Петьовка попросив Януковича припинити застосування адмінресурсу Партією регіонів

Лідер Єдиного Центру, народний депутат України Василь Петьовка звернувся із відкритим зверненням до Президента України. В документі політик наголошує на широкому застосуванні адміністративного ресурсу високопосадовцями Партії регіонів, почесним лідером якої є Віктор Янукович. Василь Петьовка заявляє про необхідність особистого втручання Глави держави для запобігання подібних випадків. Нижче подається повний текст звернення, що надійшов до редакції Закарпаття онлайн від прес-служби Єдиного Центру.

Петьовка попросив Януковича припинити застосування адмінресурсу Партією регіонів

Президенту України ЯНУКОВИЧУ В.Ф.
                                                                                               
                                                ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

                                               Шановний пане Президенте!

Моє відкрите звернення до Вас продиктовано обставинами, які на сьогодні мають велику суспільну вагу та викликають значний громадський резонанс. Йдеться про умови, в яких проходить кампанія з виборів до місцевих органів влади, а саме – широке застосування адміністративного ресурсу призначеними Вами високими посадовцями, які належать до Вашої політичної сили.

Про умисні порушення законодавства з боку органів виконавчої влади під час виборчих перегонів неодноразово публічно заявляли представники політичних партій і громадських організацій країни. Використання на виборах адмінресурсу, жорсткий тиск на партійні осередки та окремих кандидатів є постійними темами публікацій у вітчизняних та іноземних засобах масової інформації. Єдиний Центр, членом якого я є з дня заснування партії, також неодноразово вказував на те, що місцеві вибори проходять із численними порушеннями, в обстановці нечесної політичної конкуренції.

Водночас представники Вашої політичної сили, у тому числі посадовці Адміністрації Президента, нехтують усіма подібними звинуваченнями. Як контраргумент називається відсутність чітких фактів того, що на місцях застосовується адмінресурс.  

Наведу всього лише два з таких доказів.

8 жовтня кандидат у депутати до Закарпатської обласної ради, член Єдиного Центру Володимир Вашко був викликаний у службовий кабінет заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Віктора Феєра. Чиновник висловив прямий ультиматум: або мій однопартієць відмовляється балотуватися в окрузі, де свою кандидатуру висунув голова ОДА Олександр Ледида, або його негайно звільняють із роботи. Пан Феєр, щедро приправивши свою вимогу лайкою і нецензурщиною, почав залякувати пана Вашка "проблемами в житті" та кримінальним переслідуванням. Однак той не піддався на погрози та шантаж і відмовився знімати свою кандидатуру.

Обіцяні чиновником "проблеми" виникли миттєво. Зараз проти В.Вашка поспіхом фабрикують кримінальну справу. Його вже "обробляють" співробітники міліції, викликаючи на допити за вигаданими звинуваченнями невідомих людей. В.Вашко звернувся з офіційною заявою до обласної прокуратури, щоб захиститися від переслідування та звільнення.

Другом фактом є попередження Єдиному Центру у зв'язку з розміщенням зовнішньої реклами партії. Наголошу: саме партії, а не окремому кандидату. Явними є вибірковість і застосування подвійних стандартів при винесенні попередження, бо в області широко рекламуються й інші політичні сили, у тому числі Партія регіонів. З юридичної точки зору це рішення не витримує жодної критики. Очевидно, наступним кроком може стати зняття Єдиного Центру з місцевих виборів на Закарпатті, адже саме тут наша партія користується величезною довірою виборців.  

З викладеного можна зробити лише один висновок: місцева влада сповна застосовує адміністративний ресурс і використовує найбрутальніший пресинг конкурентів. Такі дії руйнують суспільну надію на те, що перша після зміни влади в Україні виборча кампанія буде чесною, законною та демократичною.

Переконаний, що за час до 31 жовтня ситуацію треба і можна виправити. Необхідне Ваше особисте втручання, оскільки, судячи з усього, місцева влада почала діяти всупереч позиції Глави держави. Відновлення законності і рівних умов проведення виборів, безумовно, суттєво зміцнить демократичну перспективу України. 

З повагою,

народний депутат України В.В.ПЕТЬОВКА

 

Як повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Єдиного Центру, кандидат у депутати Закарпатської обласної ради від Єдиного Центру 30-річний Володимир Вашко відкрито заявляє про факти погроз на його адресу у зв'язку з участю в місцевих виборах 31 жовтня. На сьогодні він зареєстрований кандидатом у депутати в одномандатному окрузі № 49, в якому також балотується в облраду нинішній голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

Як повідомив В.Вашко, 8 жовтня його викликав до свого службового кабінету заступник керівника облдержадміністрації Віктор Феєр і в різко ультимативній формі поставив вимогу знятися з перегонів. "Ти не можеш і не будеш балотуватися там, де в обласну раду йде Ледида. Негайно відмовляйся, інакше я тебе в момент вижену з роботи", - сказав чиновник. Нині В.Вашко працює начальником відділу соціальної сфери і природних ресурсів головного управління економіки Закарпатської ОДА.

За словами В.Вашка, у розмові В.Феєр слів не добирав, пересипаючи погрози добірною нецензурною лайкою. Після того, як кандидат від Єдиного Центру навідріз відмовився зняти свою кандидатуру, заступник голови ОДА перейшов до прямих погроз "створити проблеми по життю, викинути з роботи і посадити в тюрму". Чиновник пообіцяв, що проти непокірного кандидата буде порушено кримінальну справу за вигаданим звинуваченням.

Дійсно, вже 10 жовтня дільничний інспектор міліції показав В.Вашку заяву якогось невідомого чоловіка ромської національності, де той повідомляв, що нібито його підбурювали вести незаконну агітацію. Прізвище заявника В.Вашку не знайоме, пред'явити його правоохоронці не змогли і не дали жодних аргументованих пояснень своїм діям.

Кандидат від Єдиного Центру переконаний, що ці дії порушують його конституційне право бути обраним в органи влади, є замовними і злочинними. "Місцеве начальство спробувало натиснути на мене, а коли це не вдалося, намагається організувати кримінальне переслідування за сфабрикованою справою. Я буду захищатися всіма законними способами. Мною вже надіслано заяву в обласну прокуратуру, яку прошу провести розслідування за викладеними фактами. Крім того, я надіслав листа до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, в якому докладно поінформував її про всі перипетії навколо моєї участі у виборах", - повідомив В.Вашко.

12 жовтня 2010р.

Теги: Петьовка, Янукович, адмінресурс, вибори

Коментарі

Я 2010-10-13 / 15:51:00
А Я поросив Януковича піти у відставку

pfr 2010-10-13 / 02:19:00
Пітьовка молодець, сміливо! Якщо згадати про мерів Кам"яця-Подільського, Києва... Дивлячись на те, що витворяє ПР, буде дуже погано, якщо вони доберуться до Мукачева. Голоси народу, протести регіоналам - до лампочки. Пруть, як танки.

2010-10-12 / 23:52:00
"За словами В.Вашка" всі "звинувачення" про адміністративний тиск базуються на словах.... Вашко міх піти у відпустку, на час виборів.
Та хто повірить словам чиновника, який не любить своє начальство, начальство ніхто не любить.

А попередження Єдиного Центру, то вже дійсно виходить за всі рамки.... як таке можна робити!

Виноградівець 2010-10-12 / 22:48:00
Ану, народе хрєнов, факти в студію.

народ 2010-10-12 / 17:34:00
авони робили те саме

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини