Результати нових досліджень, проведених американськими вченими, показали, що любительки шоколаду і солодощів, незважаючи на критику даних продуктів і думку про їхню небезпеку для фігури, навпаки, в цілому мають нижчий індекс маси тіла (ІМТ), ніж дівчата, які обмежують себе в солодкому.
Розмір талії даної групи піддослідних також виявився меншим. Крім того, жінки, які регулярно вживають помірну кількість шоколаду, в менш схильні до ризику серцево-судинних захворювань.
У ході роботи, що тривала впродовж п'яти років, команда фахівців з сільськогосподарського центру при університеті штату Луїзіана під керівництвом професора Керол О'Ніл спостерігала за більш ніж 15 тис. дівчат.
Всі піддослідні були розділені на кілька груп, виходячи з кількості щодня вживаних ними солодощів і цукру, інших особливостей раціону харчування, його збалансованості щодо вітамінів та поживних речовин, ваги, соціального статусу та інших факторів.
На думку доктора О'Ніл, джерело калорій не настільки важливе, як їхня кількість. З цієї причини шоколад і цукерки самі по собі, незважаючи на високу енергетичну цінність, не можуть сприяти збільшенню маси тіла.
Крім того, як з'ясувалося, часто любительки солодощів отримують меншу кількість калорій, ніж прихильниці, здавалося б, більш здорової їжі. Це пояснюється тим, що при помірному вживанні цукру, організм вчиться контролювати необхідну його кількість.
ТСН