Олександр Ледида вже приїздив у це господарство на початку вересня. Тоді, приємно вражений тутешнім станом справ, пообіцяв привезти сюди керівників районів та підприємців, готових інвестувати у землю, аби показати – як треба господарювати на землі.
Сьогодні керівник фермерського господарства "Коник" Василь Мелеш ознайомив гостей з асортиментом продукції. Підприємство орендує майже 1000 гектарів землі. Тут ростуть найкращі сорти картоплі, з одного гектара збирають більше 56 центнерів пшениці, але найбільше пишаються місцеві фермери яблуками. Тут, у садах підприємства, є чи не всі відомі у світі сорти цих фруктів – німецькі, голландські, новозеландські, японські. З одного гектара їх збирають 50-60 тонн – цей показник чи не найвищий в країні. А для того, щоб замкнути повний цикл "яблучного" виробництва, нещодавно у фермерському господарстві відкрили цех з виготовлення натуральних соків. Унікальний місцевий напій тим, що не містить жодних консервантів – натуральний сік нагрівають у спеціальному пастеризаторі до температури 82 градуси і розливають у скляні пляшки. Так сік може зберігатись 2 роки:
– Наші соки вже оцінила Європа. Першими замовниками є підприємства Австрії. Також зараз ведемо переговори з донецьким "Шахтарем" - керівництво футбольного клубу планує закупити вітамінний напій для спортсменів. Наступного року плануємо збільшити обсяги виробництва до 500 тисяч літрів. Думаю, незабаром такий сік з'явиться і в закарпатських магазинах, - розповів керівник фермерського господарства "Коник" Василь Мелеш.
Подякувавши фермеру за своєрідний майстер-клас, Олександр Ледида підкреслив:
– Це господарство може бути прикладом для фермерів всієї України. І гордістю Закарпаття. Сподіваюсь, скоро такі ж успішні підприємства з'являться в інших районах краю.
На знак поваги та вдячності за роботу Олександр Ледида вручив Василю Мелешу нагороду "За розвиток регіону", повідомили закарпаття онлайн в прес-центрі Закарпатської ОДА.
дiма 2011-10-23 / 03:56:00
вiн сидiв на хiмii от i вирощуе
фермер 2011-10-22 / 00:43:00
Нехай славний фермер скаже скільки він оприскуе яблука-27раз і де осідае отрутохімікати в організмі.Чому вертають його гібридну картоплю?Як він вирощує не районовані сорти яблук?