В Ужгороді пройшли матчі IV туру II етапу чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги

У минулу п’ятницю та суботу в ужгородському с/к «Юність» пройшли матчі IV туру II етапу чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги. Гостями наших дівчат була херсонська «Дніпрянка», яка до цього туру наступала «Карпатам» на п’ятки і вважалася основним конкурентом наших гандболісток у боротьбі за комплект нагород чемпіонату.

В Ужгороді пройшли матчі IV туру II етапу чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги

На перший поєдинок наша команда налаштувалася належним чином. Було видно, наскільки ужгородки горіли бажанням довести собі й уболівальникам, що вони кращі на сьогоднішній день. Їх зарядженість на боротьбу зіграла головну роль п'ятничного вечора. Тільки неповні 20 хв. на майданчику була рівна гра. За цей період херсонські гандболістки навіть двічі вели у рахунку. На 17 хв. він був нічийним – 7:7. За 13 хвилин, що залишилися до свистка на перерву, наші дівчата зуміли закинути ще 7 м'ячів, а ось суперниці спромоглися тільки на два точні кидки. У ці хвилини першого періоду мети досягли три точні кидки Юлії Коломоєць, два – Беати Смереки і по одному – Наталії Семаль та Аліси Шолковської.

"Карпати" піймали гру. Вони діяли значно швидше. Наші дівчата встигали перекривати підступи до своїх воріт і в той же час їх атаки постійно тримали захист "Дніпрянки" в напрузі. Не дивлячись на намагання зіграти жорстко біля своїх воріт, гандболістки гостей не встигали за переміщеннями ужгородок. Особливо продуктивно діяли цього вечора Наталія Туркало, Наталія Семаль, Аліса Шолковська, Беата Смерека, Юлія Коломоєць. Надійно стояла у воротах Наталія Гайович.

У другому таймі на майданчику було видно тільки одну команду. Рахунок у матчі стрімко зростав. У середині другого тайму розрив досяг 12 м'ячів. В ударі були Наталія Семаль, Марина Лебедєва, Катерина Олексюк, Наталія Туркало, Аліса Шолковська. За 9 хв. до фінальної сирени наші гандболістки зуміли збільшити розрив у рахунку до 13 м'ячів (28:15). Така перевага їх трішки розхолодила, що дозволило гостям зменшити рахунок у матчі. Особливо небезпечними були дії Алли Шейко, Анастасії Синчук та Вікторії Бельмас. Фінальний свисток зафіксував на табло переможний для "Карпат" рахунок 32:22. Це була дуже потрібна перемога. У цьому матчі глядачі побачили збалансовану, технічну, добре фізично підготовлену молоду команду Бориса Петровського. Перемога наших дівчат ні в кого не викликала сумніву. Правда, кинулося у вічі, що у нас практично нема гравців, які атакують із другої лінії, що трішки насторожує. У той же час херсонським гандболісткам вдалися кілька атак, які були завершені кидком через блок. Кращими бомбардирами команд у цьому поєдинку стали Наталія Семаль – 11 голів, Беата Смерека – 5, Марина Лебедєва та Аліса Шолковська – по 4 голи у "Карпат" та Алла Шейко – 8, Вікторія Бельмас – 4, Анастасія Синчук та Анастасія Метельська – по 3 закинуті голи у "Дніпрянки".

Наступного дня сценарій матчу був зовсім іншим. Легка перемога з великим рахунком п'ятничного вечора розхолодила наших гандболісток. Було видно, що ужгородки десь недооцінювали суперниць. Не дивлячись на попередження тренера, гандболістки хотіли здобути перемогу за рахунок однієї майстерності. Перші 10 хв. гри пройшли у рівній боротьбі. Ми вели в рахунку, і нічого не віщувало проблем. Правда, насторожувало марнування моментів: Семаль не реалізувала семиметровий кидок, Смерека та Шолковська – виходи до воріт Яни Сутенко. Голкіпер гостей піймала кураж і ловила та парирувала все, що летіло у площину воріт. Така гра голкіпера надихнула гравців "Дніпрянки", і рахунок став змінюватися на користь херсонських гандболісток. Гравця національної збірної України Наталію Туркало під щільну опіку взяла Анастасія Метельська, яка ні на секунду не залишала нашу гандболістку, не дозволяючи їй виводити своїх гравців на ударні позиції. Через незрозумілі причини втратили порозуміння на лівому флангу атаки Семаль і Смерека, що привело до кількох втрат м'яча на рівному місці. Вище перераховані чинники настільки вплинули на гру наших гандболісток, що вони просто розгубилися і не знали, як переломити хід подій на свою користь. Захвилювалися вболівальники, які побачили причину невдач у діях арбітрів. Кращий снайпер гостей Алла Шейко впевнено атакувала з другої лінії, а нашим дівчатам ніяк не вдавалося виставити блок, щоб завадити гравцю гостей раз за разом засмучувати голкіпера команди Наталію Гайович. На перерву команди пішли за переваги "Дніпрянки" у 6 м'ячів (10:16). Ми не знаємо, що говорив у перерві своїм підопічним Борис Петровський, але на другий тайм вийшла зовсім інша команда. За кілька хвилин три точні кидки Семаль і по одному – Шолковської, Коломоєць та Туркало майже вирівняли рахунок у матчі. Гості огризнулися двома точними кидками Синчук. Але за справу знову взялися Семаль, Лебедєва та Шолковська, які за наступні 5 хвилин зуміли по двічі відзначитися. Особливо слід відмітити Алісу Шолковську, які двічі перехопила м'яч у суперниць, вийшла на побачення з Яною Сутенко і впевнено реалізувала свої виходи.

Стало зрозуміло, що такий високий темп гри не під силу гостям. Втратила концентрацію і надійність і голкіпер гостей Сутенко. Наступні 7-8 хв. ми закинули ще 5 м'ячів, а гості – один. За 5 хв. до закінчення гри стало видно, що наші дівчата доведуть матч до перемоги. "Дніпрянка" розуміла, що перемога вислизає з рук і кинулися вперед великими силами. Та нашу команду вже стримати було неможливо. Семаль, Шолковська, Лебедєва за рахунок швидких атак закинули ще чотири м'ячі і довели гру до перемоги 30:26. Другий тайм засвідчив, що з характером та бійцівськими якостями у нашої команди все гаразд.

У другому таймі значно активізувалися й уболівальники. Їх підтримка додала сил гандболісткам, щоб вирвати перемогу у дуже складному поєдинку. "Молодці, молодці!", – лунало впродовж другого тайму. Так, дівчата й справді молодці. Матч, який ми побачили у п'ятницю, і другий тайм суботнього поєдинку із командою, яка ділила з нами 2-4 місця у турнірній таблиці продемонстрував, що наша молода команда набирається сил, продовжує прогресувати і своєю грою зробила заявку на комплект медалей у чемпіонаті України з ганд-болу.

Кращими бомбардирами у своїх командах стали Наталія Семаль – 10, Аліса Шолковська – 7, Юлія Коломоєць і Марина Лебедєва – по 4 у "Карпат" та Алла Шейко – 13, Анастасія Синчук – 5, Анастасія Метельська – 4 гола у "Дніпрянки".

Уболівальники побачили доволі потужну гру своєї команди, яка вміє діяти на високих швидкостях, вміє змінити тактичну схему побудови гри по ходу матчу, яка має силу волі і яка прагне перемог.

Наступний поєдинок ужгородські "Карпати" проведуть на виїзді з аутсайдером чемпіонату України львівською "Галичанкою" 21 і 22 січня. дома прийматимемо ще одного конкурента на медалі – київський "Спартак". Ці матчі відбудуться 28 і 29 січня у с/к "Юність". Запрошуємо уболівальників підтримати нашу команду.

Після IV туру II етапу турнірна таблиця набрала такого вигляду: "Спарта" (Кривий Ріг) – 24 очки, "Карпати" (Ужгород) – 16, ЗДІА (Запоріжжя) – 14, Податковий Університет (Ірпінь) – 12, "Спартак" (Київ) – 11, "Дніпрянка" (Херсон) – 8, "Галичанка" (Львів) – 1.

До завершення чемпіонату України з гандболу залишилося 10 турів. Друкуємо календар матчів, що залишилися до фінішу чемпіонату:

21-22.01 – П.Університет – ЗДІА, "Спартак" – "Спарта", "Галичанка" – "Карпати", 28-29.01 – "Спарта" – П.Університет, "Карпати" – "Спартак", "Дніпрянка" – "Галичанка". 18-19.02 – ЗДІА – "Спарта", "Спартак" – "Дніпрянка", П.Університет – "Карпати". 4-5.03 – ЗДІА – "Карпати", "Спартак" – "Галичанка", П.Університет – "Дніпрянка". 25-26.03 – "Дніпрянка" – ЗДІА, "Галичина" – П.Університет, "Карпати" – "Спарта". 8-9.04 – П.Університет – "Спартак", "Спарта" – "Дніпрянка", ЗДІА – "Галичанка, 15-16.04 – "Спартак" – ЗДІА, "Галичанка" – "Спарта", "Дніпрянка" – "Карпати". 29-30.04 – ЗДІА – П.Університет, "Спарта" – "Спартак", "Карпати" – "Галичанка", 6-7.05 – П.Університет – "Спарта", "Спартак" – "Карпати", "Галичанка" – "Дніпрянка". 20-21.05 – "Спарта" – ЗДІА, "Дніпрянка" – "Спартак", "Карпати" – П.Університет.

"Карпати" борються за срібні нагороди чемпіонату.

 

P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що у грі з "Дніпрянкою" важкої травми (перелом) зазнала Беата Смерека, яка вибула на 7-8 тижнів.

 
 

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, "Спорт тайм"

19 січня 2011р.

Теги: гандбол, матч, команда

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини