Закарпатські БЮТ і "Наша Україна" пропонують Президенту розпустити Верховну Раду (ОНОВЛЕНО)

Соціально-економічна політика уряду Януковича – це не "покращення життя громадян вже сьогодні", а продовження розпочатої у 2002-2004 роках політики перекачування бюджетних коштів, отриманих від зростання економіки, в кишені наближених до владної «кормушки» олігархів.

Закарпатські БЮТ і "Наша Україна" пропонують Президенту розпустити Верховну Раду (ОНОВЛЕНО)Так учора на спільній прес-конференції в Ужгороді, як уже повідомляло "Закарпаття online", охарактеризували становище в державі керівники фракцій «Наша Україна» і БЮТ Закарпатської обласної ради Іван Балога та Андрій Сербайло. З журналістами також зустрілися й депутати облради від цих політичних сил.

Зокрема, зазначалося, що «зростання» ВВП від Януковича жоден українець не відчуває. За помаранчевого уряду у 2005 році при зростанні ВВП на 2,4% реальні доходи громадян зросли на 20,1% — рекорд за 14 років незалежності. А вже у серпні-грудні 2006 року за часів Януковича доходи людей зросли лише на 16,1%. До того ж статистичні дані не враховують темпів інфляції, до яких не включене кількаразове підвищення житлово-комунальних тарифів.

При ухваленні бюджету на поточний рік уряд В.Януковича відмовився підвищувати зарплати та пенсій в обсягах, запропонованих Президентом, всупереч тому, що глава держави надав Кабміну усі розрахунки, де вказувалися джерела доходів на збільшення соціальних видатків.
Окрема тема, яка хвилює крайових політиків, бо безпосередньо впливає на організацію життя місцевих жителів — ігнорування урядом проблем областей. Партія регіонів в ході виборчої кампанії використовувала гасла широкої децентралізації державної влади і на словах виступала за збільшення повноважень регіонів. «Проте зараз ми спостерігаємо цілком протилежну картину – впроваджується політика жорсткої централізації влади, що можна пояснити бажанням "антикризовиків" контролювати всі процеси в державі, в тому числі місцеві органи самоуправління та ресурси на місцях», — зазначив І.Балога.

Хвилює лідерів партій й те, що у Державному бюджеті на 2007 рік не враховані реальні потреби регіонів, а це вже у вересні-жовтні може призвести до вичерпання місцевих бюджетів. Це в свою чергу призведе до систематичних невиплат зарплат, пенсій та інших соціальних видатків, повної відсутності коштів на розвиток регіональної інфраструктури. Для уряду Януковича та правлячої коаліції розвиток регіонів не є пріоритетним завданням, вони роблять усе, щоб лише встановити тотальний контроль над ресурсами областей.

Іван Балога, який першим заступником голови облдержадміністрації відчув усю повноту «турботи» уряду Віктора Януковича про Закарпаття. За його словами фактично усі починання ОДА Кабміном не підтримуються, росте заборгованість по заробітній платі бюджетникам на підприємствах, які підпорядковуються міністерствам, припинилося фінансування багатьох життєвоважливих для нашого краю державних програм. «Уряд працює в режимі постійних нарад. Практично щотижня заступники голови ОДА, начальники управлінь перебувають у Києві. Тільки користі від цих нарад — жодної», — зазначив Іван Іванович.

Усе це, помножене на фактичну узурпацію влади так званою «антикризовою» коаліцією, намагання уряду обмежити конституційні повноваження всенародно обраного Президента та змінити зовнішньополітичний курс країни не залишає іншого шляху як розпустити Верховну Раду. Нинішній парламент є практично недієздатним. Створенням так званої коаліції "національної єдності" остаточно спотворено політичний вибір українського народну на парламентських виборах 2006 року. Несвідомі політики проігнорували як інтереси своїх виборців, так і власні, декларовані ідеологічні цінності та політичні ідеали. Верховна Рада у такій ситуації неспроможна розв’язати проблеми розвитку держави та суспільства, дати відповіді на актуальні виклики сьогодення. Вона перетворилася на підсобне господарство Партії регіонів і лише виконує доручення уряду Януковича голосами коаліції.

Для розв’язання політичної кризи, коли сторони не можуть домовитися, необхідне звернення до народу для підтримки своєї позиції. Саме тому дострокові парламентські вибори є адекватною відповіддю на безвідповідальну політику правлячої коаліції та уряду В.Януковича — наголосили учасники прес-конференції.

Враховуючи усе вищенаведене, депутати облради фракцій «Наша Україна», БЮТ та «Батьківщина» учора підписали звернення до Президента України Віктора Ющенка щодо необхідності невідкладного вжиття заходів з метою гарантування додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, де Президенту пропонується розпустити нинішній парламент і призначити позачергові вибори Верховної Ради України. Звернення підписали 57 депутатів.
Андрій ГАНУСИЧ, "Старий Замок "Паланок"
29 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини