, який захворів.

Швидкі й важкі (в сенсі музики) фіни своїм метал-твістом спростували загальний стереотип сприйняття їхньої національної особливості. Четверо «гарячих» фінських хлопців так жваво виконували панк- і хард-кор, що публіка, яка напливом заповнила «Ляльку», повертаючись не вельми задоволеною із концерту «Арії» в цирку, не приховувала щирого захоплення: «Лялькова» пропозиція «Музики проти расизму» їй сподобалася більше, ніж зіркова легенда російського року. Парадокс цієї ситуації в тому, що афіші у Львові рекламували «Арію» плакатом із зображенням музикантів із свастиковим татуюванням та такими ж медальйонами. Однак символи символами, а музика – музикою. І слухачі зробили свій вибір неупереджено.

Завершила концертні виступи група «Годо», яка грала музику останніх двох років, де переважають електронні композиції, і це дало змогу логічно перевести вечірку в формат електронної дискотеки. «Звиняйте, що без бійки», міг сказати арт-директор кафе-клубу «Лялька« Сергій Каленюк, але йому вистачало іншого клопоту: вже вкотре він міг переконатися, яким недосконалим є технічне оснащення сцени. Клубу вже давно слід задуматися над заміною звукової апаратури на більш якісну. Наприклад, під час учорашнього концерту музикантам довелося під’єднуватися не до геть нездалих комбіків, а впрост у лінію. Так само не відомо, якої якості був би цей концерт, коли б на сцені стояли розбиті й виведені з робочого стану ляльківські барабани, а не добра фінська установка, на якій «Derrida» дозволила грати і львів’янам і ужгородцям.

Відсутність нормального звукового й музичного обладнання в «Ляльці» давно відзначали багато із тих музикантів, яким доводилося тут концертувати й які водночас були задоволені клубною атмосферою в цьому арт-кафе. Залишаючись невирішеною, ця проблема «намбе ван» сцени в «Ляльці» не додаватиме до її іміджу позитиву й прикро позначатиметься на якості її музичних пропозицій.
23 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини