Ужгород: Хто хоче стати депутатом?

Партії зареєстрували своїх кандидатів до Ужгородської міськради. Хто і від кого йде – досліджували журналісти «Місцевого часу»

Ужгород: Хто хоче стати депутатом?

Батьківщина (Блок Юлії Тимошенко)

Головна сенсація сталася саме у списках "Батьківщини". Першим номером до міськради від "Батьківщини" (Блоку Тимошенко) йде Павло Чучка - він вирішив очолити список кандидатів від "Батьківщини". Поява на міських виборах Чучки суттєво впливає на результат виборів в Ужгороді: Павла Чучку ужгородці знають добре, у нього репутація порядної людини. На прикладі ґаздування в Баранинській сільраді він показав, що можна все робити по-чесному, спільно з громадою. Тож першість "Батьківщини" на виборах до міської ради вже не викликає сумнівів у експертів. На другому місці у списку – керівник ужгородської "Батьківщини" економіст Василь Гнатків. Також у першій п'ятірці доктор наук, професор УжНУ Світлана Пахомова (Рішко) та головний редактор "Місцевого часу" Віктор Щадей.

Партія Регіонів

Складніша ситуація в Партії Регіонів. У них у місті нема яскравих і популярних постатей на зразок Павла Чучки, тож ужгородським регіоналам залишається сподіватись хіба що на рейтинг власне партії. А він за останні місяці зменшується – бо ж ситуація в країні за цей рік не покращилась. Також спостерігається відтік активістів – адже серед кандидатів до міської ради від регіоналів виявились люди Ратушняка – на зразок його заступника з неоднозначним іміджем Віктора Мартина. Також насторожує присутність скандального "комерційного" ректора ЗакДУ Федора Ващука. Натомість давнім активістам Партії Регіонів місця в депутатському списку не знайшлося. Відтак, враховуючи недовіру ужгородців до нинішнього мера, цей фактор відбирає голоси в регіоналів – на виборах до міської ради близькість до Ратушняка є скоріше тягарем, ніж перевагою.

Команда Віктора Погорєлова – партія "ЕКО+25"

Сформував свій список і головний претендент на посаду мера Віктор Погорєлов. Його команда йде до міської ради від екологічної партії "ЕКО+25". Логіка зрозуміла: будь-якому меру потрібні в міській раді представники своєї команди, які б виступили там кістяком групи підтримки нового мера. Маючи високий рейтинг на посаду мера, Віктор Погорєлов може сподіватися, що значна частина виборців підтримає і його команду від списку "ЕКО+25", а отже, він має підстави розраховувати на фракцію в міській раді, на яку при потребі  може спиратись під час реалізації тих чи інших пунктів програми. У списку "ЕКО+25" – начальник управління охорони навколишнього середовища Закарпатської області Андрій Погорєлов; аспірант Києво-Могилянської академії Павло Білак; голова спілки аудиторів Закарпаття Світлана Король; координатор проекту розвитку ООН по Закарпаттю Володимир Фленько та лікар Олександр Кеслер.

Єдиний Центр

Єдиний Центр проводить власну активну кампанію. У місті "єдиноцентристи" сформували список до міської ради, залучивши до нього представників інтелігенції, підприємців та управлінців. Першим номером у них іде директор першої школи Михайло Мегеш. Також у списку підприємець Маргарита Мощак, викладач УжНУ Ярослава Гасинець, лікар Василь Кручаниця.

Партія "УДАР" Віталія Кличка

Нова сила в місті Ужгороді – партія "УДАР". В обласному центрі лідером партії і першим номером списку став учитель 19-ої школи Ростислав Буланов. Команда "УДАРу" на виборах до міської ради – це молоді вчителі, підприємці, громадські активісти. При формуванні списку ставку зроблено на поколінні 30-літніх, які є уособленням очікувань дуже багатьох виборців: молоді, чесні, незаплямовані. Тож "УДАР" Кличка в Ужгороді також розраховує на пристойний результат.

Команда міської влади

Сергій Ратушняк і його люди на цих виборах ідуть кількома колонами. Ставка при формуванні списків зроблена на чиновників міської ради та наближених до них бізнесменів. У їхньому розпорядженні – фінансовий та адміністративний ресурс. Але головною проблемою для представників Сергія Ратушняка на цих виборах є негативна оцінка ужгордцями роботи нинішньої міської ради, а це значить – і її чиновників, які балотуються в депутати.

Сильна Україна

Сильна Україна теж веде свій список до міської ради. На президентських виборах у лютому лідер партії Сергій Тигипко показав в Ужгороді хороший результат. Але якраз у цьому і ховається головна небезпека для "сильноукраїнців": зараз їм потрібно показати виборцям, що "Сильна Україна" – це не лише Тигипко в Києві, але й активні люди на місцях. У разі виконання цього завдання "Сильна Україна" може розраховувати на непоганий результат виборів по місту.

Петро Немеш, "Місцевий Час"

06 жовтня 2010р.

Теги: депутат, списки, міськрада

Коментарі

Андре 2010-10-17 / 16:36:00
Ужгородцы! Одумайтесь.....НА СЕГОДНЯШНИЙ ДЕНЬ ТОЛЬКО В.ПРИХОДЬКО. ОНИ,ТОЕСТЬ ОСТАЛЬНЫЕ УЖЕ ВСЕ НАМ ПОКАЗАЛИ....

ура 2010-10-12 / 09:51:00
Приходько - реальний кандидат! Рата і Погорєлов - за роки мерства розграбували все місто, Жолтані - ще зелений без досвіда. А Приходько - якраз те, що треба Ужгороду...

2010-10-10 / 16:14:00
анонім, 10.10.2010 11:51
Жолтаны ыз "Зыны" ыде в меры". Ыдеальный кандидат!
-----------------------
Жолтаны ыз "Зыны" ыде в меры а попаде у гузицю... :)))

анонім 2010-10-10 / 11:51:00
Жолтаны ыз "Зыны" ыде в меры". Ыдеальный кандидат!

KK 2010-10-09 / 17:54:00
Кнут - я думаю що Жалива не балатуватиме на ніяку громадську позицію цйого року тому що він справді тільки має око на крісло 'Першим Міністром Пудкарпацькой Русь' Пети Ґетська. Йому уже ясно що претендувати за місцем 'Мойсейом Русинського Народу' уже за пізно, бо московський амбасадор з москви уже вибрав попа Сидора на цю позицію. Але він такий 'скритий' що тяжко знати що він справді думає? Було би добре від нйого почути, бо уже виробляю свій паспорт щоби приїхати і помогти йому як радником. Ще і не знаю де квартіру зняти, чи в Ужгороді, Мукачеві чи у Виноградові?.....

KK 2010-10-08 / 20:18:00
Кнут - Та я уже якийсь час слідкую за політичну кар'єру Жаливи, і мушу признати що він справді являє себе як дивною рибою. Не задаром інші уже його зхарактерували як 'карпом' або 'льососом'...То вдає що заантажований закарпатськими політиками, то як ви і кажити десь ховається між своїми 'русинами'. Ну, якщо він ще не готовий вийти на 'ширші стені' Ужгорода чи Мукачева, то би хоть зявився на рідні стені у Виноградові? Але якщо пильно прочитаєш нову статтю Мочарника про виборів у Виноградові, то ані чутки про Жаливу. Бідний хлоп засліпився своїм 'русинством' і не бачить нічого більшого. Може коли піде на пенсію, то почне балатуватися??....

Кнут 2010-10-08 / 19:43:00
Пропоную поговорити на цю тему, як витягнемо Жаливу на світ божий, тобіш на сайт! А то він десь пропав, в дискусію не вступає. Мабуть готовиться до виборів.

KK 2010-10-08 / 17:53:00
Кнут - я також думаю що рівняти мене до Федака нема причин і справді великий комплімент. Може ви знаєти що там діється у Севлюша? Чи там не збираються по 2-3 тих 'русинських сектантів' про яких ви вчера мені згадували? Може замість Ужгород чи Мукачево, то би могли почати агітацію
Жаливу на депутата звідти перши? Але я так дуже хотів його витягнути із села і втягнути його більше у людей, ближче то міскої інтелигенції, до таких як професора Федака:)....

2010-10-08 / 17:14:00
"рівень професора Федаки" - з третьго поверху університету - в підвал, на постійно пяну копоню!

Кнут - КК 2010-10-08 / 15:58:00
Вітаю Вас! Вам публічно зробили комплімент. Федака дійсно високоінтелектуальна людина Жаль, що в силу занедбаності свого світоглду та педагогічної запущеності ні Жалива, ані анонім (чуть не написав "аноніст") з попереднього "коменту" рівень професора Федаки оцінити не зможуть.

2010-10-08 / 14:20:00
До КаКа - а ти часом не з Севлюша, що Микола так ти на мозоль давить? Возьмися ліпше до Федака - то є точно тобі рівня по "інтелекту"!

KK 2010-10-07 / 21:33:00
Бідні 'русини', ще ті галичани їм не дають релігійне визначення. Чуєш Жаливо, твій нарід тебе кличе щоби їх 'Мойсей' їх визволив від кайданах (а ви у кухні ховаєтися, пирогами бавитися)!!! Я готовий бути вашим американським піарником (чому ні? і Ющенко, і Юля і навіть Янукович мали своїх із США, ви не гірші?) Тільки дайте знати чи в Ужгороді чи в Мукачеві. Все вам в перід!!!:)

Кнут 2010-10-07 / 21:25:00
Особливість одна: їх як і сектантів не визнають.
Хотіли би жити Пуд Карпатською Русю, а живуть пуд папланом.

KK 2010-10-07 / 21:16:00
Кнут - це щось нове для мене. Я знав що бути 'русином' це не тільки національність але також 'професія'. Але від того що ви внизу пишите, то і мені виглядає що 'русинство' це якась і релігійна секта?? Цікаво...мабуть їхній 'Папа Римський' являється поп Сидор тоді, а не Жалива, чи може ще хтось інший?? Цікаво чи у них ще якісь особисті звичаї і відміності що їх відокремлює від інших українців?

Кнут 2010-10-07 / 21:08:00
Жалива - русин, а їм по їхній вірі не можна болотуватися, проводити агітацію та дебати (адміну: розмова в стилі суперечки), давати в зад (адміну: відходити від русинських принципів).

KK 2010-10-07 / 20:53:00
Мабуть кухарка сйогодні позвонила повідомити Жаливу що хвора і сйогодні не зможи прийти, і бідний Жалива сам мусів цілий день ліпити пирогів. Як можна інакше пояснити брак відповідів Жаливи для його шановальників? А може справді переговорює з братом Бушком реальних його можливостій вийти на посаду депутата (вже хай буде в Мукачеві!). Але брат на певно не хоче за Жаливу заплаити членські внески щоби записатися до ПРдунів. Ой, Вай, Вай!!!:)

KK 2010-10-07 / 20:08:00
А може проблема в Ужгороді. Всі знають що там взагалі русини не являються як 'опресованим народом'. Можи йому краще би балатуватися в Мукачеві, де все ж таки 2-3 русинів все можна знайти?? Стратегія добра, але мабуть місто Ужгород йому пахне за надто 'галичанами'??...

Кнут 2010-10-07 / 20:03:00
Він вже є жвавим оратором (для адміна: тим що виступає для публіки).

KK 2010-10-07 / 19:54:00
Я так і думав що наш Жалива переїсться пирогів. Але нічим не поможу що 'дає задній хід'. Це мабуть хід який він дає коли грає у шахів? Треба чоловіка спасти і витягнути до великого міста, серед людей. Він був би
'жвавим' оратором :)

Віктор 2010-10-07 / 19:53:00
Я за Кличка!

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини