Закарпаття готується до виборів. Проти тільки "народно-регіональний" мер Ужгорода

Згідно з Указом Президента України Закарпатська область готується до проведення дострокових виборів у Верховну Раду України.

Закарпаття готується до виборів. Проти тільки "народно-регіональний" мер УжгородаЯк і під час попередніх парламентських виборів в області буде утворено 5 виборчих округів з центрами: в місті Ужгороді (в округ входитимуть Ужгород, Ужгородський район, Чоп), Сваляві (Великоберезнянський, Воловецький, Перечинський, Свалявський райони), Мукачеві (Мукачево, Мукачівський район), Берегові (Берегово, Берегівський, Виноградівський, Іршавський райони), Тячеві (Тячів, Хуст, Хустський, Рахівський, Тячівський райони). Чи готова у матеріально-технічному плані область до виборів, ми поцікавились в облдержадміністрації.

З приводу підготовки та проведення дострокових виборів Президент України Віктор Ющенко провів нараду з керівниками областей. Олег Гаваші, голова Закарпатської облдержадміністрації, який брав участь у нараді, каже, що Президент поставив чіткі завдання: керівники на місцях повинні забезпечити проведення чесних і прозорих виборів, дотримання законності і надати всі необхідні матеріально-технічні засоби для нормальної роботи виборчих комісій, жодним чином не втручаючись у процес агітації і запобігаючи будь-якому адміністративному тиску. Для координації дій з підготовки виборів Президент зобов’язав створити робочі групи на чолі з головами місцевих адміністрацій.

Михайло Попович вважає, що немає жодних підстав остерігатися, що не буде необхідних приміщень (в окремих при потребі навіть проведуть ремонт), транспорту, оргтехніки, засобів зв’язку та всього іншого, що потрібно для забезпечення проведення виборів.

Як і раніше, працюватиме 777 (з них 17 – спеціальних) виборчих дільниць. Нарада з цього приводу з головами міст та районів засвідчила, що на місцях зберігаються загалом 2496 стаціонарних та 1530 переносних виборчих скриньок. Ще 91 резервна скринька зберігається в облдержадміністрації. Законсервовано і кабінки для таємного голосування, хоча, можливо, деякі з них треба буде полагодити.

В усіх містах і районах відновлено діяльність робочих груп зі складання списків виборців. Протестовано необхідне для їхньої роботи обладнання. Для повно-масштабної роботи груп зі складання списків виборців очікуються вказівки ЦВК. Хоча повнота та правильність списків залежать і від активності самих виборців – кожному незадовго до виборів варто з’ясувати, чи є він у списках і чи правильно внесені його дані.
Проблеми з підготовкою до виборів виникли тільки з керівництвом Ужгорода. Ще після оприлюднення першого Указу Президента України Закарпатська облдержадміністрація, відповідно до телеграми ЦВК, звернулася до керівників міськвиконкомів та райдержадміністрацій з проханням відновити діяльність робочих груп по обліку виборців. Усі райони і міста, крім Ужгорода, відреагували адекватно і розпочали підготовку до виборів. Ужгородський мер Сергій Ратушняк знову «проти» - і проти листів з облдержадміністрації, і проти вищого керівництва держави та нашого, обласного, і проти виборів… Треба ж підтримувати імідж вічного борця з мафією! Отож, схоже, обласний центр, як завжди останнім часом, збирається проводити вибори в авральному режимі.

В цілому ж по області ситуація цілком спокійна. Як повідомив прокурор області Юрій Бенца, прокуратура вестиме суворий нагляд за дотриманням виборчого законодавства і здійснюватиме контроль за процесом підготовки дострокових виборів. «На кожне порушення буде відповідне реагування прокуратури», - запевнив Юрій Бенца.

Що стосується забезпечення охорони правопорядку, то і з боку міліції проводиться планомірна робота, повідомив Віталій Максимов, начальник УМВС України в Закарпатській області. Виборчі дільниці в передбачені строки будуть взяті під охорону. Наразі в області порушень стосовно виборчого законодавства не фіксується.
Юлія ЛІСНА
10 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

Батьківщина 2007-10-09 / 17:55:00
Сьогодні відбулося засідання Президії Політичної ради партії «ВО « Батьківщина» , де було прийнято рішення про виключення з депутатського корпусу Закарпатської області на міжпартійному з’їзді 14 депутатів Закарпатської облради, на чолі з Мартином М.М., 12 депутатів Ужгородської райради, де головою являється Фединець М.І. та 12 депутатів Ужгородської міської ради.



Железная леди 2007-08-15 / 12:11:00
Голів Ужгородської РДА та "кришу" райради бізнесмени, які отримують землю, прозвали "квадратний метр - за 1 євро"

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 5
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини