Кріль звернувся до Януковича з відкритим листом від Єдиного Центру

Кріль звернувся до Януковича з відкритим листом від Єдиного Центру

Президенту України
ЯНУКОВИЧУ В.Ф.

                                     Шановний Вікторе Федоровичу!

Звертаюся до Вас із відкритим листом від імені політичної партії Єдиний Центр. Така форма звернення вибрана тому, що порушені питання мають надзвичайно важливе значення та становлять значний суспільний інтерес у контексті кампанії з виборів до місцевих органів влади.

Наша політична сила публічно оголосила про висунення кандидатом на посаду міського голови Харкова Андрія Білогрищенка – широко відомого на Слобожанщині політика, авторитетну і поважну людину. Його багаторічна активна діяльність на громадській ниві та державній службі позначена багатьма конкретними, успішними справами, за що він заслужив визнання серед громади області.

Намір А. Білогрищенка балотуватися на пост міського голови Харкова є цілком логічним і випливає з високого рівня довіри людей, які бачать в ньому виразника та провідника своїх інтересів. На сьогодні кандидат від Єдиного Центру має один із найвищих показників підтримки харків'ян.

Однак саме цей беззаперечний факт став причиною численних проблем у діяльності як А. Білогрищенка, так і обласної організації нашої партії.

Насамперед, офіційно повідомляю Вам про підготовку замаху на життя А. Білогрищенка. Інформацію про найнятого в Росії професійного вбивцю, що має завдання фізичного знищення кандидата, нам повідомили компетентні джерела у правоохоронних органах Харківської області. Вони одержали підтвердження таким злочинним планам у ході оперативно-розшукових заходів, причому замовлення цієї брудної операції зроблено з Харкова.

Звертаю увагу, що А. Білогрищенко веде свою діяльність відкрито, з активною присутністю на різних публічних заходах. Таким чином, імовірний замах на його життя (із використанням вогнепальної зброї чи вибухівки) може призвести до людських жертв, посіяти паніку і страх серед людей, у тому числі й інших кандидатів до місцевих органів влади. Такий розвиток подій цілком здатний збурити громадськість області, що може обернутися непередбачуваними наслідками.

Хочемо донести до Вас свою тривогу з приводу загрози життю нашого колеги ще й через те, що Єдиний Центр має трагічний досвід: нещодавно був убитий наш однопартієць, депутат Львівської обласної Ради, головний лікар Пустомитівської районної лікарні 55-річний Ярослав Федина. За дивним збігом обставин, смерть спіткала його після оголошеного наміру знову балотуватися в депутати. 

Інформацію про підготовку замовного замаху на А. Білогрищенка доповнюють численні анонімні погрози на його адресу. Крім того, окремі "доброзичливці" з чиновницьких кабінетів наполегливо радять йому згорнути активність і відмовитися від намірів балотуватися на міського голову Харкова. Жорсткий моральний пресинг і атмосфера переслідування  стали останнім часом неодмінними складовими життя нашого колеги.

Загрозлива ситуація навколо А. Білогрищенка цілком вписується в брутальну кампанію проти нашої політичної сили, яку розгорнули в області і місті їхні нинішні керівники. Місцева влада всіляко заважає працювати обласній організації Єдиного Центру, створює різноманітні заборони і перешкоди. Знаходяться найбезглуздіші зачіпки, щоб скувати активність партії. Для ілюстрації достатньо навести один приклад: обласне управління юстиції під безглуздими приводами відмовляється зареєструвати зміну керівництва обласної організації, хоча за законом не має на це права.    

Висновок Єдиного Центру такий: ситуація навколо А. Білогрищенка бере початок у кабінеті нинішнього харківського градоначальника Г.  Кернеса. Саме йому і нікому іншому потрібно усунути представника Єдиного Центру з дороги до завоювання монопольної влади в місті. Виключно Г.Кернесу – людині з кримінальним минулим, вельми сумнівною репутацією і найвищим "антирейтингом" - вкрай необхідно задовго до дня голосування  зачистити півторамільйонний Харків від усіх, хто здатний створити йому навіть найменшу конкуренцію.

Пане Президенте! Наведені мною аргументи і факти дуже серйозні. Єдиний Центр переконаний, що Ви як гарант Конституції, прав і свобод людини втрутитеся у ситуацію навколо А. Білогрищенка та діяльності нашої партійної організації у Харківській області. Віримо, що Ви не поділяєте модель формування місцевого самоврядування, яку силоміць, через тиск і примус насаджує представник Партії регіонів Г. Кернес і його оточення. Ми переконані, що їхня розгнузданість і безкарність викличе некерований розвиток подій, який зруйнує громадський спокій на Слобожанщині. Такому сценарію можна і потрібно запобігти.

З повагою,
народний депутат України, лідер Єдиного Центру І.І.Кріль

15 вересня 2010р.

Теги: Кріль, Янукович, відкритий лист, Єдиний Центр

Коментарі

Моисей 2010-09-15 / 17:36:00
Гепа - П0Ц, отвратительное, пархатое, махровое, жидоское ЧМ0

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини