На спортивних стартах в Алушті закарпатські поштовики завоювали золото, срібло та бронзу

Невимовною красою краєвидів, лагідним морем, яскравим сонцем зустрів Крим учасників та почесних гостей III етапу Всеукраїнської спартакіади працівників зв’язку.

На спортивних стартах в Алушті закарпатські поштовики завоювали золото, срібло та бронзу

300 учасників, 30 команд, 5 видів спортивних змагань. Метри, секунди, бали. Мрії, сподівання, розчарування. Радість перемоги і гіркота поразки... Усе це – Всеукраїнська спартакіада працівників зв'язку, що проходила в другій половині вересня в Алушті (АР Крим) на базі ОУСЦ "Спартак". Організували її Державна адміністрація зв'язку України, ЦК профспілки працівників зв'язку України, ФСТ "Спартак".

Із відкриттям спартакіади її учасників і гостей урочисто привітали заступник голови Державної адміністрації зв'язку України Володимир Альохін, генеральний директор УДППЗ "Укрпошта" Євген Заяць, голова ЦК профспілки працівників зв'язку України Микола Стародуб (на фото по центру), перший заступник міністра транспорту і зв'язку Автономної Республіки Крим Микола Дручінін, а також заступник голови ФСТ "Спартак" Григорій Верзун, головний суддя спартакіади Тетяна Биковська, заступник генерального директора УДППЗ "Укрпошта" Геннадій Гвоздев, директори дирекцій Укрпошти.

Урочисто сурмлять фанфари. Під звуки маршу крокують збірні команди дирекцій УДППЗ "Укрпошта", філій ВАТ "Укртелеком", Центру "Укрчастотнагляд" та Київської міської профспілки працівників зв'язку. Парадом командує голова Київської обласної організації ФСТ "Спартак", почесний працівник організації культури і спорту України Микола Жирний. Право нести Державний прапор і запалити "олімпійський" вогонь спартакіади довірено переможцям попередніх змагань.

Праця зв'язківців – нелегка, і щоб успішно її виконувати, потрібно, без усякого сумніву, бути здоровим і витривалим. А це означає дотримуватися здорового способу життя, займатися фізичною культурою та спортом. Саме ці слова стали "заспівом" до урочистого відкриття Спартакіади.

Спортивний запал і дух суперництва охопили учасників із перших хвилин змагань. Поштовики зуміли довести, що вони не пасуть задніх не лише в повсякденній роботі у відділеннях зв'язку, ЦПЗ і дирекціях, а й на спортивному майданчику.

Турніри традиційно проходили за п'ятьма видами: гирьовий спорт, армрестлінг, легкоатлетичний крос, настільний теніс, шашки.

Першими за призові місця вийшли змагатися легкоатлети. Дистанцію в 500 м серед жінок, віком понад 35 років переможно подолала Світлана Чайка (Кіровоградська дирекція Укрпошти), II і III місця посіли Ольга Мєгєльбєй (ВАТ "Укртелеком") та Алла Чиченіна (Центр "Укрчастотнагляд"). На цій самій дистанції у віковій групі до 35 років усі призи дісталися поштовикам. І місце посіла Анастасія Тихонова (Луганська дирекція Укрпошти), II – Юлія Бик (Вінницька дирекція Укрпошти), III – Ганна Марченко (Чернівецька дирекція Укрпошти).

Дистанція в чоловіків була вдвічі більшою – 1000 м. Кращий результат серед чоловіків віком понад 35 років показав В'ячеслав Милка (Полтавська дирекція Укрпошти). За ним до фінішу прийшли Олександр Коваленко (ВАТ "Укртелеком") та Ігор Лотоцький (Львівська дирекція Укрпошти), Серед чоловіків віком до 35 років на І місці Петро Гайдай (ВАТ "Укртелеком"), а II і III місця посіли відповідно Андрій Красночуб (Донецька дирекція Укрпошти) і Владислав Кравцов (Черкаська дирекція Укрпошти).

Гострою була боротьба й з армрестлінгу, який зібрав чималу кількість уболівальників. У ваговій категорії понад 90 кг переможцем став Олександр Картишкін із Луганської дирекції. Спостерігаючи за виступом такого атлета, розумієш, що перед тобою – справжній богатир, гідний представник української нації. На запитання кореспондента "Поштовий вісник", як він починав свою спортивну кар'єру. Олександр розповів, що майже шість років тому прийшов до спортивного залу, де займалися армрестлінгом. Відтоді тренується два-три рази на тиждень і вже не уявляє свого життя без спорту. У категорії до 90 кг не було рівних закарпатському богатирю Миколі Папаризі. Закарпатець настільки сильно провів свої поєдинки, що його перемога ні в кого не викликала сумнівів.

У змаганнях із настільного тенісу І місце виборов представник ВАТ "Укртелеком" Андрій Звінко, а серед жінок перемогу одержала Ольга Супринович – представник Одеської дирекції Укрпошти. Срібло в чоловіків виборов представник Закарпаття Валерій Литвинов.

У змаганнях із шашок фортуна нарешті всміхнулася кільком поштовим дирекціям, які до цього не отримали жодної нагороди. Так, серед жінок перше місце завоювала Галина Бувайлик (Київська міська профспілка працівників зв'язку). Серед чоловіків переміг Дмитро Скляр (Запорізька дирекція Укрпошти).

Приємно зазначити, що вперше у сеукраїнській партакіаді взяли участь директори регіональних філій. Дехто з них навіть увійшов до складу своїх команд і на рівних брав участь у змаганнях.

Другого дня в боротьбу вступили спортсмени з найвидовищнішого виду спорту – гирьового: хто більше разів підніме 24-кілограмову гирю лівою та правою рукою. Найсильнішим у ваговій категорії понад 90 кг став представник команди ВАТ "Укртеле-ком" Вадим Приходько, піднявши спортивний снаряд 190 разів. На тому ж спортивному майданчику всіх уболівальників здивував своєю силою Сергій Ястреба, атлет команди Полтавської дирекції Укрпошти. Учасник змагань у ваговій категорії до 70 кг вразив присутніх, піднявши над собою важкенну гирю аж 211 разів!

– Слід віддати належне керівникам команд, – наголосила суддя з гирьового спорту Ольга Лєщукова. – Дисципліна та організаційна підготовка команд – на вищому рівні. Усі учасники приходять вчасно, не виникає ніяких зауважень стосовно форми спортсменів чи запізнень на спортивні майданчики. Щодо побажань, то хотілося б побачити на наступних змаганнях більше молоді. Якщо ж говорити про техніку виконання, то, враховуючи те, що змагалися непрофесіонали, дехто з них припускався помилок. Найпоширеніші – неповне виведення плеча під час підняття гирі над головою, а під час опускання – згинання руки. У цьому виді спорту слід відмітити успіх закарпатського богатиря Віталія Рачка, який у категорії понад 90 кг виборов 3 місце.

Перше місце в змаганнях серед працівників Укрпошти посіла команда Луганської дирекції. Її учасники регулярно беруть участь у різних спортивних заходах зв'язківців – як обласних, так і всеукраїнських, – при цьому склад команди залишається незмінним. Як зауважують самі переможці, значну роль у підготовці відіграє те, що керівництво регіональної філії робить усе можливе, щоб забезпечити своїх спортсменів всіма необхідними умовами для підготовки до змагань.

Друге і третє місце серед поштовиків вибороли команди Полтавської та Чернівецької дирекції Укрпошти. Полтавчани виявили себе в гирьовому спорті, легкоатлетичному кросі серед чоловіків на дистанції 1000 м та посіли II місце у змаганнях із настільного тенісу, поступившись перемогою тенісисту з ВАТ "Укртелеком". Команда Чернівецької дирекції в свою чергу продемонструвала непогані результати, зайнявши II місця під час гри жінок у шашки, змагань із настільного тенісу та отримавши III місце в легкоатлетичному кросі на дистанції в 500 м серед жінок віком до 35 років.

У загальнокомандному заліку Всеукраїнської спартакіади працівників зв'язку місця розподілилися таким чином: І місце посіла команда ВАТ "Укртелеком", II – УДППЗ "Укрпошта", III – Центр "Укрчастотнагляд". Команди цих підприємств і відкривали заключний парад учасників Всеукраїнської спартакіади працівників зв'язку. Саме їхнім представникам було довірено опустити з флагштоку Державний прапор і загасити вогонь Спартакіади, що символізувало завершення спортивного дійства.

Збірна закарпатських поштовиків завоювала повний комплект медалей: золоту (армспорт, до 90 кг), срібну (настільний теніс, чоловіки), бронзову (гирьовий спорт, понад 90 кг). Без медалей залишилися шашкісти й легкоатлети. У загальнокомандному заліку закарпатські поштовики посіли місця в першій десятці, в чому заслуга Закарпатської дирекції УДППЗ "Укрпошта", директор Михайло Ростов.

Тетяна МАРТИНЮК, Борис ГРИЩЕНКО, "Спорт тайм"

26 жовтня 2010р.

Теги: спорт, поштовики, Алушта

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини