У 19-му турі Чемпіонату Закарпатської області з футболу відбулося лише три матчі

У неділю відбувся XIX тур чемпіонату Закарпатської області з футболу. У зв’язку з тим, що з чемпіонату знялися команди Ясіня та Іршави, у кожному турі дві команди вихідні, що вносить корективи як у турнірну таблицю, так і в плани підготовки команд.

У 19-му турі Чемпіонату Закарпатської області з футболу відбулося лише три матчі

Пропуски матчів завжди розхолоджують і вибивають із ритму. (Незрозуміло, чому президенти клубів не прийняли пропозицію Федерації футболу області про зміну і доповнення до календаря). Цієї неділі відбулося всього тільки три поєдинки. Ще одна, четверта гра "Мукачево" – "Ялинка", що була перенесена з XIV туру, так і не відбулася. Великобичківці 8 серпня святкували День села і просили матч із мукачівцями перенести. ФФЗ пішла їм назустріч і призначила матч на 12 вересня, але "Ялинка" до Мукачева так і не приїхала. Що з "Ялинкою"? Поразка за поразкою у другому колі, неявка на матч у Мукачево. Ми звикли бачити "Ялинку" якщо і не яскравою, то у всякому випадку колючою. Ключовий поєдинок туру і, скоріше за все, другого кола, відбувся в Середньому. У випадку поразки лідера у Середньому, інтрига в чемпіонаті могла з'явитися з новою силою. Середнянці зробили все, що могли, і це був один із найкращих матчів команди, якщо не найкращий. Але берегівчан зараз наскоком не візьмеш. "Вишково" сьогодні – команда вище середнього рівня, і на думку фахівців уже в наступному році вона може спробувати поборотися за комплект медалей. Виноградівці після зміни тренера другу гру поспіль здобувають перемоги. Правда, втрати вже не надолужити, але хлопчиками для биття вони не будуть.

У цьому турі чинний чемпіон Закарпатської області і лідер чемпіонату "Берегвідейк" зробив черговий крок на п'єдестал до медалей чемпіонату.

12 вересня. Міжгір'я. Стадіон "Верховина". 300 глядачів

"Верховина" – "Севлюш" – 1:2, юнаки 1:1

Голи: Василь Бирак 54 хв. – "Верховина", Олександр Грицкевич 11, 89 хв. – "Севлюш".

Арбітр: Сергій Гецко (Берегово).

Асистенти арбітра: Ласло Зайтлер, Сергій Українець (Мукачево).

Делегат ФФЗ: Ласло Качур (Ужгород).

Попередження: не було.

Вилучення: не було.

Міжгірці дали справжній бій колись грізному "Севлюшу". До самого фінального свистка неможливо було передбачити переможця матчу. Гості швидше пристосувалися до нерівностей міжгірського футбольного газону і провели кілька хороших атак, на вістрі яких перебував швидкий Грицкевич. Саме Олександрові вдалося відкрити рахунок у матчі на 11 хвилині. Міжгірців такий перебіг подій явно не задовольняв, і зусиллями Яргіна, Биби, Марковича, Бирака господарі стали все частіше підходити до володінь Гринишина. Захист виноградівців у ці хвилини працював із повним навантаженням. Близькими до того, щоб зрівняти рахунок, були Бирак та Брунцвік. У другому таймі на полі з'явився Іван Скопич, який додав гостроти атакам міжгірців. На 54 хв. Василь Бирак встановив рівновагу в матчі. Останні 30 хв. гра проходила на зустрічних курсах. Обидві команди мали нагоду відкрити рахунок, але щастя посміхнулося гостям. Кращий бомбардир "Севлюша" Грицкевич за хвилину до фінального свистка вивів свою команду вперед, що й принесло гостям таку бажану перемогу.

12 вересня. Вишково. Стадіон "Колос". 500 глядачів

"Вишково" – "Боржава" – 5:1, юнаки 0:1

Голи: Карло Сойко 31 хв., Василь Фіцай 36 хв., Андрій Малик 40 хв., Артур Апіян 77, 82 хв. – "Вишково", Руслан Максим 45 хв. – "Боржава". Ю.Піщальник на 15 хв. не реалізував пенальті.

Арбітр: Андрій Сімку (Берегово).

Асистенти арбітра: Микола Маточка, Вадим Шварц (Мукачево).

Делегат ФФЗ: Василь Козик (Мукачево).

Попередження: Т.Євреш – "Вишково", Є.Тімуш, Я.Максим, Є.Жагно – "Боржава".

Вилучення: не було.

Із перших хвилин гри шквал атак розпочався на ворота гостей. Уже за перші 15 хв. вишківчани могли забити кілька м'ячів, але удари Апіяна, Малика, Сойка були неточними. До всього Юрій Піщальник на 15 хв. не реалізував 11-метровий удар. Після такого будь-яка команда могла зупинитися, але вишківчани на даний час не та команда, яка була рік чи два тому назад. Після невеликої перерви атаки з новою силою почали накочуватися на ворота довжан. Початок розгрому гостей поклав Карло Сойко точним ударом на 31 хв. гри. За кілька хвилин Фіцай подвоїв рахунок. За 5 хв. до перерви кращий форвард господарів Малик довів рахунок до розгромного. Коли вишківчани заспокоїлись, півзахисник довжан Максим рахунок розмочив. Початок другого тайму був більш-менш рівним. Довжани намагалися зменшити рахунок у матчі, а господарі – піймати гостей на контратаці. Під кінець тайму "Боржава" не витримала високого темпу гри і фізично підсіла, чим скористався Артур Апіян, провівши два м'ячі під кінець гри. Перемога з великим рахунком над одним із конкурентів за високе місце в турнірній таблиці  свідчить про потенціал вишківської команди.

12 вересня. Середнє. Селищний стадіон. 1500 глядачів

"Середнє" – "Берегвідейк" – 1:2, юнаки 0:2

Голи: Іван Сливка 58 хв. – "Середнє", Дмитро Саркіс 81 хв. – "Берегвідейк". Михайло Тупиця 46 хв. – "Середнє" – автогол.

Арбітр: Віталій Дем'яненко (Мукачево).

Асистенти арбітра: Іван Кувік (Ужгород), Іван Староста (Іршава).

Делегат ФФЗ: Георгій Жбора (Мукачево).

Попередження: Ш.Вайда – "Середнє", В.Лукашук, І.Колопач, В.Куделко, Д.Саркіс – "Берегвідейк".

Вилучення: не було.

Матч підтвердив свій статус центральної гри туру. У складі обох команд достатньо висококласних гравців, які можуть виконати на полі будь-який технічний прийом. Обидві команди добре підготовлені фізично. Можливо, з морально-вольовими якостями трішки краще у середнянців, зате майстерність та клас гравців значно вищий у берегівчан, що й відіграло основну роль. Початок матчу був за середнянцями. Хвилин 20 вони міцно володіли ініціативою і створили кілька нагод, щоб відкрити рахунок. Та поспішність, яка проглядалася в діях господарів при завершенні атак, завадила довести їх до логічного завершення. Кращими в ці хвилини у середнянців на полі була зв'язка Стегура – Соскида. У середині тайму гра підрівнялася, і вже команда гостей була ближчою до того, щоб відкрити рахунок у грі. Що не вдалося командам у першому таймі, було зроблено на початку другого. Після подачі кутового невисокий на зріст Тупиця намагався ліквідувати небезпеку біля воріт, зрізав м'яч головою у власні ворота. В'ячеслав Пінковський увів у гру свіжі сили, намагаючись скористатися зростом гравців своєї команди. Вдало в гру ввійшов Іван Сливка, який на 58 хв., теж після подачі кутового, зрівняв рахунок у матчі. Усе було виконано бездоганно, і подача кутового Юрієм Дано, і удар головою Іваном Сливкою. Тільки чим займалися захисники берегівчан у ці хвилини, є таємницею за сімома замками. Загалом, гра на другому поверсі є найслабшою в діях чемпіона. Темп у грі був високим, команди вели боротьбу на кожному клаптику поля. Після середини другого тайму ініціатива перейшла до гостей, яка на 81 хв. вилилася у забитий гол Дмитром Саркісом після розіграшу кутового удару. Середнянці не змирилися з поразкою і пішли вперед великими силами. На 86 хв. ворота берегівчан врятувала перекладина після хорошого удару Івана Сливки. На 89 хв. Михайло Стегура, який був одним із кращих на полі, наніс удар із лінії штрафного майданчика, але м'яч поруч із стійкою вийшов за межі поля. Ця перемога наблизила "Берегвідейк" до чергової перемоги у чемпіонаті. Вісім очок переваги над переслідувачем – це багато, щоб ліквідувати розрив за кілька матчів, що залишилися.

У гонці бомбардирів продовжує лідирувати Богдан Костик ("Поляна") – 23 голи, у Руслана Соскиди ("Середнє") – 15, Юрія Чонки ("Берегвідейк") та Михайла Стегури ("Середнє") – по 12 голів, 11 м'ячів провели Іван Скунзяк ("Поляна") та Олександр Грицкевич ("Севлюш").

14 вересня 2010р.

Теги: футбол, тур, чемпіонат, Берегвідейк

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини