Головою федерації футболу Ужгорода на наступні 4 роки обрано Віктора Качура

Минулого вівторка в сесійній залі Ужгородської міської ради відбулася звітно-виборна конференція федерації футболу Ужгорода.

Головою федерації футболу Ужгорода на наступні 4 роки обрано Віктора Качура

Футбол в Ужгороді був у відверто запущеному стані, а ще коли повноваження склав голова федерації футболу Василь Прокопець, він взагалі опинився на нульовій відмітці.

На звітно-виборній конференції Василь Прокопець подякував усім за допомогу в роботі міської федерації, яку він очолював протягом 7 років та відмовився від пропонованих посад у федерації в зв'язку з виїздом за межі області на певний період часу.

Про своє бачення футболу міста говорили у виступах Антон Зелінський, Валерій Вудмаска, Степан Сура, Степан Селменський, Тіберій Зомбор.

Із програмою кандидата на посаду голови федерації футболу міста Ужгород виступив Віктор Качур. В обговоренні програми взяли участь Іван Шангін, Анатолій Коломоєць, Юрій Майдич, Вадим Дьордь, Василь Прокопець.

Що стосується програми кандидата, то Віктор Качур дав оцінку рівню чемпіонату міста й роботи ДЮСШ, ветеранського та шкільного футболу, а також матеріально-технічної бази. Оцінка справедлива. Програма виходу з кризи, запропонована Віктором Качуром, може бути прийнята за основу. Тут доволі чітко розставлені акценти в основних напрямках роботи.

При голосуванні за обрання Віктора Качура на посаду голови федерації футболу міста Ужгорода проголосувало 28 делегатів із 30 зареєстрованих. Таким чином, із 30 листопада головою федерації футболу міста Ужгорода на наступні 4 роки обрано Віктора Качура.

Довідка: Віктор Качур працював начальником ФК "Ай-Ві-Спорт", член комітету Федерації футболу Закарпаття, член Виконкому федерації футболу м.Ужгород, заступник КП "Ужгородський стадіон "Авангард" з питань Євро-2012, приватний підприємець.

На конференції обрано Виконком у складі 11 чоловік, дисциплінарний та апеляційний комітети, а також ревізійну комісію. Заступником Віктора Качура делегати конференції обрали Матвія Бобаля.

– Які плани на майбутнє у новообраного голови федерації?

Віктор Качур:

– Провести повноцінний чемпіонат міста Ужгорода з футболу. Про участь у ньому вже повідомили команди "Здоров'я", "Вопак", "Віналь", "Овертайм", "Радванка", "Речовий ринок" (Краснодонців), СДЮШОР-94, СДЮШОР-95, УжНУ, ЗФ КСУ (Закарпатська філія Київського славістичного університету). Крім цих десяти команд, не виключена участь "Динамо", "Єврокар", ЗакДУ. Сподіваємося, що можливо зможуть створити команди такі потужні фірми, як "Нова лінія", "Епіцентр", "Ядзакі", "Дастор", збірна підприємців міста та інші.

– Можливий варіант, що в місті, як колись, будуть дві ліги?

– Усе покаже зимова першість і кубок міста. Над цим питанням ще треба багато попрацювати. У нас буде дві ліги, але, скоріше за все, вже в наступному році.

У будь-якому разі ліги повинні, хоч приблизно, бути рівними за майстерністю. Федерація футболу міста зробить усе, що від неї залежить, для досягнення поставленої цілі.

– На яких полях на даний час можна грати матчі міського чемпіонату?

– Таких полів є чотири. Із весни їх повинно бути шість. Це "Спартак" (тут гратимуть свої матчі команди СДЮШОР), "Авангард" – поле №3, "Автомобіліст" та футбольне поле ЗОШ №7. До весни буде підготовлено поле №5 на стадіоні "Авангард", а також сподіваємося на домовленість із місцевим комітетом мікрорайону "Горяни". Деякі команди мають домовленість із стадіонами Баранинців та Оноківців. Крім того, будемо вести розмову з власниками футбольних полів "Буревісник", ЗОШ с. Доманинці, ліцею по вул. Загорській на предмет доведення цих полів до стандартних розмірів. Якщо все це нам вдасться виконати, то в розпорядженні федерації міста буде 11 футбольних полів, що повністю задовольнить наші вимоги.

– Які турніри, що проводяться під егідою ФФ м.Ужгород будуть віднесені до основної групи?

– У першу чергу, це зимова першість, яка стартуватиме наприкінці січня, кубок міста – початок-кінець березня – початок квітня, Суперкубок та чемпіонат міста. У літнє міжсезоння, скоріш за все, буде проведено кубок ім.Федора Куруца, а завершимо сезон кубком стадіону "Авангард". У 2011 році принаймні одна, а, можливо, й дві команди візьмуть участь у турнірі "Ліга Чемпіонів Закарпаття". Думаю, що матчі однієї з відбіркових груп буде проведено в Ужгороді. Крім того, у грудні, січні, лютому буде проведено ряд турнірів у залах. Ось приблизний перелік основних турнірів федерації міста, запланованих на 2011 рік.

– Що ще цікавого може відбутися найближчим часом?

– Керівництво команд "Віналь" та "Овертайм" завершують підготовку до реєстрації клубів, що дозволить нам разом із "Динамо" і, можливо, іншими командами створити клубну систему. Це дасть можливість укласти більш цивілізовані відносини між командами, владою та ФФ м.Ужгород.

– Ще на якісь нововведення можна розраховувати?

– Так. Ми відмовляємося від практики збиратися щопонеділка чи вівторка. Призначення арбітрів, делегатів, а також результати всіх матчів будуть оперативно розміщені на сайті федерації, а також на сторінках газети "Спорт тайм". Сподіваємося й на підтримку програми "Час футболу". Що стосується бюро ФФ м.Ужгород, то воно буде збиратися при виникненні непередбачених ситуацій або інших потребах, а також на вимогу однієї з команд.

– Як скоро Ви сподіваєтеся підняти роль ФФ м.Ужгорода на потрібний рівень?

– За допомогою влади, Виконкому та відповідній роботі комітетів за півроку ми станемо однією з кращих федерацій в області.

– Що очікуєте від влади?

– Влада міста повинна бути зацікавлена у співпраці з ФФ м.Ужгород. Є різні форми співпраці. Я сподіваюся, що знайдемо спільну мову, яка дозволить підняти роль федерації футболу в місті. У нас уже налагоджені тісні відносини з начальником управління культури, сім'ї, молоді та спорту Ужгородської міської ради Анатолієм Салаєм. Постійно цікавляться новинами футбольного життя міста заступники міського голови Віктор Трикур та Володимир Фленько. Невдовзі Ужгород заявить про себе на повний голос.

– Команда міста візьме участь в обласному чемпіонаті?

– Ужгород матиме команду обласного чемпіонату.

– Вікторе Миколайовичу, газета "Спорт тайм" бажає Вам здоров'я і успіхів на посаді голови федерації футболу міста Ужгорода. Сподіваємося, що з роллю керманича міського футболу у Вас проблем не виникатиме, футбол Ужгорода посяде те місце, яке він заслуговує по праву.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, Спорт тайм

08 грудня 2010р.

Теги: Качур, федерація, футбол

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини