Як спрацювало Закарпаття в січні-березні 2007-го року?

Станом на 1 квітня поточного року у Закарпатській області налічувалося 11202 суб'єкти підприємницької діяльності — юридичні особи, у тому числі 325 промислових підприємств щомісячного обліку.

Як спрацювало Закарпаття в січні-березні 2007-го року?За січень-березень поточного року, порівняно з відповідним періодом минулого року, виробництво промислової продукції збільшено на 36,2%. Вищий приріст одержано підприємствами, що відносяться до машинобудування та в промисловості м. Мукачево, Свалявського та Ужгородського районів.

Раніше, ніж торік, розпочато сівбу. Станом на 1 квітня посіяно ярі культури на площі 28,1 тис.га, з яких 17,7% припадає на сільськогосподарські підприємства.
Оборот роздрібної торгівлі зріс на 22,4%, обсяг експорту та імпорту товарів відповідно у 1,7 і 1,8 раза. Експортовано та імпортовано продукції відповідно на 149,8 та 194,1 млн.дол.США.

У загальному в економіці області за всіма основними видами економічної діяльності до оподаткування одержано 38,9 млн.грн. прибутків, що у 2,1 раза більше, ніж за січень-лютий минулого року.

Надходження до зведеного бюджету області за січень-лютий поточного року склали 308,6 млн.грн., в яких найбільша питома вага податків з доходів фізичних осіб. Видатки зведеного бюджету становили 243 млн. грн. Як і торік, із загальної суми видатків найбільша частка спрямована на фінансування соціально-культурних заходів.

В області з початку року рівень інфляції склав 100,5%, що є нижче від показника по країні.

У лютому поточного року номінальна заробітна плата склала 925 грн., що на 22,8% більше, ніж у лютому минулого року, та в 1,8 раза перевищує рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Найвищий рівень заробітної плати у працівників, зайнятих у містах Чоп, Ужгород та Ужгородському районі у сфері транспортних послуг, фінансової діяльності та органів управління.

Рівень зареєстрованого безробіття знижено до 2,9%. З початку року в області створено 6,6 тис. робочих місць.

Показник загальної народжуваності склав 13,7 % і є одним з найкращих серед регіонів країни. За січень-лютий поточного року склався природний приріст населення у містах Ужгород, Чоп, Міжгірському, Рахівському та Тячівському районах.

Дані статистичної звітності за І квартал поточного року свідчать про певні проблеми щодо стабільності та сталої динаміки в окремих сферах діяльності та за окремими показниками.

У березні поточного року, порівняно з лютим, більше чверті промислових підприємств знизили обсяги виробництва, 23 підприємства не працювали. Обсяги виробництва зменшено у промисловості м.Чоп, Берегівського, Міжгірського, Тячівського та Хустського районів.

Порівняно з показниками на відповідну дату минулого року за сумою всіх категорій господарств зменшено поголів'я великої рогатої худоби на 1,6%, яке склало 176,4 тис. голів, у тому числі корів на 2,2% до 122,6 тис. голів. Сільськогосподарські підприємства зменшили обсяг валової продукції на 10%, знизили реалізацію на забій худоби та молока.
Обсяги підрядних будівельних робіт, порівняно з показниками за січень-березень минулого року, зменшено у 9 районах та містах Берегово, Мукачево, Хуст. У Воловецькому районі вони не виконувались. Найбільше зниження допущено у Хустському та Берегівському районах, більше, ніж наполовину — у Великобере-знянському та Виноградівському, на третину — в м. Хуст та Тячівському районі. У січні-березні не працювало 46 будівельних підприємств, або кожне четверте із щомісячно обстежуваних.

Загалом кожне п'яте підприємство щомісячного обліку отримало збитки, у промисловості — кожне четверте, будівництві та у сфері торгівлі транспортними засобами та їх ремонту — кожне п'яте.

Питома вага суб'єктів, які не отримали прибутки або задекларували "нульовий" фінансовий результат, склала 11,2 % від їх загальної кількості.

При зростанні середньомісячної заробітної плати її рівень за лютий був нижчий від середнього по країні. За звітністю низькою вона є у галузях сільського господарства та пов'язаних з ним послуг, готелів та ресторанів, охорони здоров'я та надання соціальної допомоги.

Найнижчою заробітна плата є у Берегівському, Іршавському, Тячівському районах та м. Берегово. Станом на 1 березня заборгованість економічно активних підприємств склала 1788,1 тис. грн.

Низьким є рівень розрахунків населення за комунальні послуги у Виноградівському, Рахівському, Тячівському та Хустському районах.

Рівень зареєстрованого безробіття у Великоберезнянському, Рахівському, Перечинському, Міжгірському та Воловецькому районах склав 5,7-10,8%.

Станом на 1 березня поточного року чисельність наявного населення області склала 1 млн. 243 тис.314 осіб.
Головне управління статистики у Закарпатській області
25 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини