Кубок Ужгорода з футболу виборола команда Закарпатської філії Київського славістичного університету

Для багатьох глядачів, які у четвер (7 квітня) відвідали стадіон «Авангард» в Ужгороді, де проводився фінальний матч кубка міста Ужгород із футболу, проведене дійство стало приємною несподіванкою.

Кубок Ужгорода з футболу виборола команда Закарпатської філії Київського славістичного університету

На трибуні можна було побачити заступника голови облдержадміністрації Івана Качура, начальника УВС у Закарпатській області Віктора Русина, міського голову Віктора Погорелова, його заступника Володимира Фленька, начальника управління у справах культури, сім'ї, молоді та спорту міськради Анатолія Салая, президента ФК "Закарпаття" Є. Дорошенка, голову федерації футболу м. Ужгород Віктора Качура.

Щодо самої організації та проведення цього фінального поєдинку слід зазначити, що, по-перше, рішення про проведення фінального матчу на центральній спортивній арені міста не практикувалося вже доволі давно. По-друге, кубок міста проведено на високому рівні з великою кількістю (як до минулого і позаминулого року) команд. Уперше за всю історію футболу міста фінальний матч транслювали у прямому ефірі на Україну та 46 країн Європи. (Дуже приємно було отримати дзвінок із Англії, де матч кубка міста дивилися як наші заробітчани, так і англійські любителі футболу, які дали високу оцінку організації проведення матчу). Уперше, мабуть, за всі часи перед матчем на стадіоні грав духовий оркестр УВС під керівництвом Олександра Беловича. Уперше перед початком матчу до команд фіналістів із словами вітання звернувся за-ступник міського голови Володимир Фленько, а Заслужений артист України Олександр Садварі у супроводі духового оркестру виконав Гімн України.

У перерві матчу вболівальники змогли подивитися чудові номери художньої самодіяльності у виконанні студентів Закарпатської філії Київського славістичного університету Лілії Ніколенко та Каміли Макухан, а також Олександра Садварі. Уперше за всю історію проведення кубків міста команді-переможниці нагороду вручав міський голова – Віктор Погорєлов. Усе було організовано на найвищому рівні. Вразило і гарно продумане нагородження учасників фіналу.

За перебігом подій на футбольному полі слідкувала велика глядацька аудиторія (понад тисячу вболівальників).

Усе вищезазначене продемонструвало, що ми можемо організувати свято для любителів футболу. На такий футбол підуть глядачі.

На цей раз про вболівальників піклувалися директор стадіону "Авангард" Омелян Адилов, голова федерації футболу міста Ужгород Віктор Качур, Ужгородська міська рада, управління у справах культури, сім'ї, молоді та спорту Ужгородської міської ради, Закарпатська філія Київського славістичного університету, футбольний клуб "Овертайм", Управління внутрішніх справ у Закарпатській області, телерадіокомпанія "Тиса-1".

Це було справжнє свято футболу в нашому місті після багатьох років застою.

Хочеться вірити, що такий футбол ми будемо спостерігати частіше.

"Славісту" підкорилася перша вершина
7 квітня. Ужгород. Стадіон "Авангард". 1200 глядачів

"Овертайм" – "Славіст" – 1:2

Голи: Володимир Бабич 48 хв., Ференц Барта 76 хв. – "Славіст", Олександр Грицкевич – 73 хв. – "Овертайм".

Арбітр: Михайло Митровський.

Асистенти арбітра: Ігор Гарлач, Юрій Нагорняк.

Резервний арбітр: Томаш Бабич.

Делегат ФФ м.Ужгород: Йосип Шитєв.

Із перших хвилин гри команди повели боротьбу за центр поля. "Овертайм" скоріше пристосувався до поля, до атмосфери, яка панувала на стадіоні. Овертаймівці за рахунок активності в центрі поля та настирливості швидкого форварда Олександра Грицкевича захопили ініціативу. До небезпечних моментів не дійшло, але понервувати славістів вони все ж примусили. Захопившись атаками, "Овертайм" на 11 хв. проґавив швидкий контрвипад команди студентів Закарпатської філії Київського славістичного університету. Швидка контратака завершилася пасом врозріз на Володимира Бабича. Володимир опинився сам навпроти воріт, але з близької відстані у ворота не влучив. Через хвилину славісти провели ще одну швидку атаку, на цей по правому флангу. Іван Шевченко пройшов із м'ячем до лінії воріт і віддав його під удар. Антон Предчук і Володимир Бабич у момент передачі змістилися вже ближче до воріт, а Сойко і Штулер не встигли на добивання. Чудова нагода для відкриття рахунку. Дві швидкі атаки "Славіста" відразу охолодили атакуючий порив "Овертайму". Ініціатива перейшла до команди студентів. Рогач, Пакош, Корнутяк, Костик, навівши порядок у захисті, почали все частіше підключатися до атаки своєї команди. Особливо небезпечно ставало у володіннях Пуги, коли на стандартні положення підключалися Пакош і Костик. Додавши у швидкості, футболісти "Славіста" перевели гру на половину поля суперника. За рахунок швидких крайніх півзахисників Давіда та Шевченка, активності Бабича і Предчука, розважливих дій Штулера і Корнутяка славісти проводили небезпечні атаки, але втілити свою перевагу в забиті м'ячі їм ніяк не вдавалося. Треба відмітити й гравців "Овертайма" Білошицького, Цигака, Шандора, Товтина, Сотникова, Жоффчака, які захищалися доволі спокійно. Постійно тримав захист "Славіста" в напрузі Олександр Грицкевич, який вважається одним із найкращих форвардів області.

У перерві в студентській команді Барта замінив Карла Сойка, який вийшов на поле не зовсім здоровим. Барта вніс свіжий струмінь у гру своєї команди. Уже на 46 хв. він замикав простріл із лівого флангу і тільки якихось міліметрів не вистачило, щоб м'яч влетів у сітку воріт суперника. На 48 хв. м'яч у три дотики Пакош – Барта – Бабич опинився біля воріт Олександра Пуги. Бабич прийняв м'яч на хід і сильно пробив по воротах. Удар видався на славу. М'яч влетів у верхній ближній кут воріт, і Пуга побачив його тільки в сітці.

Повівши в рахунку, славісти продовжували атакувати. Знову не поталанило Предчуку й Барті. Чудовий удар у падінні через себе зробив Давід, але м'яч упритул зі стійкою залишив межі поля. Здавалося, ще мить – і другий гол влетить у ворота "Овертайму". Тренери "Овертайму" за-мінили втомлених Чаваргу, Сотникова, Жоффчака, Алексевича та випустили Івана Крису, Андрія Гавриліва, Василя Маняка, Івана Касинця. Свіжі гравці зуміли призупинити атаки "Славіста". Активізувався Грицкевич, який практично не отримував м'яч у другому таймі. Та на 73 хв. гравці "Славіста" припустилися грубої помилки. Давід втратив м'яч у центрі поля в доволі простій ситуації. Пакош і Корнутяк виходили ближче до центру поля, а правий захисник Ян Рогач на якусь секунду замешкався. Послідувала передача в центр на вільного Грицкевича. Олександр підтвердив, що він справді гравець високого класу. Він майстерно переграв Юрія Славіка – 1:1. Гол не вивів із рівноваги гравців студентської команди. Усього три хвилини знадобилося "Славісту", щоб вийти вперед. Ференц Барта отримав м'яч за 20 метрів від воріт і неочікувано для голкіпера "Овертайму" пробив у дальній кут. Голкіпер навіть не зреагував на удар півзахисника. Останні 15 хв. були доволі непростими. Овертаймівці пішли вперед великими силами. Уже захист студентів працював із повним навантаженням. Вдало в гру "Славіста" увійшли Віталій Стойка, Павло Кривка та Олександр Мусієнко, які зі свіжими силами додали гостроти атакам своєї команди.

Фінальний свисток Михайла Митровського зафіксував перемогу футбольної команди Закарпатської філії Київського славістичного університету.

На міській арені студентська команда з'явилася тільки в цьому сезоні. Виступ у зимовій першості не можна назвати вдалим, "Славіст" не вийшов із групи до наступного етапу. Проаналізувавши невдачі, команда зробила правильні висновки і здобула перший у своїй кар'єрі трофей – Кубок міста Ужгород сезону 2011 року. А потім були вітання та теплі слова від міського голови Віктора Погорєлова. Грамоти, медалі, дипломи отримали гравці фінального матчу "Овертайм" та "Славіст". Віктор Погорєлов вручив кубок-красень капітану "Славіста" Антону Предчуку. Разом із командою перемозі раділи директор навчального закладу Людмила Несух, її заступники Василь Морохович, Наталія Селменська та дружний педагогічний колектив, який перебував на трибунах стадіону. Хороша команда з'явилася у футболі міста, яка разом із командами ЗакДУ та УжНУ підніме рівень футболу в обласному центрі на більш високий рівень.

Кубок міста Ужгород передано на рік до Закарпатської філії Київського славістичного університету. Молодці, студенти.

 

Юлія ДАВИДОВА, Спорт тайм
 

13 квітня 2011р.

Теги: кубок, футбол, змагання, студенти, команда

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини