Закарпатські журналісти зустрілися з представниками угорського парламенту

Угорщина робить все можливе для того, аби наблизити Україну до Євросоюзу. Це cказав 22 березня цього року закарпатським журналістам під час зустрічі в Будапешті депутат парламенту Угорської Республіки, голова парламентської комісії з питань Євросоюзу пан Річард Горчік.

Закарпатські журналісти зустрілися з представниками угорського парламенту

У рамках візиту до Угорської Республіки відбулася зустріч низки закарпатських журналістів з представниками угорського парламенту. Під час зустрічі йшлося насамперед про роль Угорщини в головуванні в парламенті Євросоюзу та взаємини цієї держави з Україною.

Як розповів Р. Горчік, Угорщина зараз вперше займає посаду головуючого Європейського Союзу. "У таких випадках країна повинна скласти свою програму з пріоритетами. При складанні пріоритетного листа ми розробили такий лозунг – "Міцна Європа", і головний фактор у цьому – Людина", – уточнив депутат.

Р. Горчік зізнався, що у парламенті ЄС є велика спокуса того, аби депутати поспілкувалися, випили каву – і розійшлися. Але сама Європа в такій ситуації що не можна продовжувати таку лінію. Дуже серйозні загрози існують у багатьох країнах старої Європи, тому, за словами парламентаря, треба думати про зміцнення Європи в цілому.

"До липня ми повинні закінчити свою роботу – головування в ЄС, – додав Р. Горчік. – Тоді ж у Варшаві на саміті за участі двох президентів і двох прем'єрів буде підведено підсумки. Але ми вже заявили - Східне партнерство для нас має пріоритет.

Загалом я би нагадав, що в Європі на сьогодні діє програма добросусідства. Вона поділяється на два аспекти – південний (середземноморський) і східний. Події в Африці підштовхнули Європу на те, щоб звернути увагу більше на південний напрямок. Нещодавно у Римі відбулася зустріч цього південного співробітництва. Там я сказав, що незважаючи на всі події в Африці, не можна забувати і про Східне партнерство. Угорщина і надалі вважає необхідним поглиблення саме такого партнерства і зацікавлена, щоб ЄС виділяв на це гроші. Маю підкреслити, що в цьому напрямку Україна для Угорщини – найбільший партнер. Надзвичайно важливо це підкреслювати, бо ми маємо і історію спільну, і сьогодення. І хоча завжди існують проблеми в партнерстві, але я впевнений, що Угорщині вдасться звернути більшу увагу на Україну".

Ужгород.нет.уа

23 березня 2011р.

Теги: журналіст, Угорщина, депутат

Коментарі

EU 2011-03-25 / 12:31:00
Читатель, не рассказуй сказки. Для Европы все кто с востока-русские иваны. О существовании Украины они узнали когда им газ перекрыли. Украина в евроновостях упоминается когда "Фемен" в Киеве сиськами потрясут. Немцы относятса арогантно ко всем кто находится восточнее Германии. Это и чехи, и поляки. Может, тебя во Франции просто непонимали?

2011-03-25 / 10:46:00
От відкрила рубрику "Політика" на сайті і складається враження, що я не в Україні, а на мадярщині. Їх хтось тут обмежує ! ? та я себе вже меншиною мало не відчуваю... ЗМІ публікують всі їх звернення, школи мають свої, говорити українською не хочуть, навіть вчити не хотять, бо їм комфортно. Змусити їх вчити - то це буде знову обмеження, громадянство подвійне собі роблять, на батьківщину їхати не хочуть, а тут весь час нити практичніше для них, в університах мають пільги при вступі

Томаш 2011-03-24 / 20:25:00
"Мадярські окупанти не сплять вони чекають щоб повторити події 1939 року"- так, не сплять, прийдуть і зроблять із тебе "паштет" )))

chytach 2011-03-24 / 20:08:00
Je velykyj schans i na to, scho iz za takyx znamenityx Svobodivciv, ta velukix ukrainciv Ukraina i nikoly ne byde v Evro-Sojuzi. Mu ne ljubimo ni Rossiju, ne ljubimo ni Rumuniju, ne ljubimo ni Madjarschinu, i Polschu. A nas xto ljubit?
Ja litom buv u Francii, koly uznali, zvidky ja, spilkuvatusja ne chotilu zi mnoju, a sche hirshe bulo v Nimecchini. Paru dniv pered tym buly ta zasvitylisja tam xlopci iz Ukrajinu-rezultat porazitelnyj buv.
Treba malo pereocinyty i SEBE!

Паштет 2011-03-24 / 19:11:00
Мадярські окупанти не сплять вони чекають щоб повторити події 1939 року, дуже жалко що наша влада не хоче цього бачити.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини