"Берегвідейк" - лідер 6 туру Вищої Ліги чемпіонату Закарпаття з футболу

В неділю, 29 травня, відбулися матчі 6 туру серед команд Вищої Ліги чемпіонату Закарпаття з футболу, загалом несподіванок вони не принесли, перед матчеві фаворити здобули свої перемоги, у всіх шести матчах перемоги здобували лише господарі.

"Берегвідейк"  - лідер 6 туру Вищої Ліги чемпіонату Закарпаття з футболу

"Середнє" -  "Бужора" (Іршава) 4:1 (юнаки 1:0)

Для  футболістів Бужори це був третій поспіль виїзний поєдинок  проти претендентів на золоті медалі чемпіонату, спочатку іршавчани гостювали в Мукачеві, минулого тижня в Берегові, і програли обидві зустрічі, результат сьогоднішнього поєдинку в Середньому також не став виключенням  для Бужори, клас середнянських футболістів виявився значно вищий, про що свідчить результат цього двобою, прогнозовано  після стартового свистка арбітра, господарі прихопили ініціативу, шукали шляхи до воріт суперника, багато часу контролювали м'яч, і на 24 хвилині кращий голеадор середнянців Соскида виявився найспритнішим в штрафному майданчику гостей і ударом  з лінії воротарського майданчика  відкрив рахунок, далі зупинятися на досягненому  і вже через 10 хвилин підопічні В'ячеслава Піньковського подвоїли рахунок зусиллями Лободи , який влучно пробив  з району одинадцятиметрової позначки, слід віддати належне іршавцям, вони не знітились і за 5 хвилин до свистка на перерву скоротили розрив в рахунку зусиллями Шусти, однак ця інтрига тривала лише 3 хвилини, коли Красношлик реалізував пенальті, наприкінці матчу добив гостей вихованець іршавського футболу Чедрик, і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу футболістів з Середнього, які за кращою різницею м'ячів продовжують перебувати на 2 сходинці турнірної таблиці.

 "Ялинка" (Великий Бичків) – "Карпати" (Воловець) 3:0 (юнаки 3:3)

Ситуація, в якій перебували господарю цього поєдинку після 5 турів була не просто поганою, вона була взагалі катастрофічною, великобичківці перебували на останній сходинці турнірної таблиці,не маючі жодного очка, та й всі попередні матчі "Ялинка" програла абсолютно по грі, керівництво клубу вдалося до змін в команді запросивши кілька гравців з інших областей, гості цього поєдинку навпаки зазнали кадрових втрат перед звітним поєдинком, одразу кілька гравців-легіонерів по різних причинах не змогли взяти участь в важливому матчі. На гру футболісти господарів виходили з думкою лише про перемогу та й вибору в них вже не було, достатньо було просто глянути в турнірну таблицю чемпіонату області, щоб зрозуміти наскільки важливою потрібна була ця перемога для бичківців, щоб отримати позитивний заряд і віру в себе на наступні поєдинки. В результаті гравці Ялинки гостинними до волівчан не виявилися зовсім, забивши 3 сухих м'ячі у ворота Карпат, до речі 2 з них на рахунку новобранці команди, і нарешті здобули таку довгоочікувану, першу, впевнену. Суху та ще й на очах в своїх вболівальників перемогу з рахунком 3;0.

"Поляна" (Свалява) - "Севлюш" (Виноградів) 2:0 ( юнаки 3:1)

Порівняно з попередніми домашніми матчами на стадіоні "Авангард" зібралось близько 1000 глядачів, майже на половину більше. Передматчевим фаворитом, звісно що були господарі поля. Як і в матчі з "Вишково", в минулому турі перший тайм закінчився з нулями на табло, слід відзначити в стартовому складі дебютував 19-ти річний "новачок" команди – Ахраров. Та несподіванкою можна вважати вихід в Береша на поле на незвичну йому позицію півзахисника. Перший тайм пройшов за великої переваги "Поляни" . В другій половині зустрічі вийшли Русин замість Ахрарова та Барта поміняв свого земляка Надя . Відкрив рахунок на 53 хвилині зустрічі - Береш, після подачі з штрафного удару м'яч влучив в стійку воріт, а автор забитого м'яча після відскоку переправив "круглого" в ворота 1:0. Господарі поля далі продовжували натиск на ворота суперника, і близько через 13 хвилин розіграли бездоганну атаку, яка завершилась взяттям воріт,Костик відкинув м'яч на удар Барті , який влучно пробив з 13 метрів в кут воріт 2:0. Гості так нічим не могли протистояти переможці, воротар Головнич був майже без "роботи" . Отож, впевнена перемога "Поляни" та вже третя перемога поспіль.

"Мукачево" - "Ужгород" 1:0 ( юнаки 2:0)

Поєдинок в Мукачеві, був напевно першим справжнім випробуванням на міцність молодих ужгородців.  Як не крути, а попередніх суперників Фк "Ужгород". На сьогоднішній день, не можна віднести до грандів крайового футболу, що не скажеш про "Мукачево", підопічні Віктора Ряшка щосезону мають перед собою найвищі завдання як на чемпіонат так і на Кубок області. Сьогоднішній двобій ще раз довів, що футболісти з обласного центру талантом не обділені, а лише навпаки, мали ужгородці сьогодні декілька можливостей вразити ворота господарів, однак через брак досвіду в іграх такого рівня, не змогли цього зробити, а від мукачівців як і місцеві вболівальники, так і фахівці очікували значно більше, не показали господарі впевненої гри, а мінімальну перемогу їм вдалося здобути лише через відсутність певного досвіду гостей, та майстерності Бабича , який забив єдиний гол у цьому поєдинку в середині першої половини гри.  Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу господарів поля, що дало змогу мукачівцям залишитись в першій трійці.

"Берегвідейк" (Берегово) - "Метеор" (Пістрялово) 5:1 (юнаки 4:1)

На відміну від футболістів іршавської Бужори, які зіграли 3 матчі на виїзді поспіль, берегівчани вже третю неділю поспіль приймають своїх суперників, на місцевому затишному стадіоні "Дружба", гостями цього разу стали футболісти з Пістрялова, які в минулому турі стали винуватцями головної сенсації туру , перемігши вдома "Мукачево", на перший погляд здавалось, що міняти тактику переможної  гри  з мукачівцями, наставник пістрялівців в Берегові не стане, команда гратиме від захисту, чекаючи на момент, коли можна вискочити на гостру і водночас результативну контратаку, якось воно все так і починалося , перші 7-8 хвилин поєдинку команди, а особливо берегів чани, так би мовити розкочегарювалися, до гострих моментів не доходило, аж до поки, "Берегвідейк" не заробив право на штрафний удар, на відстані приблизно 20 метрів від воріт, удар Сергеєва виявився просто неперевершеним, і голкіпер Метеору Славік лиш поглядом міг спостерігати, як м'яч затріпотів у дев'ятці його воріт, так рахунок у Берегові було відкрито, далі хвилинна стрілка ледь встигла зробити один повний оберт, як Гурка вдало скористався помилкою захисників гостей і подвоїв рахунок в матчі, після цього гості не могли вже собі дозволити сидіти в захисті, сподіваючись на контратаку, але майже всі комбінації та старання пістрялівців, досвідчені Гурка, Корнутяк, Лукашук та інші зводили на нівець, після чого в гравців гостей почали банально здавати нерви, грубі фоли з боку гостей ставали все частішими, після яких гравці господарів також почали грати грубо, подекуди здавалося, що арбітр матчу Петро Котубей ось-ось може повністю втратити контроль над грою, однак на щастя цього не сталося, декілька "гірчичників" гравцям обох команд від арбітра остудили пристрасті на полі, і арбітру вдалося перевести гру в спокійніше русло, ось тут  "Метеор" і відквитав один м'яч, гості здобули право на штрафний удар в далекій до воріт відстані. Здавалося нічого неприємного цей штрафний віщувати б для берегівчан не мав, однак до м'яча підійшов капітан пістрялівців потужно пробив по воротах, Крашевському вдалося м'яч парирувати, але найрозторопнішим в штрафному берегівчан вивився Жаренко, який й відновив інтригу в матчі, після цього були моменти як і в господарів так і в гостей, але перший тайм так і завершився мінімальною перемогою берегівчан,  і якщо на початку другої 45хвилинки пістрялівці пробували нав'язати гру підопічним Роберта Нодя, то після третього м'яча, який забив Саркіс з пенальті, все стало зрозуміло. І футболісти Метеору перестали пручатися, далі наставник минулорічних чемпіонів області зробив над результативну заміну, на поле вийшов Смішко, який ще двічі заставив розпочинати гостей з центру поля, отже чергова впевнена перемога берегівчан, і вони надалі продовжують впевнено перебувати на вершині турнірної таблиці.

"Вишково" - "Ф.Медвідя" (Н.Давидково) 4:1 (юнаки 1:0)
 

"Вишково" приймало вдома футболістів з мукачівщини, які також ще не знають радості перемоги в нинішньому сезоні, яку так і не вдалося здобути і в 6 турі, хоча на перших хвилинах поєдинку саме гравці гостей були більше активними за вишківчан, однак незабаром, все стало на свої місця, двічі господарі відзначалися в першому таймі, ще двічі в другому, щоправда за рахунку 2:0, гостям вдалося відквитати один м'яч, але  на більше цього дня давидківці не награли, впевнена перемога футболістів з хустщини, в якій, до слова. Дублем відзначився Артур Апіян, і вишківці продовжують утримувати четверту сходинку.

Отже після 6 турів пальму першості продовжує утримувати "Берегвідейк", перемігши в усіх шести матчах сезону, 2 та 3 місце й надалі розділяють "Середнє" та "Мукачево",  а на 4 і 5 сходинці залишаються "Вишково" та "Поляна" відповідно, всі ці 5 команд здобули свої чергові перемоги в 6 турі, ще одну перемогу і першу для себе в сезоні здобула "Ялинка", і одразу ж покинула останню сходинку в турнірній таблиці, на яку опустився Фк "Ф.Медвідя"

В наступному 7-му турі зустрінуться : ФК "Метеор" - ФК "Середнє", ФК "Бужора" - СК "Ялинка", ФК "Карпати" - ФК "Поляна", ФК "Ф.Медвідя" - ФК "Мукачево", ФК "Ужгород" - СК "Берегвідейк",  СК "Севлюш" - ФК "Вишково".

Андрій Кенийз, Михайло Русин, ФК "Поляна"

30 травня 2011р.

Теги: спорт, футбол, змагання, команда

Коментарі

местный 2011-05-30 / 09:26:00
"Берегвидейку" (может, соместно с "Мукачевом") нужно с этого сезона (2011-2012) заявляться во Вторую лигу, зону "А" Чемпионата Украины.

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини