На Закарпатті створено ФК «Динамо»

10 червня на виїзному засіданні президії ФСТ «Динамо» в Закарпатській області під головуванням голови ФСТ «Динамо» Віктора Русина було прийнято рішення про створення на базі структурних підрозділів правоохоронних органів області футбольного клубу «Динамо», який із 2012 року візьме участь у всіх турнірах, які проводить Федерація футболу міста Ужгород.

На Закарпатті створено ФК «Динамо»

У цьому році запланована участь команди в кубку пам'яті першого судді Всесоюзної категорії на Закарпатті Федора Куруца та кубка стадіону "Авангард".

У п'ятницю, 8 липня, на ужгородському стадіоні "Авангард" було проведено футбольний турнір серед структурних підрозділів ФСТ "Динамо" з нагоди 35-річчя участі в чемпіонаті України серед КФК футбольної команди "Динамо" Ужгород, який став відбірковим турніром до новоствореної команди. За головний приз боролися команди УМВС, УСБУ, ДПА, Чопської митниці та МНС. Забігаючи наперед, зазначимо, що всі вони продемонстрували футбол високої якості. У кожній команді є ряд хороших футболістів, які диктували умови на полі, які з м'ячем на "ти".

На урочистому відкритті турніру були присутні керівники структурних підрозділів правоохоронних органів. Із вітаннями до учасників турніру звернувся виконуючий обов'язки начальника УМВС у Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник, побажав футболістам успіхів і завершення турніру без травм, та голова ради ветеранів Закарпатської обласної організації ФСТ "Динамо", почесний динамівець Іван Шуфрич.

У першому поєдинку зустрілися команди Чопської митниці та ДПА. Майже півтора тайму (ігри проходили 2 тайми по 20 хв.) податківці вели в рахунку, але під кінець матчу підопічні Петра Решка все ж зуміли вирвати перемогу, провівши два м'ячі у ворота податківців. У другому поєдинку зустрілися команди УСБУ та УМНС. Як показала гра, це були команди першої трійки, але жереб не був милостивим до еменесівців. У складі обох команд на полі перебувало по 6-8 класних (як для міста чи області) гравців. У збірної УМНС приємне враження справили капітан команди підполковник Анатолій Бабан, майор Анатолій Боклаганич, а також сержанти та прапорщики служби ЦЗ Владислав Бобіта, Олександр Гатяш, Іван Фурик, Василь Терпак, Андрій Якоб. Відмінно у воротах відіграв Любомир Цисельський. Не можна не відмітити гру 15-річного сина підполковника служби ЦЗ Богдана Ільковича. У складі УСБУ вище всяких похвал зіграв воротар Микола Небесник, який відстояв просто здорово, а також Іван Дуран, Ярослав Пилип, Руслан Соскида, Руслан Роман. Ні собі, ні суперникам не давав спуску Іван Завидняк, який постійно діяв на грані фолу. Обидві команди мали хороші нагоди, але якщо еменесівці свої моменти змарнували, то гравці УСБУ зуміли один момент реалізувати, причому саме виконання було бездоганним. Іван Дуран майже від центру поля, з місця правого півзахисника, пробиваючи штрафний, навісив м'яч на дальній кут воротарського майданчика. Його в один дотик у центр штрафної повернув Пилип. Першим на м'ячі був Соскида, який без підготовки переправив його в сітку воріт. До кінця гри залишалося 3 хвилини. Усі намагання Терпака, Гатяша, Бобіти, Фурика були зведені нанівець вмілими діями захисту й півзахисту збірної УСБУ. Потім на поле вийшли команди УМВС та Чопської митниці. Враховуючи, що через травми в митників були відсутні Тарас Задорожний та Євген Мирончук (а це відчутно ослабило гру команди й зіграло на руку збірній УМВС), перевага останніх була очевидною. В атаці в збірній УМВС здорово діяв Богдан Степанов. Швидкий форвард раз за разом відривався від опіки захисників і виходив на оперативний простір. У захисті надійно діяв Валерій Цуперяк. У центрі поля відмінно відіграли Іван Корпош та Василь Добош (обидва випускники академії МВД), а також Ернест Скорозвон, Юрій Саварин, Ярослав Сухан. У підсумку впевнена перемога уемвеесівців з рахунком 5:1.

У наступному матчі збірна УМНС перемогла збірну ДПА 3:1. У переможців два голи на рахунку Олександра Гатяша, один – Василя Терпака.

У матчі за третє місце на поле вийшли команди Чопської митниці та УМНС. Основний час не виявив переможця, а в серії пенальті перемогли футболісти митниці 3:1. Фінал став окрасою турніру. Гравці команд УСБУ та УМВС продемонстрували прекрасний футбол. Можливо, футболісти УМВС були ближчі до перемоги, вони все-таки створили гостріші моменти, але Микола Небесник у воротах УСБУ творив чудеса. Особливо запам'ятався момент в середині другого тайму, коли Степанов і Скорозвон із воротарського майданчика наносили два удари. Перший Небесник відбив, а другий упіймав, хоч Скорозвон пробивав уже в порожні ворота. Впевнена гра воротаря надихнула гравців на самовіддані дії в центрі поля. Не дивлячись на спеку, Дуран, Пилип, Роман Завидяк, Лазарь діяли з повною віддачею. Фінальний свисток зафіксував рахунок 0:0. У серії пенальті без помарок пробили по 8 гравців із кожної команди. Дев'ятий удар уемвеесівців Микола Небесник парирував, а гравці УСБУ свій шанс не змарнували.

Новий тренер ФК "Динамо" Юрій Іванович Чирков на турнірі "взяв на олівець" біля тридцяти гравців, із яких буде відібрано 25, які й складуть основу новоствореної команди. Перша проба сил ФК "Динамо" відбудеться в серпні на кубку пам'яті Федора Куруца. Не будемо поспішати, але, скоріше за все, ФК "Динамо" боротиметься за головний приз.

Кращим голкіпером турніру оргкомітет визнав воротаря збірної УСБУ Миколу Небесника, а кращим гравцем – нападника збірної УМВС Богдана Степанова.

На урочистому нагородженні кубки, медалі, грамоти призерам та переможцю вручили Василь Буковчаник, Іван Баран та Михайло Пантьо.

Виконуючий обов'язки начальника УМВС у Закарпатській області Василь Буковчаник за багаторічну працю і великий вклад у розвиток динамівського спорту на Закарпатті вручив заступнику голови ФСТ "Динамо"Михайлу Пантю комплект фірмової спортивної форми "Спортивного клубу міліції Закарпаття". Василь Михайлович також відмітив великий вклад у підготовку та формування ФК "Динамо" працівника відділу профпідготовки УМВС Василя Кузьо.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, член президії ФСТ "Динамо"
 

Спорт тайм

13 липня 2011р.

Теги: ФК "Динамо" спорт, футбол

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини