Чемпіоном закарпатського ФСТ "Динамо" стала збірна УМВС (ФОТО)

Уже традиційно на початку осені проводиться Спартакіада серед правоохоронних органів Закарпатської області на призи ФСТ «Динамо». Цього разу присвячувалась вона Дню фізкультурника.

Чемпіоном закарпатського ФСТ "Динамо" стала збірна УМВС (ФОТО)

На змагання у с. Петрово Виноградівського району з'їхалися спортсмени різних правоохоронних відомств області. І це також традиція, адже в цьому прикордонному з Угорщиною селі ще за радянських часів було зведено стадіон, бігові доріжки, тир та інші спортивні споруди. З тих пір у Петрові проводяться найрізноманітніші турніри.

Свято динамівського спорту розпочалося з урочистого параду учасників у супроводі духового оркестру УМВС. Заступник голови обласного спортивного товариства "Динамо" Михайло Пантьо доповів членам президії товариства про готовність команд до участі в турнірі. Гостинні виноградівці зустріли спортсменів хлібом-сіллю. Почесне право підняти Державний Прапор нашої держави було надано капітану команди-переможцю минулорічних таких змагань – Андрію Даскалюку з УМВС. До спортсменів у погонах звернувся голова обласного ФСТ "Динамо", начальник закарпатської міліції Віктор Русин, який привітав усіх із цим довгоочікуваним святом духу й сили та побажав чесної боротьби і спортивних звитяг. Також з вітальним словом до пристуніх звернувся начальник управління фізкультури і спорту ОДА Ярослав Свида. Ще до початку змагань було виконано почесну місію: з нагоди Дня фізкультурника нагороджено активних учасників динамівського руху в області, зокрема, заступника голови товариства Михайла Пантя, Дмитра Іваниша з ГУМНС, Івана Гускі з УМВС тощо.

А потім розпочалися спортивні баталії. Суддівську колегію очолював досвідчений працівник обласного управління фізкультури і спорту Анатолій Плеханов. Першими визначали кращих на бігових доріжках легкоатлети – естафета 4х100. У склад кожної команди входили по троє чоловіків та одна жінка. Представниці слабкої половини повинні були долати заключний відрізок дистанції. І тут одразу, як мовиться, заклали цеглину загального успіху міліцейські спринтери, які фінішували з найкращим часом. Другою стала команда УСБУ, третьою – представники Чопського прикордонного загону. Не було рівних збіріній УМВС і в тирі. Серед жінок перемогла Діана Долгова, у чоловіків Іван Гускі поступився тільки Дмитру Іванишу з ГУМНС.

Видовищно проходили змагання серед волейболістів. Тут уже тривалий час у беззаперечних лідерах збірна міліції, яку уже кілька років на різних турнірах веде до звитяг майстер спорту Андрій Даскалюк. І цього разу капітан команди та його колеги "розім'ялися" в іграх у групі проти виноградівських митників та мукачівських прикордонників. А ось фінальна гра пройшла у напруженій і впертій боротьбі. Як і торік суперником команди УМВС були волейболісти Чопського прикордонного загону. І хоча вони поступилися (рахунок за партіями 2:0), але переможцям довелося добряче попотіти, щоб зійти на найвищий шабель п'єдесталу.

Також вельми цікаво пройшов турнір з міні-футболу. Найкращі команди групових змагань пробилися у півфінал. Якщо у першому з них "еменесівці" досить легко (2:0) переграли свої суперників – чопських прикордонників, то в другому кипіли неабиякі пристрасті. В основний час команди УМВС та УСБУ обмінялися голами – 1:1. Довелося пробивати пенальті. Спершу це робили по троє гравців з кожної збірної, та переможця не виявили. Зрештою, коли тільки при виконанні шостого удару доля посміхнулася міліцейській команді. Мабуть фізичне й моральне навантаження далося взнаки, бо на фінал сил у команди не вистачило – вона поступилася своїм візаві з ГУМВС -- 0:2. Хоча в "срібних" призерів тепер відбувається зміна поколінь, виступають переважно молоді футболісти і цей результат -- неабиякий успіх і міцний фундамент для майбутніх перемог.

Перед останнім видом, перетягуванням каната, досить впевнено на першій позиції почувалися міліцейські спортсмени. А ось за друге-третє місце очікувалася вперта боротьба, адже збірна ГУМНС на кілька очок випереджала суперників із УСБУ. Надзвичайно впевнено розпочали змагання міліцейські силачі, які легко здолали супротив виноградівських митників. Чопські прикордонники, хоча і перемогли своїх колег з мукачівського загону, вирішили за краще добровільно скласти зброю, відмовившись тягатися у півфіналі з міліціонерами. Принциповим був інший півфінал, у якому практично вирішувався розподіл місць у загальному заліку Спартакіади. Але "еменесівці" налаштувалися на боротьбу настільки активно, що зуміли у півфіналі "перетягнути" збірну УСБУ, а у фіналі виявилися сильнішими навіть за, здавалося б, непереможну міліцейську команду.

Після закінчення спортивної боротьби голова ФСТ "Динамо" Віктор Русин та члени президії товариства Василь Буковчаник, Володимир Петрицюк, Володимир Бодак вручили переможцям в індивідуальних та командних заліках грамоти, медалі і Кубки. Найголовніший приз, кубок за 1-е загальнокомандне місце за підсумками усіх видів, отримав представник УМВС Микола Юсковець.

На завершення Віктор Русин відзначив добру організацію турніру та необхідність проведення таких заходів, де представники різних відомств можуть не тільки визначити кращих у спорті, але й поспілкуватися між собою, що вдається не так часто. А ще Віктор Павлович наголосив, що в майбутньому на такі змагання залучатимуться не тільки правоохоронці, але і їхі сім'ї.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

11 вересня 2010р.

Теги: ФСТ Динамо, спартакіада, міліцейський

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини