"Закарпаття" вдома перемогло "Нафтовик"

Температура: 18oC
Кількість глядачів: 5100

"Закарпаття" вдома перемогло "Нафтовик"   ЗАКАРПАТТЯ: 33.Бабенко, 3.Чижевський, 5.Данаєв, 6.Задорожний (20.Домбрайе, 73 хв.), 7.Целих, 9.Козоріз,10.Єсін, 16.Дано, 19.Мітіч (14.Кардаш, 89 хв.), 23.Микуляк, 30.Бундаш (21.Вітошинський, 67 хв.) Запас: 22.Надь, 8.Крьока, 11.Чучман, 14.Кардаш, 17.Ковальчук, 20.Домбрайе, 21.Вітошинський

Нафтовик: 99.Величко, 2.Карпенко, 8.Шептицький (15.Товкацький, 45 хв.), 5.Куценко, 6.Писний, 7.Харченко (4.Гапон, 82 хв.), 16.Васільєв (18.Козін, 82 хв.), 9.Кретов, 10.Агарін (3.Журка, 45 хв.), 11.Єсип, 13.Зейналов (17.Мельниченко, 71 хв.) Запас: 1.Сиротюк, 3.Журка, 4.Гапон, 15.Товкацький, 14.Кікоть, 17.Мельниченко, 18.Козін

Арбітри: Головний арбітр: В.Топіха (Київ) Помічники арбітра: І.Пономаренко,С.Водиняк (Миколаїв) Делегат ФФУ: О.Тютюн (Фастів) Резервний арбітр: Р.Грошик

Попередження: 5.Данаєв 79хв. - 8.Шептицький 6хв.

Голи:30.Бундаш 36хв.

Всі з нетерпінням очікували 24-го туру, в якому, безперечно, центральним матчем туру був поєдинок в Ужгороді, адже це була принципова гра за перше місце.

За два дня до матчу відбулася прес-конференція керівництва клубу „Закарпаття” та тренерського штабу, де було заявлено, що перед клубом поставлена задача виходу у вищу лігу. То ж відступати уже не було куди, ужгородцям була потрібна тільки перемога.

Команда з міста над Ужем з перших хвилин пішла в атаку на ворота суперників. На 1-й хвилині після навісу з лівого флангу Козоріз трішечки не дотягнувся до м’яча.

Гравці „Нафтовика” з самого початку матчу старалися відповідати контратаками, також не гребували навісами, та гравці „Закарпаття”, завдяки своїм фізичним даним, повністю переграли охтирчан на другому поверсі. Найактивнішими в складі „Нафтовика” були Журка, Зейналов, Харченко і, звісно ж, кращий бомбардир першої ліги Єсип. Особливо запам’яталася відмінна гра Зейналова, який на одному метрі міг обіграти 2-3-х оборонців. Та в цілому оборона ужгородців повністю справилася з нападниками „Нафтовика”, не давши їм створити бодай одного дійсно небезпечного моменту.

Також не можна не сказати пару слів про суддів. І справа не в тому, що вони комусь підсужували чи ні, просто навіть неозброєним оком були помітні грубі помилки арбітрів. Наведу конкретний приклад. На 14-й хвилині гравця „Нафтовика” було збито, та гра тривала. Гравець, отримавши пошкодження, не міг звестися і лежав на землі. М’яч був у гравців Нафтовика, які чомусь не спішили вибити м’яча, щоб лікарі команди могли допомогти їхньому партнеру по команді. На мій погляд суддя мав би просвистіти в цій ситуації, адже пройшло декілька хвилин після падіння гравця і тільки після того, як м’яч вийшов за межі поля, була надана допомога гравцю „Нафтовика”, який весь цей час лежав на полі. Крім цієї ситуації був ще з десяток інших подібних, коли суддя показував свою некомпетентність.

Першим сигналом для охтирчан став красивий, та, нажаль, не зарахований гол Целих на 22-й хвилині. Після навісу з правого флангу Мітіч скидує на Целих, який п’яткою забиває гол, та боковий суддя показує, що в тому моменті нападник ужгородців перебував поза грою. Та гол назрівав. На 27-й хвилині той же Целих, прикривши м’яч корпусом, а потім обігравши оборонця, вийшов на ударну позицію, пробив в дальній кут воріт, та м’яч просвистів в лічених сантиметрах від стійки.

Далі гравці з Охтирки дещо переххопили ініціативу, та не на довго. На 30-й хвилині неспинний в цьому матчі Целих проривається по правому фланзі, робить навіс на Микуляка, який знаходився в центрі карного майданчику. Микуляка оборонці відштовхують і м’яч, не потрапивши до нього, летить в сторону лівої стійки воріт, де реактивний Бундаш замикає передачу і забиває переможний гол.

Далі гра в основному точилася в центрі поля.

Після перерви наставник „Нафтовика” зробив подвійну заміну і випустив свіжого нападника Товкацького, який, доречі, колись грав в Ужгороді. Та така заміна не дала бажаного результату. На 46-й хвилині Козоріз мав дуже непогану нагоду забити другий гол, потужно пробивши з 25 метрів, та мяч потрапив в перекладину воріт, доказавши істину, що перекладина і стійки воріт - це вірні друзі голкіпера.

В другому таймі ініціатива перейшла до гравців з Охтирки. Гравці ж господарів поля намагалися грати на контратаках. Та всі потуги гостів зрівняти рахунок в матчі були марними. Єдину нагоду зрівняти рахунок охтирчани мали на 86-й хвилині, коли суддя назначив штрафний в 16-ти метрах від воріт ужгородців. Та навіть цією нагодою гості не змогли скористатися. То ж матч так і закінчився з рахунком 1-0 на користь ужгородців.

Цілком заслужена, та нелегка перемога „Закарпаття”.

Сайт вболівальників ФК"Закарпаття"
01 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини