За "Відкриті списки Єдиного Центру" проголосувало понад 12 тисяч закарпатців

Майже два тижні на Закарпатті тривав масштабний політичний проект «Відкриті списки Єдиного Центру». Увесь цей час місцеві громади та громадські організації мали можливість не лише запропонувати своїх кандидатів для включення до списків, але й проголосувати за них.

За "Відкриті списки Єдиного Центру" проголосувало понад 12 тисяч закарпатців

- Наш праймеріз вийшов далеко за внутрішньопартійні рамки, - підсумував керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба. – Втім, у цьому й полягало головне призначення проекту – дати можливість висловити свою думку кожному бажаючому. На відміну від праймерізів інших політичних сил, "Відкриті списки" формували не лише партійні організації Єдиного Центру, а й представники місцевих громад, які надсилали відповідні заявки до регіональних секретаріатів партії по всій Україні, в тому числі й на Закарпатті.

Усього до своєрідних виборчих бюлетенів увійшли 24 кандидати в обласну раду та 300 кандидатів у районні та міські ради. Відтак вже сформовані списки були оприлюднені на Центральному й обласному сайті Єдиного Центру і впродовж кількох днів кожен користувач Інтернет-мережі міг стати учасником інтерактивного голосування.

Завершальним етапом проекту став Всеукраїнський "День голосування" - 7 вересня. В усіх районних центрах Закарпаття та містах обласного значення активістами партії було встановлено намети з виборчими скриньками та бюлетенями. І знову ж таки кожен бажаючий зміг віддати тут свій голос за кандидатів до обласної чи районної (міської) ради, внесених до "Відкритих списків Єдиного Центру".

За словами Шкріби, голосування як в мережі Інтернет, так і в мобільних пунктах було надзвичайно активним. Зокрема, через Інтернет проголосувало майже 11 тисяч користувачів, учасниками "Дня голосування" на вулицях населених пунктів стало 1200 закарпатців. Найбільш активними виявилися жителі Свалявщини, Ужгородщини, Міжгірщини, Берегівщини, Мукачівщини, Хустщини, а також міст Ужгород та Мукачево. Отже, краяни довели, що цікавляться місцевими виборами і їм не байдуже, кого обирати до рад різного рівня.

– Нам важливо знати, хто є справжнім лідером у конкретному регіоні, має повагу й авторитет серед місцевих мешканців. Тому вся процедура формування списків, їх оприлюднення, голосування і підведення підсумків була абсолютно прозорою і відкритою, - наголосив Шкріба.

Як свідчить праймеріз, найбільше голосів закарпатці віддали за очільника обласної організації Єдиного Центру Івана Балогу. Він переконливо переміг і в інтерактивному голосуванні, і за результатами підрахунку голосів у "День голосування". Також серед лідерів народної симпатії Володимир Смоланка, Микола Вегеш, Віктор Трикур, Мирослава Каламуняк, Василь Васюта, Єлизавета Біров, Ілля Токар, Іван Ланьо ...

Визначилися також лідери і в районах області. Серед них і єдиноцентристи, й позапартійні громадяни. Зокрема, в Ужгороді найбільше голосів під час "Дня голосування" отримали Ярослава Гасинець, Володимир Климків, Богдан Пацкань; в Ужгородському районі – Михайло Фединець та Анатолій Тимченко; у Чопі – Ігор Дохняк, у Хусті – Анжела Бездітко і Володимир Кащук; Берегові – Ольга Бізіля та Світлана Чирибан; Мукачеві – Золтан Лендєл; жителі Мукачівщини віддали більшість Іллі Токарю; Берегівщини – Федору Трикуру; Виноградівщини – Ярославу Цуцупу; Перечинщини – Михайлу Данчі, Мирославу Чомоляку та Євгенії Кузовковій; на Тячівщині лідерам голосування стали Віталій Бенчак, Йосип Болдесарі, Ігор Грабар; на Іршавщині – Максим Хохлов і Оксана Сідор; Великоберезнянщині – Роман Гуменюк; у Міжгірському районі – Іван Ярема та Євген Бундзяк; Воловецькому - Василь Панасович; Свалявському – Іван Ланьо та Василь Стегура; Рахівському – Віталій Урбан.

Що стосується Інтернет голосування, то детальні результати голосування за конкретного кандидата в обласну, районні чи міські ради можна переглянути на сайті Єдиного Центру.

Варто зазначити, що окрім власне праймерізу, єдиноцентристи проводять у районах області ще й міні соціологічні дослідження, постійно вивчаючи громадську думку та відслідковуючи вотум довіри населення представникам партії.

- Ми не робили й не робитимемо з формування виборчих списків внутрішньопартійну таємницю, - зазначив керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру. – Праймеріз допоміг визначити думку громади й вона, так само як і результати наших соцдосліджень, буде обов'язково врахована під час партійних конференцій територіальних організацій Єдиного Центру з висування та затвердження кандидатів від партії до місцевих рад. Переконаний: завдяки цьому вдасться привести до влади тих людей, хто не лише знатиме найактуальніші проблеми свого міста, району, села чи селища, але й буде спроможним їх вирішити.

09 вересня 2010р.

Теги: Єдиний Центр, відкриті списки

НОВИНИ: Політика

03:04
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини