Начебто за підпал монумента на Верецькому перевалі заарештовано керівників закарпатської "Свободи"

19 лютого 2011 року за невідомих обставин заарештовано голову Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Куцина, його заступника Руслана Поливка та голову Ужгородської міської організації ВО "Свобода" Томаша Лелекача.

Начебто за підпал монумента на Верецькому перевалі заарештовано керівників закарпатської "Свободи"

Як повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі ВО "Свобода", свободівців нібито звинувачують у підпалі пам'ятника-монумента "На честь переходу угорськими племенами через Карпати", що на Верецькому перевалі. Наразі із затриманими немає жодних контактів. "Свобода" з'ясовує їхнє місце знаходження.

Відомо, що свободівців було затримано, коли вони автівкою поверталися з партійної наради зі Львова.

Проти "Свободи" запущений прес тотальних політичних репресій, влада масово застосовує провокації проти націоналістів, фабрикує справи, намагається звинуватити їх у вибухах у Макіївці та в телефонному тероризмі в Черкасах, масово знімаються відбитки пальців свободівців в усіх регіонах, проти них іде збір інформації у незаконний спосіб, міліція веде допити націоналістів по різних надуманих справах, при чому предметом допитів є інформація щодо членства організації, а не вигаданий привід.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від МВС негайно повідомити про місце знаходження Олега Куцина, Руслана Поливка та Томаша Лелекача та припинити фальшувати проти них карну справу.

 

19 лютого 2011р.

Теги: Свобода, Куцин, Лелекач

Коментарі

українець 2011-02-25 / 07:02:00
НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНІЙ БОРОТЬБІ АБО ВИГРАЮТЬ ВСІ, АБО ПРОГРАЮТЬ – ТЕЖ ВСІ!
ВОНИ – НЕ ДАЮТЬ НАМ ЖИТИ, МИ – НЕ ДАМО ЇМ ПАНУВАТИ!
СЛАВА УКРАЇНІ!

бандеровець 2011-02-24 / 00:54:00
Опір» розпочав акцію «Могильовщину - під приціл!» «Опір» розпочав акцію «Могильовщину - під приціл!» Закликаємо громадян надсилати фото-відео факти зловживань з боку органів внутрішніх справ на електронну скриньку: opir.ua@gmail.com «Міліцейська машина стала інструментом насильства проти громадян та опозиції. Громадяни мають нанести удар у відповідь. » – вважає співорганізатор Мережі «Опір» Андрій Левус. Закликаємо всіх стати фотомисливцями на злочинців у міліцейських погонах. Побачили шикарний маєток начальника УБОЗу – сфотографуйте, побачили «БМВ» чи «Мерседес» начальника райвідділу – надішліть фото нам, вдалось відзняти на відео нахабних ДАІшників чи ППСників – надсилайте. Цензура може знищити вільну пресу, але камери мобільних телефонів та соцмережі - це наша зброя, яка може наносити дошкульні удари режиму. Авторам найкращих фото та відео «Опір» гарантує приз – пристрій «BugHunter Базовий - захист від прослуховування». На «кращих» працівників МВС - героїв наших фото-відео репортажів теж чекають цікаві призи та заохочувальні грамоти. Звертаємось до працівників правоохоронних органів – будьте обережні, дотримуйтесь законів - народ стежить за вами! Перші фотографії які надіслав наш активіст з міста Запоріжжя Об’єкт №1 Дача на території Національного заповіднику "Хортиця"Об'єкт оснащено системами відео спростереження, є радіостанція, сателітні антени. За наявною інформацією там проживає генерал-майор Володимир Серба, керівник ГУМВС в Запорізькій області. Об’єкт добре охороняється людьми спортивної статури, в цивільному, наблизитися ближче ніж на 10 метрів до паркану не можливо. Нагадуємо також, про збір підписів під петицією за звільнення Могильова: http://www.opir-ua.org/signature.php

пат. 2011-02-24 / 00:46:00
Цілком згідний з горянином!!!!!!!!!!!!!!!

Горянен 2011-02-23 / 20:51:00
Cezar ти захищаэш зараз свою мадяроту , поняття зеленого не маючи взагалі про історію, своєїї держави , та вас і впомині небуло на тереторії сучасного закарпаття , приперлись з степів східної і центральноїї азіїї!!!!!!! як галімі цигани , а ше тут права качають , йди і там виставляй притензіїї на свої землі а не лізь туда , куда тобі неслід ,і що нетвоє!!!!!

Арпад 2011-02-22 / 21:07:00
Пишу для тих, хто сумнівається. У Куцина вилучили касету із записом підпалу. А затримали їх завдяки пильності міліції (охорона нафтопровода)

гентош 2011-02-22 / 15:21:00
А чого бендерівці пхають свого носа до Підкарпатської Русі

ІВАН 2011-02-22 / 13:44:00
Cezar, 22.02.2011 12:28 - Слава міжнаціональному миру
Правильно. Для цього той "пам"ятник", що розпалює міжнаціональну ворожнечу - треба демонтувати
гентош, 22.02.2011 11:46.
Закарпатття - одна із областей України (до речі ота купа каміння - на адміністративному кордоні з Львівщиною). Однак. чому громадяни Угорщини пхають свого носа до нас - це питання.

Cezar 2011-02-22 / 12:28:00
Ганьба ГО Свободе!!!! Тюрму всіх причетних!!!! Слава міжнаціональному миру!!!!!! А хто протів, того треба наказати за создання міжнаціонального конфлікту!!!!!!!!!!

гентош 2011-02-22 / 11:46:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін


 

Ферко 2011-02-22 / 00:21:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

taras 2011-02-21 / 16:21:00
так і требав всю Свободу в тюрму! націоналісти фашисти ганьба УКРАЇНІ! Тягнибока треба ще посадити !

Cezar 2011-02-21 / 14:57:00
Шановний сорри!
Бачу звами спільну мову вашко найти. Якщо ви і ващі пійдуть на зруйнування памятника нашого історії, нехай Бог судить вас за ваші вчинків. Це дія негативною візіткою буде перед світом. Шановні, ви фанатісти. Заміст того щоб скликати обєктивну міждержавну історико-наукову группу, ви содаєте конфлікт. І хто знає що якщо ви будете углибатися, куди буде нас вести цей між етнічний конфлікт. Якщо ви здоровий мислючий людина, і Україна колись хоче потрапити в ЄС тоді відкидайте від себе такі нездорові мисля. Кіть ні, ми теж зробемо відповідні діїї на відповідь вашого безумного, дурних дій. Звітки ви берете що цей памятник унижує вашу українську душу? На памятку нету нічого проти Українського держави. А щодо історії, угорські війська не окупанти були. Угорські війська вернули ті території для Угорщини що забрали після І світової війни. Це одночас і наша земля і ваше. Але наші прадідик і прабабки створили Закарпаттю як вона і є. Говоріть і думайте і робіть що хочете, але ми більше право маємо на цю територію як ви. А то що у Вас було Карпатського Січ ну іщо з того, якщо ви до нас не толерантні чого ви хочете вапше. Як правило на такі дії добрем словом не відповідають!!!!!!!!!!!!!

Українка 2011-02-21 / 14:23:00
сорри, повністю тебе підтримую!

сорри 2011-02-21 / 11:48:00
Сezar-е,

ви, угорці, знаєте лише ту придуману версію історії, яку вклали вам у вуха так звані угорські історики...:)

З чого ви взяли, що в Карпатській Січі були тільки діти? Більшої глупості за останній час мені чути не доводилося. До чого тут Польща на Красному Полі? Яке вона має відношення до тих звірств, які чинили мадярські гонведи, що окупували територію, яка їм не належала. За Віденським арбітражем німці подарували своїм сателітам-угорцям виключно території довкола Ужгорода і Мукачева. Угорці ж, всупереч усім міжнародним договорам, незаконно вторглися на територію Карпатської України і вбили тисячі наших людей. Одне з фото на підтвердження цього - на цьому сайті. Є і достатньо документальних свідчень, як це відбувалося. І яке право мали угорці видавати українців полякам, якщо вони самі були на цій землі окупантами?

Яке вам діло до коріння Августина Волошина? Він був українцем і чітко про це заявляв. Ми ж не згадуємо угорцям те, що національний поет Угорщини Олександр Петрович (Шандор Петефі) не мав жодної краплі угорської крові?..

Нагадаю вам також, що в 1945 році України як незалежної держави не було, вона була окупована Радянським Союзом і збройно боролася проти окупантів у вигляді Української Повстанської Армії (УПА). Так що свої претензії по нищенню угорців пред'являйте Росії як спадкоємниці СРСР - Україна такою спадкоємницею не є, і якщо якась кількість українців і була задіяна в репресіях щодо угорців, то це були виключно колаборанти, які прислужували окупаційному режиму. Я думаю, що закарпатські євреї, яких угорці десятками тисяч вивозили на знищення у фашистські концтабори, мають більше підстав виставляти претензії угорцям, ніж угорці українцям. Українці жодного разу не окуповували територію Угорщини, тоді як угорці, повторююсь, незаконно окуповували територію Карпатської України, а разом з нацистами пройшли територією України, вбиваючи наших людей, дійшовши аж до Волги.

Що стосується "втечі" Волошина, то ви би, певно, раділи, якби його тоді вбили угорські гонведи і він би більше нічого не зробив для української справи, але не справа політичних лідерів з гвинтівкою йти на смерть - для цього в Карпатській Україні була військова організація Карпатська Січ. Ну а "героїзм" угорців нам відомий - вони капітулювали цілими аміями, коли тільки на видноколі появилася армія російського генерала Паскевича, а коли УПА найдовше в Європі збройно протиставлялася окупації з боку СРСР, в Угорщині жодна душа навіть не пікнула - всі угорські "херої" поникалися по норах. Героями вони були тільки під прикритттям нацистських танків.

Українці, Сezar-е, не мають запрошувати угорців на Красне Поле - угорська ДЕРЖАВА має сама, добровільно визнати злочини проти українців. Нас не цікавить, що Верецький перевал має якесь там значення для угорців. Це наша земля. І на ній не має бути пам'ятників, які принижують національну гордість українців, підтримуючи. водночас. в угорцях бажання відновити Нодьмодьорррсаг, тобто Велику Угорщину. У вас своя історія, у нас - своя. І якщо хочете знайти з нами спільну мову, то не нав'язуйте свою дружбу через силу. Бо розтягнемо угорський монумент на Верецькому перевалі на сувеніри. Кожному українцеві досить взяти з тої груди каміння на пам'ять лише по одному каменю і від неї не залишиться і сліду...

Сezar 2011-02-21 / 10:54:00
Історичну справедливість вашко становити, але ми зобовязені поклонятися перед тих котрі віддали душу за ту чи другу сторонну. Якщо Ви хочете запросити нас на Красне поле, давайте але і треба покликати і поляків теж. Треба Вам зрозуміти, що для угорців дуже велика значення має Верецкий перевал. Якщо Ви пійдете на даку хлупость що підірвати його, в душі ми і так знати будемо нашу історію. Сам гора, перевал теж є частиною нашої історії.

Cezar 2011-02-21 / 10:46:00
Шановна Українка! Шановний сорри!
По поводу Карпатського України, будемо говорити без фанатізма. По перше, сам Августін Волошін із сімя угорців. Брат Волошина служив за угорським королівським військами. По друге, було проведено в Ужгороді двох сторонні наукові конференції по тематики Карпатських Січовиків і Памятку Верецького перевалу. Угорська сторона довела що є протокол у Будапешті Воєнномй Музейі, хде запіфксовано акт передачі січовиків для польского армії. Слід зазначити теж, що січовики були громадянами польщи. За виявлені документами що від них вилучелі. І за міжнародний військовим докриною, угорська сторона зобовязений був передати січовиків для польщи. А польска війська виришила судбу сичовіків. Вони були дезертори, і такі мали суворі покарання під час ІІ світого війни. Я щаную ващих геройів але я немаю наметі зірвати ващих памятких. А по поводу визнання, тоді ми вимагаємо визнати факт геноциду проти угорського нації у 1945 році, коли массово угорських людей примусово відправили на ГУЛАГАХ. Ви від нас вимагаєте правду і честь за душу 600 січовиків, тоді ми вимагаємо що Україна визнала геноцид около 20 000 чоловіків із котрих лише до сто осіб повернулись. Дійсно, можемо говорити що січовики герої були. Бо вони діти були. Боролися без ніякого військового підхотовки а сам Волошин утік в Румунію. Подумайте правільно, обєктивно.

сорри 2011-02-20 / 21:41:00
Міліцейська "спецоперація" по захопленню трьох "свобідних" розпалювачів гуцульської ватри на Верецькому перевалі спровокувала серед закарпатських українців нову акцію: "Розберемо мадярський монумент на сувеніри! Кожен українець має взяти з Верецького перевалу на згадку про переселення мадярських племен один камінь". Проблема має "розсмоктатися" автоматично... :)))

Spectator 2011-02-20 / 21:39:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Ферко 2011-02-20 / 21:30:00

2 Українка, 20.02.2011 19:15

Хто бачив ваші докази? Покажіть їх!!! Або перестаньте дурниці плести.

Spectator 2011-02-20 / 21:22:00

Флуд. Адмін

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини