«Жодного слова про кохання». У День рідної мови закарпатські письменники підтримають всеукраїнську акцію протесту

У понеділок, 21 лютого, відзначається День рідної мови. На знак протесту проти звуження сфери вживання української мови, яке цілеспрямовано проводить нинішня влада, у Львові відбудеться всеукраїнський письменницький марафон «Рідною мовою», в якому візьмуть участь десятки відомих письменників, співаків та акторів із різних куточків України.

«Жодного слова про кохання». У День рідної мови закарпатські письменники підтримають всеукраїнську акцію протесту

Львівська акція триватиме шість годин  з 15.00 до 21.00 у міській раді з радіотрансляцією на площу Ринок і об'єднає письменників різних міст та різних поколінь.  На знак солідарності відбудуться письменницькі читання і в інших містах України. Зокрема, у Дніпропетровську, Донецьку, Кривому Розі, Луганську.

В Ужгороді відбудеться поетична акція солідарності "Жодного слова про кохання", під час якої закарпатські поети читатимуть вірші, суголосні з життям простого українця. В ужгородській акції, яка розпочнеться в прес-центрі "Закарпаття" у понеділок о 16.00, візьмуть участь поети Василь Кузан, Сергій Федака, Олександр Гаврош, Ірина Надворна, Валентин Кузан, виконавець української співаної поезії Михайло Грицик.

Як повідомили організатори заходу, на акції вітаєтиметься наявність вишиванки, або хоча би якогось елементу українського строю.

18 лютого 2011р.

Теги: письменник, українська мова, поетичний, поет

Коментарі

Кришеник 2011-02-21 / 14:27:00

Пан Баклажан, 19.02.2011 13:32
"Менше Держави!" - так має думати вільна людина

Звідки ви це взяли. Цей міф - для бідних. Звісно, що маємо в окремихмісцях (в економійці, юстиції, охоронних структурахї ) забагато тої держави,чи радше засилля чиновництва (хтось каже, що окупаційної, а насправді - видозміненої гнилої радянщини, що пре від совка).
Але те, про що тут говоримо, вимагає більшої присутності якраз своєї держави (і щоб міністром - наш Анрі Мальро). Не плутайте з конторою нещасного Костицького, що трохи заблукав у трьох соснах.

Пан Баклажан 2011-02-20 / 21:46:00
Ми з вами про різні речі говоримо.
Хочете більше Української Держави - то їште на здоров"ячко! Нацкоммор пріснопам"ятний не за Януковича був створений, той самий, що "Симпсонів" забороняв та Олеся Ульяненка в труну загнав своїм моралізаторством.

Українська музика не життєздатна, бо слаба. Австралійська музика як явище регулярно видає на світовий ринок щось варте поваге - від AC/DC з INXS до Кайлі Міноуг, і навіть Колумбія дарувала світові Шакіру. А що запропонувала наша співуча країна, окрім хвилинки слави "Шигиригидани" на другосортному конкурсі ?

Може, то в Австралії так держпідтримка допомагає?
Наші люблять носитись із досвідом Франції. Так, там є держпідтримка кінематографу і ніші соціялістичні маразми. Але чи є там останні років зо 20 кіно? Чи гідна музика? І їхня запекла боротьба за назви на магазинах лише французькою не допомогла асиміляції мільйонів муслімських зайд...
===
А мамами аргументувати - то вже в вас,певно, дах зриває від уря-патріотизму. Чи ви задля красного слівця і матусю не пошкодуєте?

сорри 2011-02-20 / 15:32:00
Менше української держави, пане Баклажан? Перейменування Берегова на берегсас, заробляння на символі Великої Угорщини на Верецькому перевалі, знищення української музики шляхом позбавлення її державної підтримки (о, як би цьому зраділа Росія!).

Мамою ще не пробували торгувати?..

pfr 2011-02-19 / 13:52:00
Я теж за те, щоб було менше держави у житті людини. Але дописав би слово - менше чужої держави.

Пан Баклажан 2011-02-19 / 13:32:00
Оці хвилювання за "широкі маси" ні до чого доброго не приводять. На жаль, це загальна тенденція останніх років по всьому нібито цивілізованому світу - перекладати на державу (себто, бюрократів та "держиморд") суспільні, по суті, міжособистісні проблеми.

Доброхоти не розуміють, що коли вони вимагають, аби Держава контролювала контент радіостанцій чи мову написів на магазинах, то даремно потім дивуються, що та ж Держава може переслідувати письменника за порівняння ветеранського фетишу із фалосом (див. історію Маріх Матіос) та заганяти в домовину іншого письменника за його описи любощів.

"Менше Держави!" - так має думати вільна людина, а не скиглити, що Держава мало щімить - не так і не тих, кого хотілося б...

Наталка 2011-02-19 / 11:07:00
До Пана Баклажана: В інтернеті якраз таких радіостанцій купа. І багато людей їх слухають. А от те що широким масам, суспільству загалом, активно НАВ’ЯЗУЮТЬСЯ погані смаки і погана музика, квінтесенцією яких є саме російська попса -- то це факт. Люди часто просто не знають, що їй (попсі) є якісна альтернатива. А через зняття обмежень -- і не дізнаються...

Пан Баклажан 2011-02-18 / 17:44:00
Не піддаючи сумнівам твердження, що нинішня влада антиукраїнська по суті, все ж вітаю "зняття обмеження в 50% на російську попсу по радіо"
Бо це не справа держави - контролювати, якою мовою лунає лайно по приватному радіо.

Ринок усе розставить - буде попит, буде й радіостанція з "Комувниз" та "Мертвим півнем". До того ж, чого варто зробити таку станцію в інтернеті?

Ігор 2011-02-18 / 16:55:00
Субтитри, два глянцевих українських журнали, зняття обмеження в 50% на російську попсу по радіо, брехня з вуст політиків безграмотною українською, закритття укр шкіл, дозвіл складати іспити російською, щирий український міністр науки і освіт от це тільки декілька останніх кричущих подарунків українцям від влади і російської імперії.... Тримайтеся брати мої...

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини