На закарпатській Міжгіпрщині відкрили футбольний сезон - 2011

Цими днями в малому залі засідань адмінбудинку райдержадміністрації відбулися розширені збори федерації футболу Міжгірщини, на яких розглядались організаційні питання проведення кубка та чемпіонату району з футболу, обрання голови ФФМ. Також відбулося жеребкування, де визначилися пари команд розіграшу районного кубка.

На закарпатській Міжгіпрщині відкрили футбольний сезон - 2011

Попри те, що основною метою зібрання було проведення жеребкування районного кубка, голова федерації Євген Бундзяк вніс пропозицію розглянути питання виборів голови та виконавчого комітету ФФМ згідно з її статутом, яким передбачено один раз на 4 роки переобирати керівний склад організації. За підтримки такої пропозиції присутніми, Євген Йосипович озвучив невеличкий звіт щодо роботи районної федерації протягом останніх 4 років. Нагадав, що дана організація була створена в травні 2007 року з метою підтримки та розвитку футболу в районі. Цьогорічний футбольний сезон вже п'ятий, за організацію якого несе відповідальність райфедерація. За ці роки вдалося значно покращити рівень проведення першості кубка району з футболу. Однак були й мінуси — минулорічний чемпіонат пройшов без участі юнацьких складів.

Доповнив доповідача член виконкому ФФМ, голова райради Іван Ярема, який більш детально зупинився на проблемі розвитку юнацького футболу, зокрема питанні участі молоді в районній першості. Іван Васильович вніс пропозицію провести подібний турнір на базі загальноосвітніх закладів, у якому б учні-старшокласники набиралися досвіду. Він висловив надію, що враховуючи попередній досвід, цьогорічний розіграш кубка та чемпіонат району з футболу вдасться провести на значно вищому рівні.

Голова РДА Василь Щур зауважив, що за останні роки районний футбол тримається здебільшого на ентузіазмі самих гравців. Значно гальмує його розвиток слабка матеріальна база. Першочергове завдання влади Василь Михайлович вбачає у залученні до якісної співпраці органів місцевого самоврядування, відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради. Покращити дану ситуацію, зокрема відремонтувати центральний стадіон "Авангард", реконструювати сільські поля та звести нові тренувальні майданчики з штучним покриттям можливо лише спільними зусиллями. Голова РДА підтримав пропозицію Івана Яреми щодо проведення учнівської районної першості.

В ході засідання гостро постало питання участі районної команди "Верховина" в обласній першості. Цього року, на жаль, Міжгірщина за ряду обставин не буде представлена на чемпіонаті Закарпаття. Відтак присутні зійшлися на тому, що цей рік потрібно ефективно використати для підготовки до майбутнього футбольного сезону, щоб у наступному році наша райкоманда не відчувала ні фінансових, ні організаційних потреб. З цього приводу голова райдержадміністрації Василь Щур запевнив, що участь "Верховини" в чемпіонаті області сезону-2012 він бере під особистий контроль.

За пропозицією голови райради Івана Яреми на посаду голови районної федерації футболу була внесена кандидатура Євгена Бундзяка. Як зауважив Іван Васильович, під очільництвом нині діючого голови ФФМ повністю справлялася з покладеними на неї завданнями, а ентузіазм і завзяття до роботи Євгена Йосиповича можуть викликати лише схвальну оцінку.

Як показало відкрите голосування, такої ж думки дотримувалися і всі присутні. Тож головою ФФУ знову обрано Євгена Бундзяка, його заступником став Олег Рубець, до складу виконавчого комітету ввійшли Юрій Гнепа, Іван Ярема, Василь Щур; ревкомісії — Тарас Бартків та Вікторія Фулитка.

Планомірно засідання підійшло до основного — жеребкування, де повинні були визначитися суперники розіграшу районного кубка. Участь у ньому взяли представники команд 9 колективів, які заздалегідь зареєструвалися в турнірі. За підсумками проведеного жеребкування пари суперників першого туру розіграшу районного кубка з футболу розподілилися так: ФК "Шипіт" (Пилипець) зіграє з ФК "Лозянське", ФК "Брадолець" — ФК "Голятин", ФК "Репинне" — ФК "Бескид" (Студений), ФК "Колочава-Негровець" — ФК "Міжгір'я" і

ФК "Едельвейс" з Келечина автоматично проходить в наступну стадію турніру.

Андрій ГОЛОДНЯК, "Верховина" для mizgir.com.uа. Фото Тетяни КОСТЮК

 

11 квітня 2011р.

Теги: футбол, сезон, турнір, федерація

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини