Віктор Погорєлов: «Дивує масована інформаційна «атака» на Ужгород ЗМІ, підконтрольних голові ОДА»

Ужгород потерпає не лише від сміття, але й від інформаційної кампанії, спрямованої на дискредитацію міської влади

Віктор Погорєлов: «Дивує масована інформаційна «атака» на Ужгород ЗМІ, підконтрольних голові ОДА»

Останнім часом в певних ЗМІ з'явилися низки повідомлень стосовно проблем з чистотою та облаштуванням обласного центру. Вулиці міста і його "больові точки" роздивляються немов під мікроскопом – так, нібито уперше помітили стихійні сміттєзвалища, порослі багаторічними чагарниками узбіччя та відсутність на дорогах люків, багато яких зникли кілька літ тому...

Міська влада вдячна журналістам за таку посилену увагу і небайдужість до проблем Ужгорода. Але масованість та тенденційність цих публікацій виглядає дещо дивно, адже акцентовані проблеми в місті - далеко не нові. Водночас, міська влада всі негаразди, на яких наголошують у своїх повідомленням ЗМІ, тримає на контролі. А також звітує - міське господарство отримали від попередників подекуди у просто катастрофічному стані. Робота триває, але при всіх зусиллях і намірах нова міська команда, та й комунальні служби міста – усе ж не чарівники.
 
Цього тижня, уповні розуміючи ситуацію, яка є в обласному центрі, міський голова знову виніс на виконком робочі питання щодо дотримання благоустрою в Ужгороді. На засіданні прийнято низку рішень, котрі продовжують курс міської влади, спрямований на приведення міста до ладу. Зокрема, продовжать демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд, впорядковуватимуть стан справ із зовнішньою рекламою тощо. Зрозуміло, триватиме щоденне прибирання – тими силами й із залученням тих ресурсів, які наявні в міському господарстві.

Загалом же, щодо благоустрою Ужгорода є чимало проблемних питань, які утруднюють роботу і зле позначаються на обличчі обласного центру. І це не лише недосконала робота комунальних служб, а й недотримання правил благоустрою підприємствами і мешканцями міста. Турбує також й те, чому Ужгороду не виділяються кошти на утримання доріг через субвенції з держбюджету.

Міський голова Віктор Погорєлов наголошує: міська влада бачить все, що відбувається в Ужгороді, і працює над наведенням порядку. Так, цей процес приносить не настільки швидкі плоди, як хотілося б, проблемних місць в Ужгороді чимало, але результати є, і вони помітні. "Ряд тенденційних матеріалів у тих ЗМІ, які мають певний стосунок до колишнього міського голови Сергія Ратушняка  – це, звісно, очікуване явище. Дивує інше – масована інформаційна "атака" на місто засобів масової інформації, котрі підконтрольні голові ОДА. Таке враження, що ці ЗМІ змагаються між собою в паплюженні обличчя обласного центру. Відтак позиція обласної влади щодо ставлення до влади міської є незрозумілою", – каже Віктор Погорєлов. Який, до речі, в особистій розмові чув від Олександра Ледиди схвальні відгуки про позитивні зрушення в Ужгороді.

У мерії акцентують: ця реакція на інформаційну лавину про буцімто занедбаний Ужгород – перша і остання. Прес-секретар Ужгородського міського голови Алла Хаятова наголошує: у майбутньому міська влада не коментуватиме кампанії, спрямовані на дискредитацію роботи міських служб, а просто продовжуватиме – щоденно і ретельно – працювати над наведенням ладу в Ужгороді.
Водночас прес-служба міської ради готова надати усім охочим як фотографії, так і адреси найпроблемніших місць обласного центру. В мерії відкриті до критики, до всіх конструктивних зауважень і пропозицій, але акцентують: увагу приділятимуть тим, котрі спрямовані не на умисну дискредитацію роботи міської влади, а на сприяння у вирішенні проблем Ужгорода й ужгородців, - йдеться у коментарі, що його Закарпаття онлайн отримало з прес-служби Ужгородської міської ради.

16 березня 2011р.

Теги: Погорєлов, Ратушняк, Ледида

Коментарі

Ніка 2011-03-28 / 12:25:00
Обіцяли багато і, як завжди, зробили мало. Дороги погані, воду в обід вже не включають, напевно вважають, що ужгородцям цілий день вода не потрібна (питається за що платимо більше?). Зато наш мер тільки те і робить, що на камеру кожен тиждень знімається, нам це напевно повинно в чомусь допомогти. Поки що ніякої важливої роботи з боку мера не помітно!!!

Андрей 2011-03-22 / 16:46:00
ще до теми "іноваційних" методів роботи з мас-медіа Хайятової та її шефа :
http://novaukraina.org/news/urn:mediacontent:A7DB6F

філя 2011-03-21 / 22:51:00
Про затримки у зарплаті неправда.За 5 останніх років отримав своечасно платню в лікарні.Дороги після зими не гірші ніж у більшості міст Украіни.

Місцевий 2011-03-21 / 16:52:00
Між іншим об’їзд міста це і правду інспекція і не смітників міста загалом, роботу яку повине виконувати комунальне господарство ! А журналіст для того щоб розповісти іншим як там справи, як ведеться робота !!
Чи це не правильно ?! От при раті такого небуло, кожне КП робило шо хотіло, і шо з цого вийшло ...
Інспекція для того і є шоб слідкувати за виконанням роботи
а стосовно -
"где ежегодных 5 км дорог и тротуаров? УЖЕ ПОЛГОДА ПРОШЛО?!!!"
за 5 років ратушняковського правління много набудували, а ?
Може підкажеш статистику ??? Це до чувака який назвав себе "Привед ЗЕК!"

2011-03-21 / 07:23:00
А чим займаєтсья Погорєлов? Щотижня інспектує смітники разом з купою журналістів?!!! До слова. за бюджетний кошт "возиться" це панство. Згідний з "Привед ЗЕК!" Розумію прес-секретаря, який сумлінно відпрацьовує свої кошти. Але Миколайчиками та дешевими піарами авторитет і довіру ужгородців на заслужиш.Потрбні реальні справи. А їх щось, ну зовсім, не помітно. Чи вони є? Підкажіть, панове!

Микола. 2011-03-20 / 21:21:00
Вітьку молодець-дай ім звизди.Таких мендосів під нари.

Привед ЗЕК! 2011-03-20 / 16:54:00
Объясню что такое хорошо и что такое плохо.
Стали лучше убирать - да, это точно хорошо.
В замен :
- зарплаты бюджетникам (кроме горсовета) задерживают;
- за мусор, воду, газ, тепло, свет в школах,садиках, больницах за полгода не заплачено НИ КОПЕЙКИ! Это означает, что через пару месяцев энергоносители в эти учреждения не поступят;
- медикаментов в больницы не куплено ни на одну гривну!
- за выполненные ремонтные работы 12 млн грн долгов.Это означает что ни один подрядчик не возьмется за ремонт дорог;
- в кадровой политике полный абзац! В нарушение всех норм взяты на работу - нач. соцзахиста, нач. горздрава, непонятно чем занимается зам по комунхозу - Семаль?
- не построено ни одной автономной котельни, а там где были уже построены многие так и не работают. ПОЧЕМУ НЕ РАБОТАЕТ БАССЕЙН В ГИМНАЗИИ? Ведь там автономка больше чем полгода?!!
- где ежегодных 5 км дорог и тротуаров? УЖЕ ПОЛГОДА ПРОШЛО?!!!
- где вода круглосуточно? Зато стали в районах системно отключать воду - причина - задолженность водоканала за свет - уже более 12 млн грн. Ковач грозит отключить насосы.
И много -много другого.
Имеем две чаши весов - на одной улучшенное подметание и направленный на него весь финансовый ресурс города, а на другой все остальное! Выбирать нам самим.

2011-03-19 / 20:37:00
Там заважає однорукий бандит і його антинародна, антиукраїнська партія регіонів!!!

До Хаятової і п. Погорєлова! 2011-03-19 / 20:33:00
Ну то як Ми вишлемо вам пане Погорєлов фото зі стихійними смітниками то ви це розцінете як умисну дискредитацію влади? Пані Хаятова і до Вашого приходу подавались зауваження п. Ратушняку, але Вас у міській раді не було і Ви про них просто фізично не могли знати. Сприймайте усе як конструктивну критику або як те, що на Вас і Вашу команду покладають більші надії, аніж на п. Ратушняка, адже чекають від Вас конкретних гарних справ на користь ужгородців!!!!!

УЖГОРОДЕЦЬ 2011-03-19 / 14:12:00
Щоб не говорили але порядку в місті стає більше.
Але я не про це. хотілось би просити мера звернути уагу на МІСЬКУ ЛІКАРНЬЮ, там творяться неподобства. Лікарі до хворого не підійдуть доти, поки не прийде хтось з родичів з грішми, я вже не говорю про лікарство, якого там зовсім не видають.Люди там помираюь від байдужості лікарів. Недавно там помер молодий хлопець від інфаркту і ніхто до нього так і не підійшов. ЦЕ КОЩУНСТВО!

45745 2011-03-18 / 19:37:00
Причім тут Ужгород і ужгородці? Критикують зека, бо є за що. Не переводьте стрілки пані супержурналіст Хаятова!

Влад 2011-03-18 / 17:56:00
Смішний і безпомічний мер розписується у власній безпорадності і звинувачує у всьому журналістів та когось ще - це не по-чоловічому. Якщо взявся за цей вантаж (керувати містом), то не скигли, а працюй. Ніхто тебе за вуха в це крісло не тягнув. А журналісти завжди критикували і будуть критикувати. Робота в них така. І добре що пишуть, одразу в тих місцях стає чистіше. Що ж тут поганого - написали і зреагували? Навпаки мер повинен дякувати за такі підказки і слабкі місця в своїй роботі, а не хлюпати смолями як ображене дівча.

Премьер 2011-03-18 / 14:54:00
Саша Ледида не видать тебе кресла нардепа, не пройдешь в Ужгороде подумай лучше про Межгорье, может там твой рейтинг повыше. А Погорелова мочи не мочи у тебя от этого рейтинг не поднимется. Открываешь дорогу только Рате.

Клаус 2011-03-18 / 13:24:00
Это такой же мой город как и ваш. Если узколобость или националистические шоры не позволяют вам с этим примириться, это исключительно ваши проблемы.

счас заплачу 2011-03-18 / 11:55:00

Бідний міський голова! Усі ЗМІ на нього ополчились (окрім тих,що мають стосунок до сил, які "купили йому мерство" та безпосередньо йому підконтрольних) і ніяк не можуть роздивитись "величезну" пророблену ним роботу.
Він так багато їздить із знімальною групою (фіксує свою славну діяльність), такі опуси хвалебні складає його подруга прессекретарь, а ці несчасні не бачать величі і благородства усього дійства.

Він не оправдується, він тільки скаржиться, як до нього несправедливі майже усі закарпатські ЗМІ (ну звичайно, окрім провладних).

Точно!!!
Це змова "великої сімки" проти найблагороднішого, найчеснішого, найпоряднішого, найпрацьовитішого, найбезкорисливішого класного пахана з 7-ми літнім заслуженим "подвигом" Горілого (ой, тобиш Погорєлого).

Андрей 2011-03-18 / 11:19:00
2 Клаус:
Порінянь не було, було навішування жупелів. З людьми які говорять "в этой стране", "в этом городе" нема про шо говорити відносно мого міста і моєї країни. Не витрачайте сил на відповідь, це зайве.

Клаус 2011-03-18 / 11:06:00
2Андрей: А можна более связно и по сути. Я сравниваю двух мэров, а что сравниваете вы - не понятно. " Патрі(ді)отик " - это я понимаю, вы себя так называете. Я не против.

Андрей 2011-03-18 / 09:44:00
2 клаус:
а ще можна порівнювати з 1913им роком. чим саме "краще"?
"в ЭТОМ городе","в ЭТОЙ стране" - о, квасний патрі(ді)отик нарисувався?

клаус 2011-03-17 / 21:48:00
Но что бы не говорили, этот мэр намного лучше лысого психа -мародера - бандита. Который, кстати, распродал в этом городе почти все.

Олена 2011-03-17 / 18:25:00
Такі месенджі зі сторони мера - це прояв слабкості і спроби виправдатись: "Не виноватая я! Он сам пришел."

Фу! ну і мер у нас !Ганьба

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини