Гендиректор "Говерли-Закарпаття" розповів про стан справ у клубі

Триває підготовка «Говерли-Закарпаття» до весняної частини чемпіонату. Незабаром команда вирушить до Туреччини, а поки про стан справ у клубі на сьогодні розповів генеральний директор ужгородців Іван Шіц.

Гендиректор "Говерли-Закарпаття" розповів про стан справ у клубі

- Іване Тіберійовичу, під час нинішнього зимового антракту «Говерла-Закарпаття» вже придбала кількох гравців. Команду поповнили Олександр Косирін і Дмитро Вітер. На ваш погляд, ці придбання стануть якісним підсиленням основного складу?

- Покладаючись на компетентність і професійність Олександра Севидова, можна говорити, що це футболісти, котрі повинні бути корисними нашій команді. А враховуючи досвід вищезгаданих гравців, сумнівів у цьому не виникає. Хоча відповідь на це запитання дізнаємося лише по ходу весняної частини чемпіонату.

- Олександр Севидов говорив про підсилення всіх ланок команди. Натомість наразі доукомплектація торкнулася лише лінії атаки.

- Попереду ще значна частина підготовки, зокрема - два підготовчі етапи у Туреччині, куди вперше команда вирушить 8 лютого. На зборах в Анталії заплановано чимало спарингів: 10-го зіграємо з молдовською «Академією», 12-го - матч з «Шираком» (Вірменія), 14-го - поєдинок з луганською «Зорею», 17-го та 20-го лютого зустрічі - з «Локомотивом» (Казахстан) і полтавською «Ворсклою». Ці поєдинки й мають стати ключовими у придбанні нових футболістів.

- Йдеться про двох вихованців закарпатського футболу Молнара та Кундрика, котрі перебувають на оглядинах?

- Зокрема, Роберт (Молнар. - авт.) уже проходив так зване стажування в команді, граючи за молодіжку, коли «Говерла-Закарпаття» виступала у прем’єр-лізі. Саме він є одним із потенційних нових облич колективу.

- Крім того, команда близька до історичного трансферу Ясухіро Като, адже футболістів із японським паспортом не так багато в Україні, сказати більше - намічається нонсенс.

- У контрольному поєдинку проти словацького «Земпліна» тренери випробовували легіонера на позиції лівого хавбека. Це - півзахисник, котрий радше спрямований на атаку, володіє непоганою технікою та швидкісними даними. Хотілося б окремо відзначити фізику футболіста. За підсумками минулого збору, тренерський штаб запросив Като на черговий тренувальний збір, після чого, можливо, справа дійде до підписання контракту.

- Чи можна розраховувати на те, що Міщенко та Кучеренко продовжать виступи в закарпатській команді навесні?

- Міщенко вирушив на черговий етап тренувального циклу своєї команди - донецького «Металурга», і очевидно, що тренерський штаб всерйоз розглядає його кандидатуру, як підсилення основного складу. Ми, у свою чергу, також не проти бачити Олега у складі закарпатців. Та ж ситуація із Кучеренком, у якого завершився орендний термін із «Говерлою-Закарпаттям», тому наразі Сергій тренується з київською «Оболонню».

- Плюс той таки «Металург» оглядав гравця ужгородців Єлисєєва…

- Євген щойно повернувся до табору нашої команди й разом з усіма футболістами готується до турецьких зборів.

- Якось доводилося від вас чути, мовляв була пропозиція щодо Олександра Надя, котрий міг перейти до «Таврії». Чим завершилася ця історія?

- В Олександра контракт із нашим клубом, тому найближчим часом він захищатиме кольори рідної для себе команди - «Говерли-Закарпаття». А всі чутки роздмухують непорядні агенти, таким чином, загострюючи увагу футболістів й уболівальників не на тому, що треба. Й узагалі назвав би отих агентів злоякісною пухлиною вітчизняної гри: скільки вони вже недоброго зробили!

- І знову ж таки доводиться чіпляти тему ужгородського стадіону «Авангард». Скажіть, орендне питання головної арени краю - вирішено?

- У кінці січня цього року відбулася сесія ужгородського міськвиконкому, на якій було вирішено передати в оренду комунальне підприємство «Авангард» терміном на 20 років. Кому? Думаю, відповідь очевидна, оскільки претендентів не так уже й багато - це лише ФК «Говерла-Закарпаття».

У зв’язку з цим керівництво готове виділити ресурси для реконструкції арени, оскільки стан стадіону не відповідає прем’єрліговим критеріям, через що є ризик: у разі виходу команди до елітного дивізіону — повторити долю луганської «Зорі», котра через проблеми з домашнім стадіоном вимушена грати то в Донецьку, то в Алчевську… Тому вже зараз у напрямку реконструкції ужгородського «Авангарду» ведеться активна робота.

- У випадку ремонтних робіт команді на час проведення весняної частини чемпіонату доведеться змінити домашній стадіон?

- Гадаю, у цьому не буде потреби, оскільки реконструкція не повинна завадити проведенню футбольних поєдинків. Не виключено, що кілька матчів команда може провести на резервному стадіоні, у зв’язку з роботами, котрі стосуватимуться безпосередньо футбольного поля.

- Цієї паузи до «Говерли-Закарпаття» у якості спортивного директора повернувся екс-наставник ужгородців Вікто Ряшко. Часто на матчах закарпатців можна побачити екс-динамівця Василя Турянчика, який у минулому також працював у структурі клубу. Чи не планує «Говерла-Закарпаття» поновити співпрацю з ветеранами закарпатського футболу?

- Пан Василь - уже кілька років перебуває на заслуженому відпочинку, однак ужгородський ФК не забуває про своїх зірок. Зокрема, «Говерла-Закарпаття» 5-й рік виплачує Василю Турянчику пенсію. Також, за ініціативи віце-президента клубу Олександра Шуфрича, грошова підтримка з січня цього року надається екс-футболісту нашої команди Володимиру Пінковському, котрий потребує допомоги через проблеми зі здоров’ям. Тому про людей, у яких є заслуги перед ужгородським клубом, ні в якому разі не забуваємо.

03 лютого 2012р.

Теги: Іван Шіц, Говерла

Коментарі

болела 2012-02-03 / 11:33:53
Ждем улучшения инфраструктуры клуба. Японца надо подписывать и обязательно усиливать защиту. Думаю с єтим составом наверняка будем в вышке, главное чтоб у ребят голова не закружилась. Давай Говерла - болельщики с тобой!!!

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини