Футбол. Огляд матчів 9-го туру чемпіонату Закарпаття

Минулого вік-енду відбулися матчі 9-го туру чемпіонату Закарпаття. Одразу декілька цікавих подій трапилося в цьому турі. Діючий чемпіон області та лідер цьогорічної першості “Берегвідейк” з Берегова зазнав першої поразки в сезоні, воловецькі “Карпати” вперше в чемпіонаті святкували перемогу, одразу 3 поєдинки з 6 закінчилися вольовими перемогами господарів, при чому в Мукачеві та Іршаві ці перемоги були буквально вирвані на останніх хвилинах, а в принциповому двобої “Метеор” здолав “Поляну”…

Футбол. Огляд матчів 9-го туру чемпіонату Закарпаття

"Карпати" (Воловець) - "Вишково" 3:1 (юнаки 0:0)

Схоже, амбіцій вишківців на високі місця в нинішньому сезоні вистачило лише на його початок. Після досить непоганого старту сезону команда з Хустщини останні матчі проводить дуже невдало, про що свідчать і результати: в минулому турі домашня поразка від "Мукачева", а тепер "Вишково" і воловецьким  "Карпатам" дало змогу здобути свою першу перемогу в сезоні. Хоча саме гості цього поєдинку і відкрили рахунок в матчі, реалізувавши пенальті. Однак перевага ця протрималась недовго: гравці "Карпат" прекрасно розуміли, що з перемогою вже нема куди затягувати - в чемпіонаті, команда до цього лише розчаровувала, як і місцевого шанувальника так і закарпатського загалом. Ще в першому таймі зусиллями Юрія Покладка господарі зрівняли рахунок. До слова Юрій Покладок є сином відомого, в минулому, форварда львівських Карпат Андрія Покладка, який  в Вищій Лізі чемпіонату України забив більше пів сотні м'ячів і є живою легендою львівських Карпат, а сам Юрій є вихованцем футбольної школи Фк "Карпати" (Львів). А в другій половині гри  волів чани за підтримки вболівальників переважали вишівців, і в результаті забили 2 м'ячі. Авторами голів стали Юрій Козел та Михайло Мадяр. Отже фінальний свисток арбітра зафіксував першу перемогу Карпат з Воловця в цьому сезоні.


 
"Бужора" (Іршава) - "Севлюш" (Виноградів) 2:1 ( юнаки 1:0)

Слід сказати, що матч виявився дуже напруженим та цікавим, а кінцівка надзвичайно драматичною.  В першому таймі гра проходила рівно, моменти мали як і господарі так і гості, але воротарі обох команд діяли бездоганно. А вже на початку другої 45-хвилинки відзначились гості. Непорозумінням захисника з голкіпером іршавців, вміло скористався найкращий снайпер виноградівців Олександр Грицкевич відкривши рахунок у матчі. Приголомшені таким розвитком подій в матчі підопічні Олександра Дякулича ніяк не могли ввійти в потрібне русло, гра не клеїлись, а гості мали шанс скористатися цим, але кіпер  Бужори Шестак виправлявся за пропущений м'яч демонструючи блискавичну реакцію та неймовірні сейви. Вже з середини 2 тайму господарі згадали, що саме вони в ролі наздоганяю чого і перехопили ініціативу. "Севлюш" здебільшого вже думав про втримання рахунку, за що і поплатився. Вболівальників ж чекав над драматичний фінал поєдинку. На 89-хвилині Номеровський зрівнює рахунок, замикаючи подачу з кутового, а на першій доданій хвилині Остафійчук, на радість місцевим вболівальникам, приносить перемогу Бужорі. 2:1, вольова перемога іршавців і холодний душ для виноградівців.

"Ужгород" - "Ялинка" (В.Бичків) 1:0 (юнаки 3:0)

Новачок чемпіонату вдома приймав постійного його учасника. І не просто приймав, а ще й переміг. Хоча, з огляду на нинішній сезон і позиції команд в турнірній таблиці нічого дивного цей результат не викликав, навпаки , перемога ужгородців прогнозувалася як фахівцями, так і вболівальниками. Єдиний м'яч в зустрічі було забито в першому таймі. Хоча наприкінці зустрічі, "Ялинка" мала шанс звести поєдинок до нічиєї, якби її форвард використав вихід віч на віч з кіпером ужгородців. А так мінімальна перемога господарів.

"Ф.Медвідя" (Н.Давидково) - "Середнє" 1:5 (юнаки 0:1)

Не позаздриш давидківцям. Команда й так переживає далеко не найкращі часи, а тут ще й долею календаря вже третю гру поспіль давидківці проводять з лідерами Закарпатського футболу на сьогоднішній день. Спочатку "Мукачево", потім "Берегвідейк", а тепер і "Середнє". Вже з самого початку гри стало помітно, хто фаворит цього матчу і буде грати першим номером, а хто буде захищатися і чекати на контратаки. Гості, одразу ж почали штурмувати ворота давидківців. Один за одним йшли передачі на гравців лінія атаки середнянців Соскиду, Задорожнього і Зубанича. І післодної з таких, мяч замешкався у карному майданчику господарів, послідувала скидка головою від Руслана Соскиди,і екс-гравець "Ф.Медвідя" Красношлик з лінії штрафного майданчика 15 метрів б'є під самісіньку поперечину воріт Безика. Так рахунок було відкрито. "Середнє" не зупинялося, й далі продовжувало вести гру за своїм сценарієм. Давидківці ж пробували контратакувати, і одна з цих нечастих вилазок до воріт суперника призвела до взяття воріт досвідченого Ковача, і давидківцям вдалося зрівняти рахунок і відновити інтригу в матчі. Після пропущеного м'яч гості далі  продовжували шукати прогалину в захисті "Ф.Медвідя",в основному закидуючи м 'ячі на спритних форвардів. Давидківці ж не спішили йти вперед, незважаючи на статус господаря поєдинку і нулем в графі "перемоги" в турнірній таблиці.Ближче до завершення першої половини гри, футболісти з Ужгородщини малили нагоду повести в рахунку, але удар з штрафного у виконанні Стегури прийняла на себе поперечина. Початок другого тайму проходив в жорсткій боротьбі, один з гравців гостнй змушений був покинути поле з-за травми. А на 10 хвилині другого тайму, середнячці заробили право на кутовий, після подачі якого захисникам давидківців вдалося винести мяча, але гравці гостей повернули "круглого" в штрафну площу, де його переправив в ворота центральний захисник Шукаль. На кілька хвилин, господарі спробували знову зрівняти разунок,але , але надійна гра оборонців  Середнього не дозволила їм цього зробити.Гості ж зуміли  закріпити свій успіх, це Соскида нарешті добився свого і вбив. Ближче до завершення поєдинку голи Дано та Лободу ще більше закріпили перемогу підопічних Піньковського, які продовжують боротися за медалі чемпіонату.

"Метеор" (Пістрялово) - "Поляна" (Свалява) 3:2 (юнаки 1:2)

У Пістрялові, що на Мукачівщині відбувався один з центральних матчів туру. В попередніх двох домашніх матчах пістрялівці розібралися з лідерами та претендентами на медалі обласної першості "Мукачево" та "Середнє". Зазнала поразки в Пістрялові й "Поляна". Хоча гра  проходила за рівним сценарієм, важко було віддати перевагу  якійсь з команд. В першому таймі господарі використали дві помилки свалявців. В середині першого тайму, обрізка в центрі поля призвела до голу. Дудник відкрив рахунок в матчі. Під завісу першої 45 хвилинки пістрялівці зуміли подвоїти рахунок, забитим м'ячем відзначився Русин. Отримавши прочухана в роздягальні, гості вийшли добряче зарядженими на другий тайм, і як кажеться в футбольному лексиконі "забігали". У гравців запалали очі і вони стали демонструвати кращу гру, в порівнянні з першим таймом і швидше пересуватися по полю. Але на 50 хвилині арбітр матчу Запрутняк вилучає з поля досвідченого Тараса Гамарника . "Поляна" залишилась в десятьох. Але схоже, це лише додало спортивної злості гравцям гостей і вони зуміли вирівняти хід поєдинку. Завдяки Юрію Берешу, гості в меншості, відкватили гандикап в 2 м'ячі. Здавалося ще трохи і "Поляна" в десятьох ще й 3 м'яч заб'є. Однак "Метеор" наприкінці зустрічі відзначився. На 90 хвилині з центру поля, в штрафний майданчик, послідувала навісна передача  від Юрія Пеци. В результаті якої, м'яча ніхто не торкнувся, і "круглий" перетнув лінію воріт, хоча воротар гостей Головнич був заблокований, але свисток арбітра зафіксував взяття воріт. Мінімальна перемога Метеору. "Мукачево", "Середнє" тепер "Поляна". З фаворитів "Метеор" не приймав лише "Берегвідейк". Гра в Пістрялові між цими командами відбудеться в 2 колі.

"Мукачево" - "Берегвідейк" (Берегово) 2:1 (юнаки 2:2)

Матч лідерів. Без сумніву центральний матч туру, а можливо і всього першого кола. Зустрічалися команди-сусіди як і в турнірній таблиці, так і в географічному положенні. Перемога для берегівчан давала б  їм можливість піти у солідний відрив від всієї лідируючої групи, а перемога мукачівцям залишає непоганий шанс у подальшій боротьбі за чемпіонство. От лише який обіцяв бути матч для вболівальників? Чи яскравий з великою кількістю боротьби, запалу,емоцій та гольових моментів, чи  не надто веселий поєдинок, де обидві команди гратимуть максимально обережно, і не рватимуться вперед, як це було у фіналі суперкубку області, який дотягнувся до серії пенальті. В матчах чемпіонату додаткового часу та серії пенальті регламент, звісно ж, не передбачає, от і обидві команди були налаштовані на бій, і мукачівці,і берегівчани вийшли на поле з думкою лише про перемогу. Матч розпочали активніше гості, саме "Берегвідейк" в перші хвилини гри більше тримав м'яч, намагався шукати шляхи до воріт Князя, але нічого суттєвого взяти з цього берегів чани не змогли. Так само в другій половині першого тайму більше м'ячем володіли вже господарі, але до небезпечних моментів в першому таймі так і не дійшло. Вже  по-перерві команди почали радувати глядачів небезпечними атаками та ударами по воротах. І тут рахунок було відкрито, над досвідчений Бундаш обрізався, гості організували стрімку контратаку, яку точним ударом, на 70 хвилині поєдинку, завершив Олег Теплий. Підопічні Віктора Ряшка незважаючи на пропущений гол, не знітилися, і за підтримки власних шанувальників вже за 5 хвилин Крашевський не зумів справитися з ударом Павла Оржаховського. Рахунок став нічийним, матч наближався до завершення, емоції і запал гравців обох команд зашкалював обидві команди намагались здобути  три очки, але наприкінці поєдинку перемогу вдалося вирвати господарям. Кундрик відібрав м'яча у Реплюка, віддав точний пас на Бундаша, а тому за досвідом у кишеню лізти не потрібно, і Мирослав свій момент реалізував в потрібну мить. Цей гол відновив інтригу за "золото" чемпіонату. А діючий чемпіон зазнає першої поразки в нинішньому сезоні.

Отже в обласній першості позаду вже 9 турів. Незважаючи на поразку, одноосібним лідером продовжує залишатись "Берегвідейк" з 24 очками в своєму активі. На 2 сходинці продовжує перебувати "Мукачево", яке завдяки перемозі над лідером скоротило відставання від берегівчан до 2 очок. Третім іде "Середнє", маючи 19 очок і гру в запасі, 4 і 5 сходинкою після очної зустрічі обмінялись "Метеор" та "Поляна", пістрялівці тепер 4, а свалявці, відповідно, посідають 5 сходинку. В низу турнірної таблиці "впевнено" себе продовжує почувати "Ф.Медвідя", замикаючи турнірну таблицю з 1 пунктом, передостанньою йде "Ялинка", з 3 очками в активі, а  "Карпати"  йдуть на 10 місці, з 5 очками в доробку.
 
В четвер, 23 червня, відбудеться перенесений матч 3 туру між командами "Поляна" та "Середнє".
А в матчах наступного, 10 туру, зустрінуться:

ФК "Середнє" Середнє - ФК "Мукачево" Мукачево
ФК "Ялинка" Бичків - ФК "Ф.Медвідя" Давидково
ФК "Поляна" Поляна - ФК "Ужгород" Ужгород
СК "Севлюш" Виноградів - ФК "Пістрялово" Пістрялово
ФК "ФК Карпати" Воловець - ФК "Бужора" Іршава
ФК "Вишково" Вишково - СК "Берегвідейк" Берегово

Андрій Кенийз, ФК "Поляна"

21 червня 2011р.

Теги: футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини