Віктор Ющенко: До виборів уже недовго залишилося

Президент України Віктор Ющенко запевнив, що вже найближчим часом тривала політична криза буде подолана – в першу чергу, через дострокові вибори до Верховної Ради України, «які, безумовно, неминуче відбудуться». На цьому глава держави наголосив під час виступу на урочистостях з нагоди 75-ї річниці утворення Київської області, які відбулися в суботу, 19 травня, у Палаці «Україна».

«Я твердо дотримуюся цієї позиції і розглядаю волевиявлення наших громадян як ключ до нової національної перспективи – без політичного шарлатанства і підкупу, натомість зі спільною волею усіх відповідальних політиків разом творити сучасну і процвітаючу Україну», – цитує Президента його прес-служба.

Вітаючи Київщину з 75-річчям, В.ЮЩЕНКО наголосив, що цей регіон має глибоку і славну історію. «Це – наша метрополія, власне кажучи, це - серце України. Символічно, що саме слово «Україна» вперше мовлене у Переяславі ще в 1187 році», - підкреслив Президент.

«Київський край бачив наші найбільші перемоги і найважчі випробування. Київщина з могутньою силою зберігає своє виняткове значення духовного, цивілізаційного, єднального стрижня всієї України», – сказав Глава Української держави, вітаючи присутніх з річницею утворення Київщини.

На переконання президента, Київський регіон «по праву вважається одним з найуспішніших в країні». Він зокрема відзначив, що область демонструє стабільні темпи економічного розвитку як у промисловості, так і сільському господарстві. Глава держави зазначив, що у першому кварталі 2007 року промислове виробництво Київщини порівняно з минулим роком зросло на 12,5%.

Президент також нагадав, що Київська область входить до п’ятірки лідерів України за обсягом залучених прямих іноземних інвестицій. За січень–березень їх обсяги становили 920 млн. доларів США, а протягом 2006 року приріст склав майже 37%.

«Я ціную те, що в області дбають не лише про економічні показники, але й про розвиток соціальної сфери, про благополуччя конкретної людини», – також зазначив В. ЮЩЕНКО, зауваживши, що розміри зарплат в регіоні перевищують середні по Україні.

Президент наголосив, що послідовно підтримує усі ініціативи області з покращення підприємницького клімату, вдосконалення житлово-комунальної сфери, підвищення добробуту людей. У цьому контексті він приділив увагу розробленому місцевою владою плану заходів з докорінного реформування ЖКГ, який передбачає реформу управління галузі, модернізацію житлового господарства, ліквідацію монополії ЖЕКів, широке впровадження заходів з енергозбереження.

Серед завдань, що нині стоять перед владою Київщини, В.ЮЩЕНКО назвав збереження високих темпів зростання економіки, досягнення гідних соціальних стандартів, створення сприятливого клімату для малого й середнього підприємництва, надійне забезпечення прав інвесторів.

На думку Глави держави, представники столичного регіону мають подавати всій Україні приклад вмілого та вправного господарювання – насамперед завдяки активній і системній роботі.

«На Київщині зосереджений кращий національний досвід і потенціал – відтак це посилює відповідальність регіону бути лідером і провідником динамічних реформ», принесення країні та громадянам конкретної віддачі та користі», -, переконаний Президент.

Як зізнався В.ЮЩЕНКО, для нього не існує різниці поміж українськими регіонами. «Моє найважливіше завдання – докласти усіх зусиль, аби наша земля, кожна територія жила у сприятливих політичних умовах, мала стимул для економічного зростання, розвитку своєї неповторної самобутності», – наголосив Президент.

Під час урочистостей Президент вручив державні нагороди з нагоди 75-річчя утворення Київської області. Відповідний Указ зачитав перший заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак.
УНІАН
20 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини