Події на Верецькому перевалі прокоментували ВО «Свобода» та Генеральне консульство Угорщини

Події на Верецькому перевалі прокоментували ВО «Свобода» та Генеральне консульство Угорщини

Події на Верецькому перевалі прокоментували ВО «Свобода» та Генеральне консульство Угорщини

Олег Куцин, керівник Закарпатської обласної ВО "Свобода".

— Реваншистські сили Угорщини досі вважають Закарпаття своєю територією, яка рано чи пізно має повернутися до її складу. У ХІХ ст. по периметру тодішньої Угорщини були встановлені прикордонні стовпи, що символізували межі держави. В 90-х роках ХХ ст. Угорщина звернулася з пропозицією до України, Румунії, Словаччини й Сербії встановити на цих місцях пам'ятні знаки. Три країни виступили категорично проти, Словаччина навіть пообіцяла у відповідь закрити всі угорські школи, згоду дала тільки Україна. Прикордонний стовп перейменували на пам'ятник переходу угорців через Карпати та віднайдення ними своєї батьківщини, хоча жодних історичних підтверджень цьому факту немає.

Крім того, в 1939 р., коли Угорщина окупувала молоду українську державу Карпатську Україну, на Верецькому перевалі відбулися масові розстріли січовиків польськими й угорськими вояками. Перед тим полонених жорстоко катували... Наша позиція одностайна — ми не хочемо на території України ніяких імперських знаків. Тим паче, без досліджень, чи немає в цьому місці поховань січовиків. Не виключено, що угорський пам'ятник стоїть на кістках українських героїв. Ми вважаємо це наругою над честю українців...

Генеральне консульство Угорської Республіки в Ужгороді.

— Верецький перевал — частина угорської історії. Вважається, що в кінці ІХ ст. в цьому місці угорські племена пройшли через Карпати на територію своєї майбутньої держави. Пам'ятний знак символізує цю подію, він не спрямований проти якогось народу і жодним чином не зазіхає на суверенітет України. Тому його пошкодження (до речі, під час підпалу пам'ятника згорів хрест — спільний для всіх християн символ) викликало резонанс і нерозуміння в Угорщині.
В нашій країні встановлено чимало українських пам'ятників, у тому числі Т. Шевченку та жертвам голодомору. Але ніхто не скоює щодо них жодних акцій, навіть після чергового пошкодження угорського пам'ятника на Верецькому перевалі. Між Угорщиною й Україною підписані угоди про захист культурних цінностей національних меншин, крім того існують міжнародні договори під егідою ЮНЕСКО про захист культурно-історичних цінностей на території інших держав. Угорщина неухильно дотримується їх, поводить себе з Україною в дусі добросусідства й сподівається на взаємність...

25 лютого 2011р.

Теги: Верецький, Куцин, угорський, Угорщина

Коментарі

Ember Zoltán 2011-03-14 / 21:23:00
Но ты комментатор даешь! Ты как "атомная бомба" уничтижил эту "шестую (шестерочную) палату". Смерюсь и кайфую до потерьи пульса:))

С завтрашним праздником всех вас, дорогие одномышленники!

mekk 2011-03-09 / 16:52:00

"Правилами коментування" на сайті Закарпаття онлайн заборонено розміщувати розлогі цитати чи цілі матеріали інших авторів, замість яких рекомендуємться давати посилання на ці інформації в мережі. Адмін

Spectator 2011-02-28 / 09:39:00

Флуд. Адмін

бандерівець 2011-02-27 / 20:56:00
Здобудеш волю - заслужиш небо.
Іван Сірко

"З Богом ми покажемо силу і Він знищить гнобителів наших..." (Пс. 48.21.) - саме таке гасло Воїна!

"Шлях Воїна" – саме так ми вирішили назвати сторінку присвячену вихованню молодої людини Ідеї та Чину, Воїна національно-визвольної революції, Лицаря, здатного стати на захист Добра і Справедливості, Нації та Держави, Сім'ї та Моралі.

У час, коли матеріалістичні доктрини роз'їдають душі людей, коли всяка ліберальна, соціалістична, комуністична наволоч зомбує уми молоді, коли з українця роблять духовного раба, не здатного постояти ні за себе, ні за "ближніх своїх", на захист Вічних Цінностей стають ті "немногі", які не на словах, а на ділі захищають інтереси України.

Пацифізм, духовне та фізичне збоченство, "рабськість духу" – все це пропонує сьогодні сучасний глобалізований світ. Ми ж, націоналісти-бандерівці, творимо нову людино-творчу систему, яка вже не один рік формує якісно іншого Українця.

Матеріал, розміщений на сторінці "Шлях Воїна" допоможе як членству нашої Організації, так і симпатикам ідеології націоналізму опанувати ази спеціальних видів підготовки, для того, щоб при необхідності, стати на захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, щоб навчитись давати рішучу відсіч всякому людському непотребу, який зазіхає на національну та людську честь і гідність.

Ці матеріали – плід роботи цілої групи "тризубівців", які є або їх творцями, або упорядниками. Дякуємо нашим побратимам за пророблену роботу.

Очікуємо нових надходжень у скарбницю знань та навиків Воїна.

Слава Україні!



комментатор 2011-02-27 / 16:08:00
Админу и "chytach, 27.02.2011 11:30"
А я предлагаю ВСЕМ успокоиться и смотреть трезво на то, что происходит.
1. У "админа" как и у каждого нормального человека есть свои политические симпатии и это НОРМАЛЬНО.
2. Действия "админа" по пресечению хамства, беспредельщины ПРАВИЛЬНЫЕ.
3. "админ" не СМЕЕТ по своим политическим симпатиям руководствоваться в своей работе.
4. "2 месник, 26.02.2011 15:57" - это политическое заявление и ЕГО НЕ СЛЕДОВАЛО УДАЛЯТЬ, "админ" - ПРАВ.
Мы должны знать и понимать настроения в обществе.
То, что жалкая кучка провокаторов, на пальцах одной руки не сосчитать, творит под заказ своих хозяев, должно быть известно.

верховинець 2011-02-27 / 15:01:00

27.02.2011 12:27 _ Игорь Мирошниченко


Нумо, до зброї, брати українці! Словом здолаєм кремлівських нікчем!!!


Політико-економічна окупація України Москвою при наявності лакеєподібних вузькочолих політиків з компрометуючим кримінальним минулим та мазохістськими нахилами лизати чобіт Кремлю і "внімать гласу Руского міра" – питання дещиці часу. Лишень рік, як орда донецького кримінального клану узурпувавши владу в країні шматує залишки "неумикнутої" попередниками "здобичі", тільки 12 місяців пройшло відтоді, як зграї українофобів різних мастей вирвавшись з кліток умовностей заходилися витоптувати паростки нашої з вами свободи, а в душі вже є відчуття того, що це триває вічність. Економіка країни узурпована бандитами, а політична влада, наскрізь залежна від Москви. Наявні яскраві ознаки окупації і неоколоніалізму.





Проте, зламати хребет нації, перетворивши кожного з її представників на покірне бидло, навіть при повному потуранні кримінального дуету вірних московських лакеїв на ймення Пахан та Пахло, кремлівським карликам ще не сила. Україна пережила безліч окупацій, – нас нищили москалі з поляками, німці, австріяки, угорські шовіністи а ще раніше турки з татарами. В різний час вони володіли нашими землями і ресурсами, однак, ніколи їм не вдавалося відібрати в українців серця й душі. Наші мова й пісня, як зерна, що проростаючи тягнуться до сонця, пробивали мури замків, які окупанти зводили на українських кістках, вони пускали пагони в бетоні ізоляції та заборон, трощили кам'яні мури катівень, які зводили для найвідчайдушніших хранителів "коду" нації.





Саме тому так біснується сьогодні провладна челядь, вислужуючись перед Москвою та усвідомлюючи, що завдання тотальної духовної окупації України виконати їм не під силу. Табачнікі, Колєсніченкі, Бондаренки шкіряться зі злості та божеволіють від безсилля вигадуючи все нові й нові способи витруїти з української душі її етнічну сутність та вживити нам у вуста мову матюків, насилля й геноциду. (...)





http://blogs.pravda.com.ua/authors/miroshnychenko/4d6a2727a5c16/

chytach 2011-02-27 / 11:30:00

Admin!


Tu abo cpecialno abo za zamovlennja vedes taku aktivnu provokacijnu robotu protiv madjariv?


Rekomenduju prochytaty Konstytucijy Ukrajinu pro narodni mensinstva jaki prozhyvajyt na territorijy Ukrajiny. Bude Tobi duzse bohato novoho.


Analizujuchy tvoji diji, ty stuchno zrobysh mizhethnichnyj konflikt. A Mozhe i toj -Istvan- i ne je madjarom, a lyshe jakijsh livak, tipa opozycii?


Madjarschyna samym pershym VYZNALA Nashu Vilnu Ukrajinu! Ljudy dobri, ne zrobit -z nichoho- konfilikt, navit i za hrosi. Inshi Derzhavy tak i sudjat potim pro Ukrajinu i pro Ukrainciv vsix !


Proshy ne sterty komment.


Цей коментар мав би бути видалений як такий, що порушує "Правила коментування", за суперечку з Адміном, однак відповім: інформація, яку ви коментуєте, авторства не нашого, а РІО, що чітко вказано, а пам'ятник на Верецькому перевалі теж встановслювала не Адміністрація Закарпаття онлайн, і палила - не вона. Так що вгамуйтеся в своїх претензіях. Наступного разу за таке буде бан. Зараз тільки попередження. Адмін

Istvan 2011-02-27 / 09:15:00
КАТ - Ой, я так засрал...
...от смеха...

КАТ 2011-02-27 / 08:55:00
Dr. Siegmund Freud,, 27.02.2011 08:54
Покажи своє лично мадяре! Ви недаєте нам Українцям жити на нашій землі Закарпаття,Ми не дамо Вам панувати на ній над Українцями!!А серед нашого народу вже виростають і Гонти,і Залізняки,І Довбуші,і Хмельницькі!!СКОРО НАСТАНЕ ЧАС РОЗПЛАТИ ЗА ВСЕ!!СЛАВА УКРАЇНІ!!

Dr. Siegmund Freud 2011-02-27 / 03:25:00

2 месник, 26.02.2011 15:57

а) Persekutione - манія переслідування - параноя виражена в критичній формі.
"персекуцію українського духа" (с)

б) "Лекс Аппоніяна" (с) Не вірно. Про що мова? Що за закони? Якась дурниця.
Принаймі у Мукачеві працювала до літа 1946 року "Горожанка" і "Славянська гімназія", а також "Славянська гімназія" у Хусті. Славянські храми, з славянською літургією були всюди, де проживали словяни. У Мукачеві і сьогодні називають "Славянська церква".
Це все цілковий nonsens хворої голови.

с) "Я, син Твій, подаю скаргу перед Тобою на народ мадярів"

Ти, хворий сине звернись на цю інтернет- адресу: Dr. Siegmund Freud,
Berggasse 19, 1090 Wien/Відень, AustriaАвстрія, цей лікар тобі допоможе, бо займається виключно з такими випадками, як ти. Да поможет тебе бедолашному Господь Бог уже наконец.

Шлефиньо 2011-02-26 / 20:39:00
Ходять мухи по льющомуся піску. Хтось поясне як о третій ночі хтось би зобрав оцепление щоб ловити трьох закарпатців, як хтось о третій ночі розгледів би хрін зна де цей монумент чи просто угорський туалет, і хто б саме йшов палити на морозі цю хрінь. Менше яників слухайте.
Та за то що мадяри на свій туалет де насрали українцям і Закарпаттю та ще поставили на то хрест кастрував би ще й анафему видав

Дзвоніть папі, а то щас кожен кіосник і з тих що зносять погорєловці поставить іконостаси, щоб їх не знесли, а чорти будуть ходити в рясах

Istvan 2011-02-26 / 18:46:00
Закашляли снова блохи...

сорри 2011-02-26 / 18:18:00
Зарікалася свиня, що не буде рити... :)

Ну, збрехали ви, скажемо м'яко, коментаторе, не вперше - навіть протягом сьогоднішньої розмови. І, схоже, не востаннє...

Списуємо на об'єктивні обставини: робота така... :)

Ну і чому вам "закон нє пісан" - теж загалом зрозуміло... :)

комментатор 2011-02-26 / 18:04:00
Извините, я збрехав, вот это прокоментирую, но точно в последний раз: "І не тільки в Підкарпатській, але й в Галицькій Русі українців були одиниці. Ну і що?.. :)" А действительно, "Ну і що?.. :" - как говорят в народе: "Дуракам закон не писан".
Вам бы с "месник, 26.02.2011 15:57
Обвинувачую Мадярщину" поближе познакомиться, у того уже пена изо рта, а Вы, так просто: "А я у мамы дурочка", ну что еще скажешь.

сорри 2011-02-26 / 17:54:00
Може вам це невідомо, але ще сто років назад русинами називалися кілька мільйонів українців. І не тільки в Підкарпатській, але й в Галицькій Русі українців були одиниці. Ну і що?.. :)

комментатор 2011-02-26 / 17:31:00
"Ви, коментаторе, абсолютно плутаєте право націй на самовизначення зі стороннім впливом на чужі території, "
Знаете, я не буду с Вами дальше дискутировать, это значило бы себя не уважать.
Пускай люди оценивают, но напомню, согласно официальной переписи населения ЧСР в 1932 году на территории Подкарпатской Руси, назвавших себя "украинец" было менее одной тысячи человек из 800 000 тысяч душ.
Вы уж прокоментируйте, какую "нацию" имели ввиду.

сорри 2011-02-26 / 16:20:00

комментатор, 26.02.2011 15:53


Ваша паталогическая злоба и ненависть служит Вам дурную службу.(с)


Коментаторе, даремно ви так... Навряд чи ви знайдете на цьому форумі особу добрішу і терплячішу, аніж я. Ну хіба ще мєстний... Інші би вам за ваші гадості вже давно по писках надавали, а я все аргументами з вами вожуся...


Ну і з чого, взагалі, вам примарилося, що я злий? Я коли з такими, як ви, непідкованими аґентурниками бесідую, перебуваю в надзвичайно доброзичливому стані. Так що не будіть у мені звіра... :)


Вы совсем запутались в своих "умозаключениях".


"впроваджуваний Росією всупереч світовим нормам поведінки досвід односторонньої підтримки самопроголошених Придністров'я, Абхазії та південної Абхазії".


Вовсе не Россия "первопроходец".


ВОЛОШИН грезил... (с)


Ви, коментаторе, абсолютно плутаєте право націй на самовизначення зі стороннім впливом на чужі території, що його проявляє ваша "ісконная Родіна". Карпатська Україна існувала, проголосила незалежність і героїчно оборонялася не лише без сторонньої підтримки, а й всупереч активним і потужним впливам ззовні. Тоді як усі ваші Придністров'я, Абхазії та Південні Осетії щезнуть моментально по тому, як ви виведете звідти останній російський танк... :)


А Вы поплачьте, и еще раз Россию помяните, ведь это давно уже стало диагнозом... (с)


Ну, те, що Росія - це вже давно діагноз, я пам'ятаю і без ваших нагадувань... :)))

комментатор 2011-02-26 / 16:09:00
"месник, 26.02.2011 15:57
Обвинувачую Мадярщину"
Я волнуюсь за Вас, успокойтесь, друг мой, ведь так недолго и в психушку угодить, а там уж ............ РАЗВЕРНЕТЕСЬ и в ширь и в глубь, слушателей и почитателей будет немеряно.

месник 2011-02-26 / 15:57:00
Обвинувачую Мадярщину"

"УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДЕ!

Я, син Твій, подаю скаргу перед Тобою на народ мадярів, -
який від віків веде боротьбу проти Твоєї свободи й самостійности, -
який віками нас душить. Мадяри протягом століть тримали над нами свої залізні руки, жили з нашого поту, це народ, якого кожна сторінка в історії Закарпаття, наші предки - діди і батьки, матері й діти, називають вбивцями духа і тіла тисячів і тисячів синів Закар­паття. Я один з тисячів тих, що в новій неволі після тюрми, кон­центраційного табору і поліцейського нагляду, стаю до нової бо­ротьби проти Мадярщини, в надії здобуття волі, і в ім'я замучених кладу скаргу на народ мадярів за всі побої, за рани і за кров, у вірі, що український народ заступиться за своїх синів.

Перед тобою. Український Народе, обвинувачую Мадярщину:
- за розбиття руського князівства наших предків Закарпаття і вбиття князя Лаборця,
- за поневолення українського народу Закарпаття,
- за закріпачення українського народу Закарпаття,
- за мучення українського народу Закарпаття на будовах замків, фортець, каштелів і латинських костелів,
- за продавання закарпатських кріпаків у неволю,
- за вигнання з міст Закарпаття українського населення,
- за ліквідацію руських церков у містах, за заборону руси­нам оселюватись у містах Закарпаття,
- за нищення й фальшування документів про Закарпаття,
- на насильне переводжування русинів на протестантизм і проголошення русинів протестантами,
- за ув'язнення єпископа Василя Тарасовича і вигнання його з його монастиря та за знущання над іншими мукачівськи­ми Єпископами,
- за недотримання пунктів договору про заключення Унії,
- за погірдливе відношення до мукачівських руських єпископів, за покладання їх суфраганами латинського єпископа,
- за заборону руським єпископам Закарпаття висвячувати руських священиків і будувати нові руські церкви,
- за побори десятини від русинів латинськими плебанами і протестантськими пасторами,
- за примушування русинів святкувати латинські свята,
- за забрання чудотворних руських ікон з Клокочова, Вовчі, Миколи і Павлова,
- за забрання Спішських руських парафій та парафій Липтова і їх златинизовання,
- за вигнання з руських сіл руських священиків і посадження туди латинських,
- за виготовлення плану цілковитої ліквідації руської Церк­ви на Закарпатті,
- за неохоту випустити з кріпацтва руських священиків навіть за викупне,
- за намагання зліквідувати руську богословську школу в Мукачеві,
- за погорджування руським священством і народом,
- за наганяння русинів у руські свята на роботу,
- за насилля над з'єдининими Мукачівськими єпископами зі сторони латинських ягерських єпископів,
- за висміювання руських богословів і їх віри і за перевод­жування їх на латинство,
- за роблення перешкод, щоби Апостольський Престол не канонізував Мукачівську єпархію, заборону засновувати руські школи по селах,
- за змадяризовання Потисся й Залісся,
- за матеріальне нищення русинів визискуванням магната­ми, латинянами, протестантами, війнами, розбоями,
- за ставлення перешкод у засновуванні Кошицького, а потім Пряшівського вікаріяту й єпископства,
- за поступову ліквідацію руських шкіл, за мадяризацію русь­ких шкіл,
- за закриття Літературної Спілки Пряшівської й заборону видавати руські книжки для народу,
- за арештування й биття Олександра Духновича та пере­слідування інших священиків,
- за поставлення Олександра Духновича під поліцейсь­кий нагляд,
- за атентат на життя Олександра Духновича, за стріляння на Адольфа Добрянського в мадярському пар­ламенті,
- за стріляння на Адольфа Добрянського на вулиці Пешту, за атентат на Адольфа Добрянського в Ужгороді,
- за відмовлення допомоги руському населенню в роках го­лоднеч,
- за перекладування руської інтелігенції з Закарпаття в гли­бину Мадярщини,
- за назначування єпископами Закарпаття мадярофілів і ма­дярів,
- за насильне впровадження в богослуження руської греко-католицької Церкви мадярської мови, за видання мадяризаційних законів,
- за нелегальну мадяризацію,
- за витворення групи ренегатів з метою ведення пропаган­ди мадяризації,
- за настрашування свідомих русинів жандармами, робленням обшуків, переслідуванням за передплату чи читання руських газет,
- за будовання на руських селах мадярських латинських і ре­форматських костелів з метою мадяризації русинів,
- за нагінку на Володимира Гнатюка й запричинення йому важкої хвороби,
- за ожебрачення Закарпаття так, що стотисячі русинів За­карпаття були примушені іти в еміграцію в чужину,
- за святкування мадярами Міленніума - тисячоліття ювілею поневолення закарпатських українців,
- за ліквідацію всіх проявів руського культурного життя,
- за посилання між русинів до США мадярофільських агентів для пропагації між русинами - переселенцями в США мадярофільства,
- за планову мадяризацію греко-католицької Церкви Закар­паття, за введення мадярської мови до руських церков Потисся проти волі вірників,
- за забрання з руських церков і парафій в Потиссі руських і церковнослов'янських книг,
- за фальшування виборів до парламенту і за побої та вбиття багатьох русинів під час виборів,
- за насилля над Товариством св. Василія Великого в Ужго­роді, за поставлення його під поліцейський нагляд і за по­стійну присутність поліцайта на засіданнях Товариства,
- за переслідування, мучення і ув'язнення мужчин і жінок, які під титулом повороту до православ'я поставились проти мадяризації церкви й школи на Закарпатті, і за їх несоромне відсудження на роки в'язниці,
- за заборону азбуки і введення мадярських букв до богослу­жебних книг руської Церкви,
- за мадяризацію назв сіл, гір, рік, хотарів, щоби так закрити первісні руські назви,
- за введення в першій світовій війні латинського календаря з метою мадяризації,
- за поставлення проти автономії греко-католицької Церкви Закарпаття,
- за повішення й розстріли соток закарпатських українців під час першої Світової війни,
- за вічну боротьбу проти української самостійности й вічне прагнення уярмити закарпатських українців,
- за фальшування історії,
- за вічне спільництво з ворогами українського народу в бо­ротьбі проти українського руху боротьби за самостійність,
- за витиснення українського народу з низин, із споконвіч­ної його землі в гори,
- за кроваве здавлення кожноразової спроби нашого народу визволитися з мадярського ярма,
- за постійне фальшування статистики про число українців на Закарпатських землях,
- за колонізацію Закарпаття німцями й мадярами,
- за планове тримання народу Закарпаття в неграмот­ності,
- за насильну мадяризацію прізвищ,
- за ліквідацію всіх культурних українських організацій і ус­танов,
- за економічне нищення українського народу,
- за віддання нашого народу на сваволю й повне визискуван­ня жидам, які зробили його вічним довжником і підданим,
- за повсякчасне неузнавання природних прав нашого народу,
- за утримування постійної нужди на Закарпатті,
- за неузнавання української національности й надання на­родові поневолюючої назви: "мадярський рутен, мадярсь­кий русин, мадярський греко-католик, мадяр греко-католицького обряду тощо",
- за вічне прагнення до мадярсько-польської спільної границі коштом поневолення українського народу Закарпаття,
- за персекуцію українського духа й національности в інте­лігенції й народі Закарпаття,
- за Лекс Аппоніяна, яким заперто всі українські школи За­карпаття, навіть і релігію заборонено вчити по-українськи й примушувано дітей молитись по-мадярськи,
- за закривання пропагандою перед світом своїх злочинів на українському народі Закарпаття,
- за спробу знову обманути закарпатських українців після програної першої Світової війни різними обіцянками, вирахованими на обман,
- за утримування на Закарпатті в роках 1919-39 плачених агентів Бродія, Фенцика і інших з завданням туманити на­род, розбити його на москвофілів і "тутешняків" та ніяк не допустити до українського національного освідомлення закарпатців,
- за фальшиву пропаганду, поширювану в світі про Карпатсь­ку Україну,
- за висилання в роках 1938-39 на Карпатську Україну теро­ристів,
- за насильне відобрання у 1938 році південних частин За­карпаття з Ужгородом, Мукачевим і Береговим,
- за окупацію Карпатської України, розбиття самостійної, не­залежної держави закарпатських українців у 1939 році й нове поневолення народу,
- за розстріли полонених оборонців волі Карпатської Украї­ни, ограбування трупів полеглих, за вбивання свідомих ук­раїнських інтелігентів і селян, за ув'язнення тисячів,
- за переміни шкіл на тюрми, за побої, за відвезення ув'язне­них в концентраційний табір,
- за насильну експортацію з Хуста єпископа Діонизія Нярадія, та насильне вивезення з Закарпаття оо. Василіян,
- за закриття українських гімназій, горожанських шкіл, тор­говельної академії й народних шкіл, за перемінення їх на мадярські,
- за палення українських книг з бібліотек Закарпаття,
- за матеріальну експлуатацію Закарпаття протягом років оку­пації, за причинення шкоди Закарпаттю в висоті понад три і півміліарда долярів,
- за персекуцію населення в роках окупації перекладуванням інтелігенції в глибину Мадярщини, за ув'язнення, му­чення у в'язницях, розстріли й вішання,
- за знищення пам'ятників карпатоукраїнських будителів Митрака і Добрянського в Мукачеві і Ужгороді,
- за план виселити закарпатських українців із Закарпаття.

Народе мій!

Це уведені лише найголовніші точки обвинувачення. Мадярів обвинувачує кожна сторінка нашої історії, тому, -
суди їх у своїй справедливості,
суди їх у своїй величі, як вільний і самостійний народ, народ з великою історією боротьби за свободу й самостійність,
суди їх гідно великих вчинків твоїх великих синів,
суди їх твердо й по-лицарськи, -
й відплати їм за все, що настраждали Твої сини й дочки, за час довгих
віків поневолення, - відплати їм і за побої, і за рани, і за кров!"

комментатор 2011-02-26 / 15:53:00
"сорри, 26.02.2011 15:38"
Ваша паталогическая злоба и ненависть служит Вам дурную службу.
Вы совсем запутались в своих "умозаключениях".
"впроваджуваний Росією всупереч світовим нормам поведінки досвід односторонньої підтримки самопроголошених Придністров'я, Абхазії та південної Абхазії".
Вовсе не Россия "первопроходец".
ВОЛОШИН грезил в самых радужных мечтах об одностороннем признании "своего детища - Карпатской украины" Германией, но не захотел ВУЙКО Гитлер мараться. А Вы поплачьте, и еще раз Россию помяните, ведь это давно уже стало диагнозом. И не забудьте оттуда же "платню" получить.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини