У чемпіонаті Ужгорода з волейболу взяли участь 8 команд

Чемпіонат міста Ужгорода з волейбола не проводився вже більше 15 років. Тихенько так «вмер» цей вид спорту у місті. ДЮСШ працювало, любителі цієї гри збиралися вечорами і грали у своє задоволення, але першість міста не проводилося. У нас були професійні волейбольні команди. Кілька років серед кращих команд України виступала команда ЗакДУ. Потім з’явився ВК «Ужгородський», але масових змагань у місті не проводили.

У чемпіонаті Ужгорода з волейболу взяли участь 8 команд

І ось із ініціативи управління культури, сім'ї, молоді та спорту Ужгородської міської ради реанімовано чемпіонат міста з волейболу.

У суботу, 15 січня, у залі №3 СК "Юність" панувало пожвавлення. Тут проводилися матчі чемпіонату міста з волейболу. Хай це був одноденний турнір, але сам факт, що він проводиться, має важливе значення. Як горіли очі у сивочолих ветеранів, із яким бажанням зовсім юні волейболісти виходили на спортивний майданчик!

Заявки на участь у чемпіонаті подали 8 команд, які були розділені на дві групи. У групах матчі провели за коловою системою, а потім у стикових матчах визначили остаточний розподіл місць.

Група А виявилася значно сильнішою. Тут основна боротьба за вихід у фінал велася між командами ЗО ДЮСШ-93, ЗО ДЮСШ-94, ВК "Освіта". Навіть ВК "Олені" була цілком боєздатною. У підсумку перше місце у групі посіла команда ЗО ДЮСШ-93. Друге місце у ВК "Освіта", третє здобули юні волейболісти ЗО ДЮСШ-94, а замкнули турнірну таблицю групи А ФК "Олені". У групі Б краще за всіх виглядала команда збірної ветеранів. Другими фінішувала команда з казковою назвою "Три товстуни". Слідом розмістилися збірна мерії міста Ужгород та ЗО ДЮСШ-96. Не дивлячись на останнє місце в групі, цей турнір став справжньою школою для зовсім юних волейболістів.У матчі за третє місце ВК "Освіта" переміг ВК "Три товстуни" з рахунком 2:0. У фіналі ЗО ДЮСШ-93 поступилася збірній ветеранів міста з рахунком 1:2. Перше місце посіла збірна ветеранів міста. Відмінно проводили матчі Михайло Костик, Михайло Яночко, Юрій Готра, Ігор Мутка, Арпад Ковач, Роберт Бачо (завідувач кафедри економіки ЗФ КСУ), Василь Стойка, Василь Магей. Друге місце в команди ЗО ДЮСШ-93. Тут на перших ролях були Назар Зелінський (студент ЗФ КСУ), Станіслав Лизанець, Владислав Грохольський. Третє місце посіли волейболісти ВК "Освіта" з Ужгородського р-ну. У освітян гарне враження справляли Володимир Грохольський, Дмитро Севастьянов, Отілла Іван. За рискою призерів фінішували волейболісти ВК "Три товстуни", де лідерами були Олександр Азаров, Віктор Пригородський, Артур Жупан. П'яте місце у молодої перспективної команди ЗО ДЮСШ-94. У цій команді чудово провели матчі Юрій Бокшан, Іван Томишин, Михайло Галайда та Роман Качур. Шосте місце у збірної мерії міста Ужгород, в яких доволі непогану майстерність демонстрували Андрій Біксей, Володимир Звурський та Іван Зелінський. Правда, кидалася у вічі незіграність команди. На сьомій сходинці – ВК "Олені". Хоч у цій команді не було жодного учасника з прізвищем Олень, зате Віктор Стецишин, Анатолій Брензович, Михайло Граб, Олександр Жданович продемонстрували, що на волейболі вони знаються. Хочеться подякувати директору ЗО ДЮСШ Юрію Ленарту за те, що він дбає про розвиток волейболу у місті й області. У чемпіонаті взяло участь три команди ЗО ДЮСШ. Для них це чудові тренування перед всеукраїнськими змаганнями. Хай сьогодні ЗО ДЮСШ-96 посіла останнє (восьме) місце, але це команда на перспективу. Можливо, через кілька років ми почуємо у великому волейболі прізвища Едуарда Лещака, Михайла Пігоша, Крістіана Русина та ін.

Чемпіон міста та призери нагороджені кубками, медалями та грамотами. Нагороди призерам чемпіонату міста вручив начальник управління культури, сім'ї, молоді та спорту Ужгородської міської ради Анатолій Салай.

Назар ЗЕЛІНСЬКИ
 

19 січня 2011р.

Теги: волейбол, турнір, спорт

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини