Іван Шуфрич: «Повернення історичної назви – справедливе рішення»

Почесний президент відповів на звернення уболівальників.

Іван Шуфрич: «Повернення історичної назви – справедливе рішення»

Зміни чи впровадження чогось нового у будь-якій сфері завжди викликали певне обурення суспільства. Не стало винятком активне обговорення серед футбольної громадськості та вболівальників зміни назви клубу з «Говерли-Закарпаття» на ФК «Говерла», яка, як запевнив, на нещодавній прес-конференції генеральний директор клубу Іван Шіц, станеться вже в сезоні 2012/2013, – повідомили Закарпаття онлайн  в інформаційному відділі ФК "Говерла-Закарпаття".

Чимало критиків, які протестують проти цього, свої зауваження ґрунтують на тому, що назва «Закарпаття» має майже 30-літню історію й саме під цим брендом ужгородський клуб досяг найбільш вагомих здобутків в українському футболі.

Але якщо вдатися в історію, то назва «Говерла» своїм корінням сягає ще початку 70‑х років минулого століття (з 1971 по 1981 роки). Тоді наш обласний центр був представлений командою «Говерла» у другій всесоюзній лізі серед команд-майстрів УРСР. Найвищий здобуток цього періоду — друге місце в Чемпіонаті 1972 року. А вже через десять років (1982 р.) команду перейменували в «Закарпаття».

Як стверджує почесний президент «Говерли-Закарпаття» Іван Шуфрич: «Це трапилося через те, що в той час команда фінансувалася багатьма підприємствами краю. І на одній з обласних нарад багато керівників зауважили, що підприємства, які виділяють кошти на підтримку команди розміщені в різних районах області, тому назва «Закарпаття» буде більш зрозумілою ніж «Говерла». Тодішнє керівництво краю визнало зауваження слушними і вирішили перейменувати клуб. Вважаю, тоді — це було правильно. А в наш час клубу фінансово не допомагає жодне з підприємств області, тому повернення історичної назви нашому клубу на честь найвищої вершини України є справедливим. Тим паче, гора Говерла територіально знаходиться на Закарпатті, є символом краю, честь якого й представляємо у професійному футболі.

Таким чином, «Говерла» Ужгород об'єднує і символізує два поняття: «Говерла» — це все Закарпаття, а Ужгород — місце дислокації команди.

Cподіваюся, що ця назва скоро приживеться і «Говерла» творитиме нову футбольну історію Срібної Землі. Дуже розраховуємо й на підтримку вболівальників, адже незабаром на нас чекають гарячі футбольні баталії, в яких наша команда боротиметься за путівку до Прем'єр-ліги. Тож впевнений, що справжній «12-й гравець» завжди буде разом з нашою командою!».

13 лютого 2012р.

Теги:

Коментарі

фєдя 2012-02-15 / 17:05:24
«Говерла» Ужгород об'єднує і символізує два поняття: «Говерла» — це все Закарпаття, а Ужгород — місце дислокації команди."

а що є проблема з підтримкою команди в області? всім і тая ясно, що ГовЗак головна команда Закарпаття. і головнішою через співзвучність назви з "Говерлою" ясінянською вона не стане.

вася 2012-02-15 / 16:01:26
шуфрич: "в наш час клубу фінансово не допомагає жодне з підприємств області, тому повернення історичної назви нашому клубу на честь найвищої вершини України є справедливим".

і що, клуб почнуть фінансувати підприємства україни?

Фоцішто 2012-02-14 / 15:50:39
Ви добєтесь того що, на футбол зовсім ніхто ходити не буде.
P.S. не забудьте перефарбувати стадіон і змінити надпис на трибуні "ЗАКАРПАТТЯ" напішить там "Говерла" і зведіть на стадіоні гору. А ще перенесіть ліпше команду у Ясіня на саму верхню точку України. Зробіть за ті гроші там стадіон і грайте.

Фоцішто 2012-02-14 / 15:44:00
Ну до чого "Говерла" в Ужгороді. "Закарпаття" не менш історична назва ніж "Говерла", але просто назва "Закарпаття" заплямована матчем із "Кривбасем" два роки назад, чи не так?
"Закарпаття" два рази вигравало Першу лігу України, неодноразово ставали віце-чемпіонами цього дивізіону, навіщо щось будоражити. Давайте назвемо команду "Мішки-Гаммі" чи "Бурі Ведмеді", це ж символ. Говерла від Ужгорода знаходится у відстані більш ніж двісті км. де логіка.
Давайте зараз всьому вернемо історичну назву і ФК "Говерла" надалі буде грати у Другій лізі СРСР.

Вася 2012-02-14 / 13:33:01
Хто віддав ФК "Закарпаття" цим козлам? Чому команда не може бути на балансі міста, а то і всієї області?

бобік 2012-02-14 / 13:31:03
все нічого, погано те, що шуфри замість того щоб займатися клубом, його грою, комплектацією, інфраструктурою, дитячим футболом і т.д. міняють назви, спеціально запрошують у клуб тренера-скандаліста, роблять дебільні заяви, парятьвся вобщем.
дуже сумно, що головний клуб закарпаття з його футбольними традиціями у руках таких мерзенних людей як ця сімейка.....

Костянтин 2012-02-14 / 11:25:26
Якщо історію команди виводять із середини 1920-х, то чому не можуть повернути назву СК "Русь"?

гуцул 2012-02-14 / 02:43:05
Шуфричі нічого не зробили для Закарпатського футболу фообще!!!1) Стадіон не построїли,а хотіли вкрасти в ужгородської громади!!!2) школи футбольної не мають для Закарпатців!!3) наші Закарпатці грають всюди лиш не в Закарпатті Шуфрича!!!Для чого цей клубб?????най Шуфричі дале піарять себе і того молодого молокососа Сашка Шуфрича????ГАНЬБА ШУФРИЧАМ!!Відмивабь бабки і все!!

Небайдужий 2012-02-13 / 17:36:47
Це перший крок ,зїли ,наступний в перейменування ФК (ШУФРИЧ) гарна назва символ закарпаття ,історична ,і так далі.... (журналісту сподобається)

Пан Баклажан 2012-02-13 / 16:15:51
Я далекий від футболу, але: Говерла належить двом областям, Закарпаттю та Прикарпаттю (наче Арарат), і не певен, що сусідям не припадає більша її частина.

Тому вона асоціюється водночас із двома регіонами, що не дуже добре для ідентифікації. Вже б краще "Тиса" команду назвали...

Федір 2012-02-13 / 16:14:14
Тать кулько там тих шуфричів є???? Міняют назви якогось фраса, а толку ноль - вже японців купуют, бо своїх неє. Назвіт уже ФК Шуфрич і успокойтеся

Журналіст2 2012-02-13 / 14:35:43
Дійсно, не потрібні нам примітивні назви, які не говорять самі за себе, на які мало хто звертає увагу, в стилі Прикарпаття Івано-Франківськ, Луцька Волинь, Чернівецька Буковина...Нам потрібна сильна назва і сильний клуб - такі як "Металіст Харків, Шахтар Донецьк, Динамо Київ, Дніпро Дніпропетровськ. Чомусь не Донецьк "Донбасс", а Донецьк "Шахтар"!!! Правда ж ?

Журналіст 2012-02-13 / 14:27:31
Местній, а чим тобі назва "Говерла" не до вподоби?!...Дійсно хороша назва.Мені більше подобається ніж "Закарпаття"...Говерла - це символ в першу чергу, а "Закарпаття" - та ж сама дислокація команди, що й "Ужгород"...Тому "Говерла" - дойцільніше, цікавіше, величніше!...Було б за що сперечатися...Ну хоче Шуфрич так назвати, то нехай називає...Суперечка ж вся виникла не через те, що фанам не подобається така назва, а тому що у фанів "не запитали"...Ну не запитали, то й не запитали і що тепер ревіти на всю країну, кидати свій клуб...В мене, теж не запитали, я теж вболівальник, але не роблю з цього трагедію...Будь сангвініком, а не холериком!!!

местный 2012-02-13 / 14:18:08
ну не хочет он слушать, ну никак...
опять повыдергивал устраивающие его аргументы - и всё.
в третий раз повторять одно и то же лично я не стану :)

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини