Як повідомила Закарпаття онлайн начальник відділу статистики промисловості Головного управління статистики в Закарпатській області Зоряна Добрянська, у поточному році продовжує мати місце зниження обсягів виробництва у харчовій промисловості. Індекс промислової продукції у даному виді діяльності за січень–вересень п.р., порівняно з відповідним періодом 2009р., склав 68,4%, при середньому показнику по промисловості 143,3%.
Суттєве зменшення обсягів виробництва у п.р. відбулося на підприємствах з перероблення та консервування овочів і фруктів (на 60,1%), виробництва рибних продуктів (на половину), виробництва напоїв (на третину).
Знижено виробництво яловичини, телятини і свинини, свіжих (парних) чи охолоджених; виробів кондитерських з цукру, включаючи білий шоколад, без вмісту какао; овочів, фруктів, горіхів і грибів консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти; овочів консервованих натуральних; соків фруктових та овочевих; безалкогольних напоїв; вина виноградного.
За дев'ять місяців п.р. підприємствами галузі реалізовано продукції на суму 554,3 млн.грн., що складає 12,8% реалізації промисловості. У структурі реалізації харчової промисловості більше половини складає продукція підприємств з виробництва напоїв, майже п'яту частину – з перероблення та консервування овочів та фруктів, 14,1% – з виробництва інших харчових продуктів.
В області є необхідний потенціал для збільшення обсягів промислової продукції. Пріоритетними напрямками розвитку галузі є: підтримка конкурентоспроможності продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках, покращення сировинної бази, створення власних сировинних зон, кооперації з сільськогосподарськими підприємствами, розширення товарної та географічної структури експорту.