На Воловеччині пройшов ІІ тур першості Закарпаття з волейболу

На Закарпатті триває чемпіонат області з волейболу серед чоловічих команд другої ліги. Треба сказати, що участь у ньому беруть спортивні колективи, добре відомі на Закарпатті.

Волейболісти с. Біласовиця
Волейболісти с. Біласовиця

Це, зокрема, спортсмени обласного центру, м. Виноградова, Тячівського, Рахівського, Хустського та інших районів. Воловеччину  представляє команда с. Біласовиці. У її складі переважна більшість вихованців, які займалися у тренера, майстра спорту В. І. Кравця, який велику увагу приділяє не тільки високій майстерності волейболістів, її вдосконаленню, але й фізичній їх формі. Тому не дивно, що   серед маститих волейболістів Закарпаття наші земляки вигідно привертали увагу суперників не лише належною фізичною підготовкою, але й досконалою технікою гри.

Представляти наш район на змаганнях такого високого рівня команда Біласовиці виборола завдяки успішним перемогам у ряді турнірів. Це, зокрема, у турнірі, присвяченому  пам'яті нашого земляка, ректора Ужгородського Національного університету В. Ю. Сливки, у якому брала участь і волейбольна команда цього вишу „Академічна зоря". Успішними для біласівчан були  й турніри, проведені з нагоди Дня Конституції та Дня незалежності. У першому турі, який відбувся четвертого грудня в Діброві, біласівчани впевнено, з рахунком 2:0 перемогли господарів поля, а затим з таким же результатом і команду Великого Бичкова.

Другий тур першості пройшов минулої суботи у Нижніх Воротах на базі місцевої школи-інтернату. Цього дня зустрілися команди Ужгорода, Виноградова та Біласовиці. Воловеччину представляли волейболісти Василь Дурневич, Юрій Шурковський, Сергій Лопіт, Владислав Гуцалюк, Тарас Данильчук, Юрій Маринець, Дмитро Гвоздак, Михайло Полажинець та Іван Цап. Щоб насолодитися грою майстрів шкіряного м'яча, у Нижні Ворота прибули перший майстер спорту на Закарпатті з волейболу І. І. Скрябін, який тривалий час проживав у Котельниці, майстер спорту, дворазовий чемпіон України з волейболу В. І. Тіщенко, перший заступник голови райдержадміністрації І. І. Лопіт, депутат районної ради В. В. Росол, нижньоворітський та біласовицький сільські голови М. М. Рябінчак та В. В. Шуфрич, тренери, уболівальники з навколишніх сіл, які чимало зробили для популяризації й розвитку в районі цього чи не наймасовішого виду спорту.

Особливо схвально відгукнувся про спортивну мужність, підготовку волейболістів Біласовиці легенда нашого волейболу, заслужений майстер спорту І. І. Скрябін, заявивши, що не одна команда вважала би за честь мати таких самовідданих, азартних спортсменів.

Теплі спогади про участь в іграх найвищого щабеля, свої досягнення у спорті висловив наш гість, маститий волейболіст В. І. Тіщенко.

Перший заступник голови райдержадміністрації І. І. Лопіт не без задоволення відмітив, що кожного року волейбольні турніри на Воловеччині стають все масовішими.  Все більше молоді виявляє бажання прилучитися до цього виду спорту.

Головний суддя змагань - суддя першої  категорії В. Ф. Скукіс роз'яснив порядок їх проведення. І волейбольні баталії розпочалися. Вони були динамічними, видовищними. Тож всі присутні отримали справжнє задоволення. Першими зустрічалися волейболісти обласного центру і Біласовиці. Тільки прикра випадковість зашкодила біласівчанам одержати перемогу. Вони поступилися ужгородцям з рахунком 2:1.  Упущене наші майстри шкіряного м'яча впевнено надолужили у зустрічі з виноградівцями, яких  перемогли з рахунком 2:0. До речі, цього дня виноградівцям не таланило. З рахунком 2:1 вони програли і ужгородцям.

По завершенню змагань їх головний суддя В. Ф. Скукіс  вручив грамоту федерації волейболу Закарпаття капітану команди обласного центру Роберту Бачо, який цього дня був найрезультативнішим. Всі учасники другого волейбольного туру серед чоловіків, що став справжнім святом, мали можливість поділитися враженнями від волейбольних баталій за столом, до якого їх запросили господарі.

Й. Бігарій

14 грудня 2011р.

Теги: спорт, волейбол, змагання

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини