450 закарпатських держслужбовців провели Спартакіаду

У суботу в ужгородському СК «Юність» на старт Спартакіади держслужбовців вийшли 24 команди, всього понад 450 працівників держустанов: облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкомів, працівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, а також посадові особи органів місцевого самоврядування.

450 закарпатських держслужбовців провели Спартакіаду

Уперше було проведено акредитацію учасників, що дозволило майже до нуля звести підстави у збірних командах міст і районів.

На урочистому відкритті були присутні голова облдержадміністрації Олександр Ледида, голова обласної ради Іван Балога, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, депутат Верховної Ради України, великий прихильник спорту Сергій Мошак, в.о. начальника управління у справах молоді і спорту ОДА Олена Куцин. Приємно було бачити на чолі своїх збірних команд Романа Рогача і Василя Канюка, Віктора Феєра та Станіслава Сухана, Василя Щура та Івана Ярему, Андрія Готька та Анатолія Перцева, Василя Ковбаска та Василя Култана, Юрія Улиганинця та Івана Гартавела, а також Михайла Фединця, Федора Турчина та ін.

За доброю традицією змагання розпочалися з футбольного матчу збірної облдержадміністрації та збірної райдержадміністрацій і районних рад. Команди на поле вивели капітани Олександр Ледида та Василь Канюк. За збірну ОДА виступали Олександр Ледида, Іван Балога, Анатолій Петруня – прокурор Закарпатської області, Іван Качур, Володимир Токар, Василь Сітар – начальник УСБУ в Закарпатській області, Юрій Самбор – командир Чопського прикордонного загону, Сергій Мошак – депутат Верховної Ради, Олександр Шимоня, Роман Мушка. Головний тренер команди – Віктор Русин, який за станом здоров'я не зміг взяти участь у грі. За збірну райдержадміністрацій, районних та міських рад виступали Василь Канюк, Роман Рогач, Юрій Улиганинець, Іван Ярема, Василь Култан, Василь Ковбаско, Станіслав Сухан, Віктор Феєр, Іван Гартавел, Федір Турчин. Готували команду до гри Михайло Фединець, Андрій Готько та Анатолій Перцев. Обидві команди продемонстрували гру високого рівня.

Фінальний свисток зафіксував перемогу збірної ОДА з рахунком 2:1.

У змаганнях із шахів взяли участь 20 команд. Основна боротьба розгорнулася між командами Воловецького, Вино-градівського, Тячівського, Перечинського, Мукачівського районів, Пенсійним фондом, КРУ та збірною ОДА.

У чоловіків без поразок завершив змагання Віктор Шталь – збірна ОДА, по одній поразці у пасиві виноградівця Йосипа Балажа та волівчанина Леоніда Шуста. Четверте і п'яте місця розділили тячівець Микуланинець і представник Ужгородщини Мінєєв. У жінок блискуче провела турнір представниця збірної ОДА Надія Токарчик, яка всі свої партії завершила перемогами. По одній поразці у пасиві Вікторії Перепелиці із Пенсійного фонду та Ірини Чернак із Перечинщини. На четвертому місці представниця Іршавщини Брич. Слідом розмістилися волівчанка Шуста, тячівка Миколайчук та виноградівка Окутіна. Саме 8 місце Окутіної і відкинуло збірну Виноградівської РДА на третє місце. Срібні медалі у командному заліку в збірної Воловецької РДА. Ну, а золоті медалі завоювала збірна ОДА. Причому Надія Токарчик та Віктор Шталь не втратили жодного очка. На четвертому місці збірна Тячівської РДА, п'ятому – Пенсійного фонду, шостому – Перечинської РДА. До призової трійки могли увійти збірні ПФУ та Перечинської РДА, але вдалий виступ жіночої половини не змогли підтримати шахісти-чоловіки. У Країла з Перечинщини 13 місце, Лелюшка (ПФУ) – 12.

За перемогу серед шашистів змагалися теж 20 команд. Основна боротьба розгорілася між традиційно сильними командами Перечинського, Іршавського, Тячівського, Міжгірського, Рахівського районів та збірними Апеляційного суду і Пенсійного фонду.

Багато неочікуваних результатів було у змаганнях із настільного тенісу. Тут за призові місця боролися 20 команд. У індивідуальному заліку у чоловіків більше очікували від тенісистів Берегівщини, але якщо Лендєл боровся за 4-6 місце (у підсумку посів 6 місце), то Агнеса Ердей виборола тільки 11 місце. А призерами стали представник Пенсійного фонду Микола Леле, Михайло Чулей (Хустська РДА) та Владислав Сюч (Свалявська РДА).

Напрочуд напружено проходили матчі волейбольного турніру. До четвірки кращих вийшли команди Воловецької, Міжгірської, Хустської РДА та апарату управління ОДА. У першому півфінальному поєдинку збірна ОДА зустрілася з командою Хустської РДА. Зусиллями Шимоні, Шоні, Щербея, Пекар, Смаги, Далекорея працівники облдержадміністрації здобули перемоги в обох партіях – 15:8 та 15:6. В іншому поєдинку волейболісти Міжгірщини у двох партіях (15:8 і 15:7) перемогли волівчан. У фіналі міжгірці продемонстрували волю до перемоги і здобули перемогу 15:9 і 15:10. Третє місце у хустян, четверте – у волівчан. Відмінно також у цьому виді спорту виступили волейболістки КРУ, Виноградівської та Берегівської РДА.

Найбільше команд зібрав футбольний турнір. Тут за медалі Спартакіади боролися 22 команди. Після групових турнірів до півфіналу вийшли збірні Виноградівської, Мукачівської, Перечинської та Ужгородської райдержадміністрацій.

У першому півфіналі зустрілися команди Ужгородської та Перечинської РДА. Основний час не виявив переможця. У серії пенальті довелося пройти три кола. Кілька разів перечинці були близькі до перемоги, але у вирішальну мить ужгородців виручав голкіпер Віктор Монда, який був кращим у складі своєї команди.

У цілому вдалими треба назвати виступи Міжгірської, Перечинської, Тячівської, Берегівської, Виноградівської, Іршавської РДА, Пенсійного фонду, КРУ, апарату управління ОДА. Слід також відмітити участь збірної команди Апеляційного суду, яка посіла місце у середині турнірної таблиці.

Переможці та призери в індивідуальному та командному заліку отримали заслужені нагороди, які вручали голова облдержадміністрації Олександр Ледида, заступник голови ОДА Іван Качур, депутат Верховної Ради Сергій Мошак, в.о. начальника управління у справах молоді та спорту ОДА Олена Куцин.

Наступний етап Спартакіади держслужбовців відбудеться у червні в селі Пийтерфолво, що на Виноградівщині.
 

23 лютого 2011р.

Теги: Спартакіада, держслужбовці

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини