За кого голосують ужгородці?

Вчора координатор Закарпатського аналітичного центру Павло Білак провів прес-конференцію для ЗМІ області.

За кого голосують ужгородці?

 Він розповів про дослідження, що проводилось їхньою аналітичною структурою в м. Ужгород: "Багато ужгородців за останні кілька днів могли бачити дівчат в зелених футболках з логотипом нашого аналітичного центру – знаком питання. Цей знак питання символізує ті запитання, на які ми шукає відповіді. Цього тижня ми провели зріз електоральних симпатій виборців Ужгорода. Нас цікавила думка ужгородців з приводу можливих кандидатів на посаду міського голови".

Павло Білак оприлюднив проміжкові результати дослідження. Отже, якщо б вибори відбувались сьогодні, то голоси виборців розділились би наступним чином:

Віктор Погорєлов – 24,6%
Сергій Ратушняк – 16,1%
Микола Жолтані – 7,2%
Володимир Приходько – 2,2%
Анатолій Синишин – 1,2%
Тетяна Мсяковська – 1,1%
Проти всіх – 11,3%
Важко відповісти – 34,3%.

Експерт відмітив кілька тенденцій:
"По-перше, продовжує падати рейтинг діючого мера. Скоріше за все, його кампанія по відкриванню пам'ятників ведмедикам не принесла очікуваних Ратушняком результатів і не підвищила його рейтинг.

По-друге, спостерігається ріст рейтингу Погорєлова – на сьогодні він закріпив за собою місце головного претендента на посаду міського голови. Тут можна відмітити кілька обставин. Останні тижні Погорєлов почав йти в народ – постійно зустрічаючись з мешканцями різних мікрорайонів, формуючи реєстр міських проблем, вказуючи шляхи їх вирішення. Також на ріст рейтингу вплинула та брудна кампанія, яка ведеться проти Віктора Володимировича – ужгородський соціум вкрай негативно її сприйняв.

Але головним чинником я б назвав те, що основні претенденти на посаду мера вже відомі. І ті ужгородці, які критично ставляться до діючого мера, починають  визначатись з тією кандидатурою, яка, на їхню думку, може перемогти Ратушняка. Саме ця велика група виборців зумовила ріст ретингу Погорєлова і його вихід на перше місце".

Щодо інших кандидатів , то Павло Білак констатував– третьої сили так і не зявилося. Як і прогнозували експерти, за такий короткий час інші кандидати не встигнуть донести до виборців свої ідеї. Проте деякі все ж змогли стати відомими і отримали дуже хороші перспективи для подальших виборчих кампаній.

Закарпатський аналітичний центр планує провести ще кілька досліджень напередодні виборів і досліджуватиме також і різні аспекти, які впливають на підтримку виборцями того чи іншого кандидата.

Всього опитування проводило 15 інтервюєрів. Ними було методом вуличного експрес-опитування в різних частинах міста опитано 3600 ужгородців. За кількістю опитаних це наймасштабніше соціологічне дослідження в обласному центрі протягом останнього року. Можлива похибка становить 1,2%.

29 вересня 2010р.

Теги: голосують, мер, вибори, аналітичний центр

Коментарі

ріта 2010-09-30 / 14:54:00
брехливий рейтинг! надумав собі 24 відсотки...

сільва 2010-09-30 / 08:57:00
до речі, хто бачив цих дівчат, до мали б помітити, що майки у них то у були із знаком питання, але не такого покрою, як на цій дівчині. А це означає - що опитування проводили одні (для себе), а Погорєлов цим скористався і виставив собі з неба відсотки! ГАНЬБА!!!!

fuf 2010-09-30 / 00:19:00
по-європейськи мабуть жити в грязному місті з розбитими дорогами і любити такого корупціонера, як Рата

pfr 2010-09-29 / 20:54:00
все файно, тільки чому у такого молодого перспективного експерта костюм, як у якогось чечетова? блискучі костюми носять лише рагулі. це не по європейськи.

Бендер Родрігез 2010-09-29 / 12:47:00
Рейтинги рейтингами, а розбиті дороги, сміття на вулицях, фарбовані медведики і страшні євро-будки аж ніяк не піднімають рейтинг Рати. Тому, на мою, думку реальна ситуація більш менш правильно відображена в результатах соцопитування, попри всі його методологічні вади.

ember 2010-09-29 / 12:27:00
Moja firma zakazala sotsopros. Vzjali 1000 euro.
My ikh ubediteljno porosili: pokazyvatj vsjo tak, kak ono jestj.
Sotsoprosy delajutsja, shtoby znatyj realjnoe polozhenie veshchej, i otkorrektirovatj dela.
Poetomu ne verju, shto Pogorelov posylal svoiukh ljudej, ne takoj on durak, shjtoby sam sebja obmanutj.
Pravda, jelsi on, to jestj Pogorelov byl zakazchikom, ne iskljucheno, shto nastojashchie rezuljtaty byli inymi, a zhurnalistam raskazali "otkorrektirovannye" dannye, shtoby povlijatj na izbiratelej.
No jesli eto tak, togda eto na sovesti analtsentra!

Павло 2010-09-29 / 10:43:00
Забув, ходіння Погорєлова, як ви кажете в народ, лиш на вашу думку підсилює рейтинг. Ви, відчуваю, якраз під час цих зустрічей теж там були і там опитували працівників його штабу. Інакше, просто результати взяті з неба. доказом цього будуть результати виборів. тоді ваша брехня просто вийде на чисту воду. готовий закластися...

Павло Білецький 2010-09-29 / 10:38:00
да, хлопці, ну й хулігани ви зі своїми рейтингами. правда, ви забули розповісти, звідки у Погорэлова оці мальовані вами відсотки. Скажіть, за рахунок чого його рейтинг зміг піднятися. І за рахунок чого рейтинг Ратушняка утричі впав? Де вікова вибірка, де верстви населення, яких ви опитували? Дуже штучно вийшло. До речі, реклама Погорєлова носить такий же зелений колір, як ваш логотип. Ну хіба не паливо?Тупий піар-хід з навязування своїх думок виборцям.

Бендер Родрігез 2010-09-29 / 10:12:00
Обов"язково подіє, бо то правда. Погорєлов справді здобуває популярність, бо Рата всіх вже задовбав.

:) 2010-09-29 / 08:52:00
"рейтинг Ратушняка стрімко падає ...", "Ратушняк втрачає рейтинг..."

P.S. Може подіє? :)))

Піартехнологія або псевдосоц.опитування 2010-09-28 / 23:45:00
Але це не єдина піар-технологія, що "спрацювала" щодо Яценюка. Починаючи із осені, інформаційний простір заповнили повідомлення на кшталт "Яценюк втрачає рейтинг" та "рейтинг Яценюка падає". Піар-фахівці чудово розуміють, яку силу має таке "програмування", і як можна вплинути на масову свідомість, запускаючи певні твердження, навіть якщо вони не відповідають дійсності...

До речі, інформація щодо Сергія Тігіпка як правило була навпаки, "висхідною" ("рейтинг Тігіпка росте", "Тігіпко набирає популярності" і тому подібне). І це також не могло не спрацювати.

Люди - істоти соціальні і колективні (стадні, якщо хочете), і споживачі з охотою приєднуються до більшості, купуючи певні товари чи послуги. Саме на цьому базуються схеми "ажіотажу" - якщо вдається досягти ситуації, коли багато споживачів починають щось купувати, то інші дуже швидко (і головне - не задумуючись!) до них приєднуються.

Ці нехитрі закони працюють не тільки в сфері маркетингу, а й у політичному піарі.

маша 2010-09-28 / 23:07:00
Ну, и, конечно, у «джинсы» и черного пиара, у заказных опросов и публикаций – свои расценки. Которые обычно не озвучиваются приличными людьми. На условиях конфиденциальности нам сообщили — цена за «нужный» соцопрос колеблется от 1,5 до 5 тысяч долларов. Во всяком случае, такие цены были во времена президентской кампании.
Были, якобы и еще больше, но это уже на уровне апокрифов о «черных технологах», манипулировавших выборами «от и до».


В нынешней кампании цена подобных опросов имеет смысл только в тех регионах, где борьба действительно будет напряженной, и только в том случае, когда противники примерно равны по силам.

К тому же, особенность проведения «нужных» опросов в том, что их лучше заказывать не местным политологам, каждый из которых «просчитываем» в своих симпатиях, а киевским центрам – для солидности.

маша 2010-09-28 / 20:41:00
Ерунда все это. Там (наверху) уже все решено.
Все эти - взяточник Погорелов, мошенник Жолтани, дама с собачками Мясковская (которую знают только коллеги журналисты), старый комсомолец Приходько, "темная лошадка" Конар (от какой она партии идет?), Адамчук, Бровди, Синишин и не знаю кто еще - "в пролете", зря только деньгиами сорят.

соня 2010-09-28 / 16:47:00
надумані цифри! бачила я, як вони працюють - люди повз них проходили, а вони не опитували, а Погорєлов своїх людей підсилав по кілька разів в потрібні райони, та це і є його замовне опитування!
24%????це смішно! не вірю, що ужгородці так низько впадуть і знову виберуть цього шахрая! а про Рату взагалі мовчу...Я буду голосувати за Приходька і мені все рівно щодо цих надуманих рейтингів...

Ігор 2010-09-28 / 16:21:00
Сьогодні Ледида повідомив офіційно, що Приходько - кандидат від партії регіонів.

сб 2010-09-28 / 15:48:00
"Погорєлов єдинимй, хто може виграти у Рати" - а рiзниця яка мiж ними?

Окей 2010-09-28 / 14:32:00
Погорєлов єдинимй, хто може вигратиу Рати - тому я за нього

местный 2010-09-28 / 13:39:00
2johnny mnemonic. это понятно, но сейчас с таким % неопределившихся рейтинги кандидатов - пустые.

johnny mnemonic 2010-09-28 / 13:34:00
Как раз наоборот, такое количество неопредилившихся - это норма на местных выборах. Ближе к 31 окт. эта цифра существенно уменьшится.

местный 2010-09-28 / 13:21:00
с "Важко відповісти – 34,3% (больше чем за любого кандидата) все эти опросы - разговоры ни о чем.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини