Заступник голови Закарпатської облради взяв участь у парламентських слуханнях

13 квітня ц.р. у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему: «Про державну політику щодо вирішення проблеми повернення та компенсації втрачених (знецінених) заощаджень громадян». Участь у цьому заході взяли заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, голова Великоберезнянської районної ради Василь Канюк, - повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

Заступник голови Закарпатської облради взяв участь у парламентських слуханнях

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, відкриваючи слухання, зазначив: "актуальнішої проблеми для нашого суспільства ніж вирішення цього питання на даний момент не існує. Тому що воно, без перебільшення, зачіпає практичного кожного громадянина держави Україна".

На слуханнях зазначалося, що стан реалізації права власності громадян на заощадження, компенсації втрачених (знецінених) заощаджень залишається однією з найгостріших проблем сьогодення, яка формує негативне ставлення громадян до влади, посилює зневіру людей у її здатності забезпечити дотримання вимог Конституції України щодо верховенства права та гарантування прав власності.

Промовці підтримали доповідачів у тому, що компенсація знецінених заощаджень упродовж усіх років здійснювалась за залишковим принципом. У виступах також відзначалося, що розв′язання проблем погашення заборгованості перед вкладниками та їхніми спадкоємцями, страхувальниками та їхніми спадкоємцями за договорами страхування має надзвичайно важливе загальнодержавне значення, оскільки подальше їх відкладення на невизначений термін призводить до посилення соціальної напруги в суспільстві.

Зауважувалося, що не виконуються окремі положення Закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", зокрема частини другої статті 1, якою встановлено, що компенсації підлягають також грошові заощадження громадян України, поміщені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992-1994 років. Порядок, джерела та розмір компенсації за цими заощадженнями та страховими внесками, строки їх виплати досі законодавчо не визначені.

Учасники парламентських слухань звертали увагу на те, що, незважаючи на Рекомендації парламентських слухань "Про державну політику в галузі повернення та компенсації втрачених (знецінених) заощаджень громадян. Стан відновлення та перспективи", які відбулися 8 грудня 2003 року, урядом не вжито заходів для вивчення можливостей застосування позабюджетного фінансування процесу повернення заощаджень паралельно з бюджетним.

Уряду запропоновано розробити та внести на розгляд Верховної Ради нову редакцію Закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України"" щодо запровадження ефективного механізму повернення заощаджень громадян, спрямованого на вирішення питань життєзабезпечення вкладників.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, підбиваючи підсумки обговорення, висловив сподівання на те, щоб нинішні учасники парламентських слухань зібралися на такі ж слухання і підбили б підсумки боротьби української держави за повернення трудових заощаджень.

15 квітня 2011р.

Теги: засідання, парламентські слухання

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини