Завідувач кафедри туризму УжНУ взяв участь у змаганнях експертів телепроекту «Останній герой»

Відомий телевізійний проект «Останній герой» свого часу очолював усі рейтинги популярності. Не дивно, що його організатори вирішили продовжити зйомки телешоу, попередньо провівши апробацію нових видів змагань серед експертів. До їх списку увійшов і завідуючий кафедри туризму Ужгородського національного університету Федір Шандор, який після повернення з тропічних островів Домініканської республіки поділився з нами «героїчними» пригодами, їх значенням для Ужгородського університету і тим, як участь у подібних заходах впливає на навчання майбутніх фахівців з туризму.

Завідувач кафедри туризму УжНУ взяв участь у змаганнях експертів телепроекту «Останній герой»

Можливість виїхати в Домініканську республіку з'явилася завдяки співпраці з однією з туристичних фірм Закарпаття, із котрою кафедра має давні дружні відносини: студенти проходять там практику, організація допомагає в оформленні документів для виїзду закордон студентам і викладачам. Кафедра спільно з цією туристичною фірмою бере участь у всеукраїнському рейтингу котування, який відкриває нові можливості у здобутті практичних і теоретичних знань у галузі туризму. Чим більше туристична фірма відправила людей закордон, тим кращий вона має рейтинг. Кафедра ж отримує додаткові анонси і запрошення на різноманітні туристичні акції. Це, в свою чергу, приносить додаткові бали Закарпаттю у згаданому рейтингу. Як результат такої співпраці, кафедра туризму УжНУ візьме участь у ІІІ-ій Всесвітній конференції туризму в Омані, яка відбудеться наступного року в місті Маскат.

Цього ж разу, такою акцією стали змагання у відомому телевізійному проекті "Останній герой", які проходили на острові Самана. Там проводилися зйомки всіх програм "Останнього героя". "Власне, це були змагання експертів, працівників туристичних фірм, кафедр та організацій", — розповідає Федір Шандор, — "Справа в тім, що в телеверсії беруть участь зірки, а поза кадром залишаються експерти, які випробовують на собі ці змагання, щоб згодом ніхто не постраждав і було якісне відео. Цими експертами виступили команди з України, Росії, Казахстану і Білорусі".

Упродовж чотирьох днів команди змагалися в інтелектуальних і силових  конкурсах:  запливання в підводні печери, походи в гори, пірнання у хвилі Атлантичного океану тощо. Українська команда здобула всі з можливих перемог.

"Ця перемога у конкурсі дала українській команді право на участь у наступних змаганнях, які відбудуться в кінці травня цього року у Мексиці. Та окрім змагань, ми отримали можливість ознайомитися з анімацією, новими видами туризму в Домініканській республіці — орхідейний, какао-туризм — та з системою латиноамериканського обслуговування", — зазначає Федір Федорович. "Тим, що кафедру туризму  Ужгородського національного університету включили у престижний проект, який презентуватиметься у вересні на телебаченні, УжНУ вкотре довів — в галузі туризму він в лідерах української туристичної освіти!", — резюмує завкафедрою.

З вищих навчальних закладів на проекті був представлений лише Ужгородський національний університет, власне як і на багатьох міжнародних конференціях з туризму, в яких брала участь кафедра в Австралії, Ізраїлі, Туреччині, Угорщині, Польщі і т. д. Перші подібні конференції українські виші чомусь ігнорували. "Наша ж кафедра завжди шукала і знаходила можливості відвідувати усі конференції, і нині ми отримуємо з цього дивіденди, впроваджуючи отриманий досвід в науковому та навчальному процесах", — каже Ф.Шандор.

Так студенти часто виїздять закордон не лише в Туреччину, США, Таїланд та Єгипет, а і у європейські зони. Як результат вони краще розуміють до якої історії належить Закарпаття, порівнюють туристичні інфраструктури різних країн.

Результати подібних виїздів, участі у проектах і конференціях втілюються кафедрою туризму на практиці: реалізуються різноманітні туристичні проекти, готуються фахові видання, організовуються семінари тощо.

Олександр КОРОБКО, прес-служба УжНУ

24 січня 2011р.

Теги: Останній герой, змагання, проект

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини