Євген Дорошенко, президент ФК "Закарпаття": "Ведемо роботу із залученням до співпраці з клубом потужних спонсорів та фінансових груп"

На ФК «Закарпаття» одразу ж після тривалого зимового міжсезоння чекали іспити з суперниками з першої п’ятірки лідерів у першій лізі. Стартовий поєдинок з ПФК «Олександрія» виявився невдалим для ужгородців. Незважаючи на явну територіальну та ігрову перевагу, підопічні Петра Кушлика на початку другого тайму дозволили олександрійцям вдало реалізувати атаку.

Євген Дорошенко, президент ФК "Закарпаття": "Ведемо роботу із залученням до співпраці з клубом потужних спонсорів та фінансових груп"Цей гол став єдиним у цьому матчі. Тим не менш вже в другій грі, з одним з головних конкурентів на вихід до вищої ліги - столичною «Оболонню» закарпатці зуміли мобілізуватися і викластися, як-то кажуть, на всі сто відсотків. Мабуть, іменини у головного тренера Петра Кушлика та тренера воротарів Володимира Васютика стали для гравців «Закарпаття» додатковим стимулом у досягненні позитивного результату. Здобуте очко на виїзді дуже важливе для нашої команди. Про стан справ у футбольному колективі та як готувався наш клуб до другої половини 16-го чемпіонату з футболу - довідувався у президента ФК «Закарпаття» Євгена ДОРОШЕНКА.

- В якому стані команда підійшла до цього сезону, як до нього готувалися футболісти?

- Як завжди у команді відбулася велика ротація футбольних кадрів. У складі клубу з’явилися десять нових футболістів. Від послуг двох гравців ми відмовилися – О.Антонюка та А.Подробахи, якому зробили операцію і він не зможе нам уже допомогти у цьому сезоні. Команда, як завше, пройшла три навчально-тренувальні збори – в Ужгороді, угорському Ніредьхазі та Севастополі. Одразу ж із Кримського півострова гравці відправилися на поєдинок 22-го туру проти «Олександрії». Мабуть, через незіграність поступилися олександрійцям, але вже в наступному поєдинку проти «Оболоні» зуміли добитися нічийного результату. От так і надалі нарощуватимемо свій доволі потужний ігровий потенціал. Третій матч в цьому сезоні зіграємо вдома проти теперішнього лідера першості - охтирського «Нафтовика-Укрнафта». Впевнений, що наші футболісти в цьому поєдинку віддадуться грі повністю.

- Наскільки знаю, тривала доволі довга тяганина у підписанні договору оренди поля стадіону «Авангард». Як відомо, ця епопея нещодавно завершилася. Цікаво, на яких умовах ФК «Закарпаття» домовився з керівництвом стадіону?

- Через два місяці після перших пропозицій ми підписали договір з керівництвом стадіону «Авангард» - на паритетних умовах, а не на тих, які нам пропонували спочатку. Даний договір укладений не на оренду всього стадіону, а на погодинне використання двох полів для матчів та для проведення тренувань команди. ФК «Закарпаття» сплачуватиме також комунальні послуги на час проведення матчів та тренувань. Підготовкою полів до ігор повинен займатися стадіон, але ми вже власними силами намагаємося привести поле до належного вигляду. Виробництвом та продажем квитків і надалі займатиметься стадіон. Адже ми підписали із стадіоном не договір оренди, а договір надання послуг.

- До клубу у міжсезоння прийшла велика група нових футболістів. Загалом, ви особисто задоволені селекційною політикою клубу?

- Цього року до підбору футболістів ми підійшли більш виважено. Практично підписані довготривалі контракти з більшістю гравців. На стадії підписання контракт з сербським легіонером Сашею Мітічем, який готує всі необхідні документи, що дозволяють йому працевлаштуватися в Україні.

- В разі попадання нашого клубу до вищої ліги потрібно значно покращити інфраструктуру клубу. Як іде робота в цьому напрямку?

- Ще в минулому році зазначав, що нам потрібне розуміння наших проблем з боку місцевої влади відносно оренди полів стадіону «Авангард». Наразі активно ведемо роботу із залученням до співпраці з клубом потужних спонсорів та фінансових груп, які ведуть діяльність у нашій області. Думаю, що залучені фінансові ресурси дозволять розпочати створення необхідної бази футбольного клубу.

- Нас очікує поєдинок проти теперішнього лідера першої ліги. Як гадаєте, цей матч стане вирішальним для нашої команди у цьому сезоні?

- Важко прогнозувати, буде він вирішальним чи ні, але в психологічному плані – це дуже важливий поєдинок.

- Що побажаєте закарпатським вболівальникам напередодні першого домашнього поєдинку ФК «Закарпаття» у другому колі першості?

- Всіх запрошую в суботу на поєдинок. Прийдіть і вболівайте за нашу команду, а гравці, впевнений, зуміють порадувати вас видовищною грою. Хочу порадувати і членів фан-клубу «Закарпаття», для яких ми виготовили кепки, вимпели та значки з емблемою команди.
Роман Сенишин, прес-аташе ФК "Закарпаття"
31 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини