Москаль просить міністра МВС направити фахівців для розслідування вбивства у Великому Березному

У смт Великий Березний на Закарпатті ще 19 грудня було скоєно вбивство. Відомий кримінальний авторитет Володимир Копча розстріляв із дробовика 30-річного Павла Опаленика і намагався вбити ще кількох чоловік. «Провина» цих людей, на думку В. Копчі, полягала в тому, що вони були очевидцями сутички його 17-річного сина з іншим підлітком у центрі селища.

Москаль просить міністра МВС направити фахівців для розслідування вбивства у Великому Березному

«Вбивствами в Україні, на жаль, сьогодні нікого не здивуєш, але хочу звернути увагу на ряд обставин, які промовисто характеризують професіоналізм і адекватність місцевої міліції, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – В. Копча разом зі спільниками розстріляв П. Опаленика о 1.30 ночі, ще двом знайомим потерпілого вдалося втекти (в одного також стріляли, але не влучили). Коли «швидка» доставила пораненого в лікарню, а лікарі викликали міліцію, він був ще живий і заявив, що в нього стріляв В. Копча. Це саме підтвердили й два свідки злочину, яким вдалося вціліти. Щоб врятувати пораненого, з Ужгорода приїхав реанімобіль, однак незабаром потерпілий помер на операційному столі. Сиротою залишилася 8-місячна дитина, а вдовою – 23-річна жінка, вагітна на п’ятому місяці. Найбільше вражає, що весь цей час В. Копча зі спільниками вільно їздив по В. Березному, ганявся за випадковими перехожими, стріляв у повітря, заходив пиячити в бари. Востаннє у В. Березному його бачили о 7-ій ранку, коли він п’яний із рушницею на плечі зайшов на АЗС купити сигарети. Розстріляний П. Опаленик на той час уже помер, а міліція, знаючи достеменно, хто вбивця, пальцем об палець не вдарила, щоб його затримати й запобігти іншим можливим злочинам. Спецпідрозділ «Беркут» із Ужгорода прибув тільки в обід, коли В. Копча з чотирма спільниками зник. Зараз вони оголошені в розшук».

Геннадій Москаль звертає увагу на ще одну суттєву обставину. Стосовно В. Копчі СБУ було порушено кримінальну справу за незаконне переправлення осіб через державний кордон (ст. 332 Кримінального кодексу України). Цілий рік (у тому числі й на момент скоєння вбивства) він офіційно перебував в розшуку, орієнтування на нього отримала й міліція. Незважаючи на це, злочинець, не криючись, вільно жив у себе дома у В. Березному, займався ресторанно-розважальним бізнесом, пиячив і бешкетував. Міліція навіть не вилучила в розшукуваного зареєстровану мисливську рушницю.

За даними Москаля, протягом минулого року В. Копча поранив із вогнепальної зброї як мінімум двох мешканців району, однак міліція заплющила на це очі.

Більше того, за словами нардепа, коли після вбивства злочинця розшукував по району «Беркут», місцева міліція попереджувала його про це, що легко встановити, перевіривши дзвінки на мобільні телефони.

Цей повний «беспредєл» у селищі протягом року, апогеєм якого стало вбивство невинної людини, став можливим тільки через повну бездіяльність міліції. До речі, після вбивства начальник Великоберезнянського райвідділу міліції Анатолій Попадич, як стверджує Москаль, пішов на лікарняний.

«У МВС із регіонів надходять райдужні звіти про покращення показників, а насправді на місцях люди не захищені від відморозків, котрі вбивають їхніх близьких. І випадок у В. Березному – тільки один промовистий цьому приклад», – зазначив нардеп.

Г. Москаль скерував міністру МВС В. Захарченку депутатське звернення з проханням створити комісію з досвідчених працівників центрального апарату МВС і направити її у Великий Березний, щоб дати правову оцінку діям міліції й сказати, чи потрібні взагалі Україні такі правоохоронці.

Нагадаємо, на прес-конференції начальник УМВС України в Закарпатській області, генерал-майор Віктор Русин заявив, що працівники міліції не мають жодних стосунків із бандитськими угрупованнями, причетними до вбивства чоловіка у Великоберезнянському районі, скоєному напередодні нового року.

«Вся ситуація, яка в виникла по Великоберезнянському району, не треба нею спекулювати, як у ЗМІ, так і в інтернет-виданнях. Тому що ніхто із працівників міліції з цією групою не мав жодних стосунків. Можливо, раніше, років 5-6 тому. А останні 2 роки, коли я став начальником УМВС, ніхто жодних стосунків з бандитами не мав», – сказав В. Русин.

26 січня 2012р.

Теги: вбивство, Копча, Великий Березний

Коментарі

Наташа 2012-05-14 / 22:50:20
Пів року правоохоронці не можуть зловити Копчу В. Головна причина їхніх невдач криється в тому, що Копчі дуже активно допомагає голова Великоберезнянської Рай. ради Канюк Василь Михайлович . В минулому Канюк В.М. очолював великоберезнянський криміналітет та носив прізвисько «Файта». Після того як Файта подався у владу , його місце зайняв товариш та спільник по криміналу –Копча В. .....

ииіи 2012-02-17 / 00:17:52
Blues,
Москаль - це прізвище людини.

Blues 2012-02-12 / 10:11:24
Добрый день Вам. Скажите, а вам не кажется что слово "Москаль" является оскорбительным? Вы являетесь информационным ресурсом а позволяете себе такие низкие выпады.

Правда 2012-01-27 / 11:07:59
Это что капченый был кошельком это бесспорно, цифры правда немного преувеличены как и связи быдлюка . На самом деле Копчоный обычный Бык - Балабуевский , никогда не отличался интеллектуальностью да и как физически был никаким , не считая победе в борцовских поединках с паяными 15-летними подростками .
На протяжении 3 лет он не мог закрыть дело возбужденное против него , и это не жестокое убийство как теперь ! Где его хваленые связи ??? Где деньги ??? нигде
Вся важность Копченого построена на страхе и самовнушение людей напуганных .
Копченый жил по принципу " бей своих что бы другие боялись " и частенько избивал своих приближенных , а чужих быть он и не мог , боялся всегда , по этой причине с стволом и решал вопрос , боялся , поэтому и стрелял без разбора - боялся , и теперь дрожит , знает что пришел ему конец .
Да для ментов был постоянным доходом , но собака сбесилась , полностью потеряла контроль , может хозяев покусать , знаете что в таких случаях вынуждены хозяева сделать ? правильно подумали , так все и будет .
До этого момента могут пострадать молодые которые на фильмах типа " бригады" в нем видят Вора в законе , и теперь всячески стараются помочь боссу , не понимая что босс в прошлом обычный механик , и 90 года в гараже провел а не на стрелах , а потом стал успешным барыгой , менты что бы получать закрывали на шалости глаза , от безнаказанности Копченый набирал обороты , но теперь у собаки сказ , значит ментам он больше не нужен , таких как копча у них хоть отбавляй
Не помогайте Зине делать слухи распускать , она верит в то что говорит , о ее интеллекте тоже все в курсе )
Подержите жену погибшего , не о деньгах речь , просто займите позицию, не помогайте бизнесу преступников , просто проявите искреннее сочувствие .

Валерiй 2012-01-26 / 15:06:06

Помiняйте заголово "МНС" на МВС!


Дякуємо)). Замінили. Адмін

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини