Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна» сформувало на Закарпатті обласну організацію

На установчу конференцію партії в Ужгороді завітали й всеукраїнські лідери «Рідної Вітчизни»

Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна» сформувало на Закарпатті обласну організацію

Днями в ужгородському готельному комплексі "Дружба" відбулася обласна установча конференція 185-ї за ліком партії на теренах України – політичного об'єднання "Рідна Вітчизна". Крім делегатів-краян на конференції виступали й поважні гості – очільники "Рідної Вітчизни": Іван МАТІЄШИН – лідер ПО "Рідна Вітчизна", відомий меценат, президент благодійного фонду "Україна – свята Родина", Віктор ЛЕЩЕНКО – перший заступник голови ПО "Рідна Вітчизна", народний депутат ВР 5 скликання та Володимир МАКАРА – заступник голови ПО "Рідна Вітчизна" по західному регіону. Крім сформування обласної організації, одним з основних рішень конференції стало обрання Богдана МИХАЛКІВА – адвоката, заступника голови правління громадської організації "Громада Закарпаття" – головою обласної організації ПО "Рідна Вітчизна". Після установчої конференції вищезгадані політики спілкувалися з пресою.

ПО "Рідна Вітчизна" засноване 27 травня 2010 року як політична сила, яка об'єднує підприємців, представників культури і науки, громадян України, які хочуть брати участь у політичному житті країни і розділяють програмні положення партії. Символ партії – гілка калини на фоні жовто-блакитних національних кольорів в обрамленні 27 зірок. Калина символізує глибинні духовні і родинні традиції українців, а кількість зірок відповідає числу адміністративно-територіальних одиниць України.

Не зважаючи на свій "далекий" 185-й порядковий номер у списку реєстрованих партій України, "Рідна Вітчизна" не подібна на більшість політичних об'єднань. Партія хоч і молода, але має чіткий план розвитку, а лідери знають, не лише чого хочуть, а й що можуть дати країні та людям. Очільники не приховують, що працюють швидше на перспективу, але з тим акцентом, що партія має активізуватися не лише під певні вибори, а плідно функціонувати постійно, захищаючи інтереси людей.
 
"Нас завжди першим чином запитують: а чим ви відрізняєтеся від решти партій та об'єднань? І я відповідаю – всім! – каже голова ПО "Рідна Вітчизна" Іван МАТІЄШИН. – Можна довго говорити про специфіку програми, про статут, але найважливішим є те, що наша сила взяла чітку орієнтацію на особистість, а не на гасла. Ми вважаємо, що у центрі будь-якої політики знаходиться людина, тому завдання держави – забезпечити умови для її розвитку, гарантувати її права та свободи. Народження Політичного Об'єднання  "Рідна Вітчизна" – це реакція  на найгостріші виклики політичного  сьогодення. В Україні  настав час для нової політики, для новітніх підходів, які виключають гасла та популізм".

Пан Матієшин запевнив, що "Рідна Вітчизна" прийшла в український політикум всерйоз і надовго й прогрес відчувається вже нині.  Рецепт успіху  простий – розбудова партії не згори до низу (за принципом "орієнтація на відомого лідера"), а знизу до верху. Тобто спершу до роботи на місцях залучаються люди, які справді голові активно включатися як в роботу на партійній ниві, так і в житті тієї чи іншої громади. За словами першого заступника голови "Рідної Вітчизни", досвідченого політика, нардепа 5 скликання Віктора ЛЕЩЕНКА, "в підборі партійних кадрів важлива не кількість чи масовість, а якість. Адже виявивши й залучивши в селі, селищі чи місті хоча б по одному хорошому лідеру, партія отримає вже найближчим часом значно більше дивідендів, ніж маючи тисячі членів, які числяться лише для галочки". 

Іншою відмінністю, за словами заступника голови "Рідної Вітчизни" по західному регіону Володимира МАКАРИ є чітка регіональна стратегія з урахуванням специфіки кожного регіону чи області. Адже саме такий підхід дає дивіденди в усіх сферах, зокрема й у політиці: "Маючи на місцях компетентних дієвих людей, прислухаючись до їхніх ідей держава повинна оперативно реагувати на потреби того чи іншого регіону. Адже є питання, які не вирішувалися комплексно від початку незалежності: це і безробіття, і захист прав простих громадян, і питання малого та середнього бізнесу, і стратегічний план розвитку туристичної галузі тощо".
 
Згуртувати громадськість в краї для досягнення високих завдань має обраний на обласному установчому з'їзді "Рідної Вітчизни" голова обласної організації Богдан МИХАЛКІВ: "Хочу подякувати за довіру делегатів та загальноукраїнського керівництва й висловити впевненість в тому, що обласна організація розвиватиметься та за недовгий термін отримає довіру закарпатців. Усі передумови для цього є, адже в кожному районі з нами співпрацюють різні верстви населення: вчителі, лікарі, науковці, представники малого та середнього бізнесу, багато молоді. Ми доведемо, що відповідальна політична партія може реально покращувати життя кожної громади".
 
В найближчих планах "Рідної Вітчизни" – налагодження системи взаємодії між партією, органами державної влади, органами місцевого самоврядування й громадськими організаціями. Для цього використовуватимуться сучасні форми і методи комунікації – відкриті телефонні лінії, інтернет-форуми, блоги. Інструментом діалогу з людьми стане і проект під назвою "електронний референдум". Він буде створений у мережі інтернет, як сучасний незалежний майданчик для вивчення громадської думки, встановлення постійного діалогу владних органів та суспільства, проведення соціологічних та маркетингових досліджень, що дасть можливість виявлення найактуальніших питань та проблем людей, регіонів та територіальних громад.

НА ФОТО: Іван Матієшин виголошує промову, Богдан Михалків, Володимир Макара, Віктор Лещенко

Роман Тимчишин

04 вересня 2010р.

Теги: Рідна Вітчизна, установча конференція, партія

Коментарі

Михалків Богдан 2010-09-07 / 15:41:00
По "Рідна Вітчизна" буде співпрацювати зі всіма політичними силами, які мають на меті подальшу розбудову Української держави, розвитку демократії та побудови громадського суспільства в Україні. Політичне обєднання готове до відкритого діалогу з такими політичними партіями нка предмет обєднання зусиль для вирішення вищезгаданих завдань та досягнення таких цілей

KK 2010-09-07 / 08:23:00
Пане Міхалків - Ще раз Вам дякую за глибше пояснення. Загально, ваша партія виглядає мені цікавою, але правду кажучи вона мені нагадує до перної мірі і партії Свободи і також Республіканської партії. Чи на вашу думку чи би не могли ці три партії разом зєднатися в одне; чи справід такі великі різниці між вами існує? Хотя пяту колону на україні ніяк не можна перечислити більше ніж 20% населання, вони компактно згуртовані в одні партії. Бажаю Вам багато щастя у ваші роботі!

Михалків Богдан 2010-09-07 / 08:05:00
ПО "Рідна Вітчизна" не буде підтримувати ніякий сепаратиський рух чи політичну партію, яка сповідує ідеї розколу України, щодо ідентифікації русинства чи іншої субнаціональної ідентичості в межах нашої держави то це питання не політичне, якщо воно не переслідує певних цілей, що знаходяться в площині державницької політики, зрозуміло, що українська нація єдина і будь-які спроби виокремити в ній певні ідентичності призведе до розвитку "косівського" чи "абхазького" варіанту на території України, і цим, вповній мірі, можуть скористатися деструктивні сили, як в середині нашої держави так і зовні, зокрема на Сході

KK 2010-09-07 / 01:00:00
До аноніма: По перши ніхто не шукає ані нічого не згадує про 'ворогів'. Русинських сепаратистів, я можу вам упевнити, живі і здорові, їхні цікаві погляди можети читати на більше 20-ти різних блогах тільки на одному закарпатському сайті, УА-Репортер, який присвячений до цих 'революцеінерів сепаристів'. Ви також можети свою голову заховати у землі і вдавати що ніякої загрози для єдність україни не існує, але я би Вам не радив це робити. Моє питання до пана Михалкова ще відкритим...

2010-09-07 / 00:06:00
ну, по-перше, не угрупування, а політичне обєднання, по-друге, ніхто з поміркованих, ліберальних політичних сил не ставить питання про визнання русинів, бойків і т.д., окремим народом, не розумію, чому зараз замість того щоб вирішувати нагальні проблеми розбудови української державності, шукаємо ворогів в державі, чому саме зараз це питання є настільки актуальним???

Михалків Богдан 2010-09-07 / 00:06:00

KK 2010-09-06 / 23:40:00
П. Михалків - дякую Вам за дальше поясненя. Але мені ще не все ясно. Як Вам уже на певно відомо, новий уряд у києві дальше підтримує попередні прояви держви що 'русини' нічого більше не являються чим 'суб-етносом' українського народу, на подобі гуцулів, лемків, бойків ітд. Якщо я Вас правільно розумію то ваше нове угрупування здатна визнавати 'русинів' як цілком окремим народом від українського?

Михалків Богдан 2010-09-06 / 22:08:00
Вибачаюсь, попередній коментар належав мені

2010-09-06 / 22:07:00
Саме тому на пропозицію делегатів конференції саме в Закарпатській обласній організації ПО "Рідна Вітчизна" було введено посаду заступника Голови з етно-національних питань, який буде координувати дану діяльність, голову Виноградівської районної організації Магочі Михайло Михайловича

Михалків Богдан 2010-09-06 / 21:58:00
Шановні колеги, хочу від імені ПО "Рідна Вітчизна" подякувати, що звернули увагу на цю подію, надіюсь, що наша політична сила буде активно розвивати відносини з представниками всіх національностей, що проживають на Закарпатті, при зустрічі з Головою партії, я окреслив йому проблему русинства, особисто я вважаю, що якщо людина індентифікує себе як русин, то це його право, що гарантується Конституцією та міжнародними деклараціями, головне що б ці сили не вели актувну сепаратиську політику направлена на розвал держави.

KK 2010-09-06 / 20:00:00
'то навіщо мені тут розпинатися, якісь позиції виказувати?' Так само можна Вас Юрію запитати чому Ви до мене 'розпиняєтися'
з коментрями де Ви мене даремно обвинуваєти мене у 'флудірування' і 'хамування'. Якщо Ви чулися примушеним такі зауваження
робити через мої коментарі, то думаю що і Вам придалося б пояснити чому? Ви вибачайте мені якщо я не правий, але ваші зауваження на мою сторону, я уважаю провокацією?

KK 2010-09-06 / 16:53:00
Юрію - я задав одне питання щодо того як ця нова закарпатська політична партія ставиться до проявів політичного русинства. Це у ваші реалії доходить до 'флудіння'??...А тепер я ще прогрішив якимось чином і 'хамством'. Я думаю що я заслушив від Вас відповідя чому, і за що Ви до мене тут даремно причипилася?

Юрій Лівак 2010-09-06 / 09:21:00
Не хаміть, КК. Я радий, що вам видніше. Але флудерство на русинську тему не вирішує нічого, то навіщо мені тут розпинатися, якісь позиції виказувати?

KK 2010-09-05 / 23:16:00
Юрчику - Ви що знова закопали свою голову у ямі? Мабуть там доброго борщу понюхали??

местный 2010-09-05 / 18:42:00
2Юрій Лівак ("Навіщо тут комент про русинів?") - тут соглашусь с КК - его вопрос абсолютно уместен ("Появилася нова політична партія ... цікаво як ця партія ставиться до політичного руху русинства"). Как раз ТУТ вполне нормальный вопрос - при чём здесь "я б давно виніс вам попередження за регулярний флуд і офф-топік"?

KK 2010-09-05 / 18:28:00
Юрію - Я думаю що бути українським патріотом більше вимагає чим тільки вдягати вишивану сорочку? Ви народилися на закарпатті, і на цьому сайті пишите на політичних темах, і щось від вас нічого, ніколи не чути про ваших повчуття про політичне русинство? Чи ви не вважаєти що русинство творює велику загрозу для єдність українців і для україни? Чому сидите з боку і ховаєти голову у землі? Я народився в США і з далека бачу цей небезпечний рак, а Ви???

KK 2010-09-05 / 18:16:00
Юрію Ліваку - Появилася нова політична партія на закарпатті? Мені просто цікаво як ця партія ставиться до політичного руху русинства яка аґресивно закорінилася на закарпатті? Я цілком вважаю що моє питання не більш 'оф топік' чим би хтось задав питання як ця нова партія ставиться до розбудови доріг чи до контролю курортів на закарпатті. Я вважаю що політичне 'русинство' заслужило на закарпатті перше місце як велику загрозу до стабільності. Вам би придалося більш серйозно слідкувати за цим не безпечним рухом, і не легко вважити його.

местный 2010-09-05 / 11:23:00
2КК, судя по тому, что "Символ партії – гілка калини на фоні жовто-блакитних національних кольорів в обрамленні 27 зірок. Калина символізує глибинні духовні і родинні традиції українців, а кількість зірок відповідає числу адміністративно-територіальних одиниць України", то вряд ли они апологеты "розділення українського народу на дві гілки: русинів і українців" :) Но если честно я о них 1-ый раз слышу и точно ничего сказать не могу.

Юрій Лівак 2010-09-05 / 10:24:00
КК, на місці модераторів я б давно виніс вам попередження за регулярний флуд і офф-топік. Навіщо тут комент про русинів?

ascold & dir 2010-09-04 / 23:53:00
?

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини