В Ужгороді під «дахом» силових структур 15 років відкрито діє нелегальне кафе

Хочете зайнятися прибутковим бізнесом – без сплати податків, патентів, ліцензій, дозволів і соціальних відрахувань? Які проблеми? Усе, що вам потрібно, це просто перейняти майже 15-річний (!!!) досвід функціонування нелегального кафе «Азарт», яке під «дахом» силових структур діє в обласному центрі по вулиці Другетів, 83.

В Ужгороді під «дахом» силових структур 15 років відкрито діє нелегальне кафе

Після численних звернень сусідів зазначеного закладу, яким знахабнілі власники незаконної "точки" вже допекли до живого гучною музикою і п"яним караоке вдень і вночі, Ужгородська міська рада написала у міську прокуратуру листа з проханням відреагувати на це беззаконня. У листі, зокрема, йшлося про те, що комісія, яка була створена за розпорядженням міського голови для перевірки фактів, викладених у заявах ужгородців, справді виявила суцільні порушення у функціонування цього закладу. Бо, виявляється, орендовані нежитлові приміщення та квартира №3 використовуються як кафе без відповідного рішення виконкому, погодженого проекту, дозволу на виконання будівельних робіт та здачі об"єкта в експлуатацію. Тобто, за документами кафе не існує в принципі – є тільки квартира. Тут же – теж без рішення виконкому та погодженого проекту – споруджено добудову до кафе (квартири №3). Крім того, на власній земельній ділянці без дозволів влаштовано криту терасу, а найголовніше — у закладу і тераси взагалі відсутній дозвіл на торгівлю.

Виявляється, цього кафе, як і спорудженої поруч тераси, не існує. Принаймні, по документах, і в сфері закону

Що далі – то більше: в закладі немає офіційно оформлених працівників, товари завозяться і продаються "по-чорному". Тобто, всі доходи від нелегального бізнесу течуть виключно до кишені підприємливого власника, тоді як в міський бюджет, пенсійний та інші соціальні фонди не потрапляє нічогісінько.

Як бачимо, роботи для правоохоронців – непочатий край. А оскільки кафе, незважаючи на зафіксований і задокументований кримінал, продовжувало працювати, міська рада своїм листом просила прокуратуру вжити у межах прокурорських повноважень відповідні заходи і повідомити про цю реакцію виконком.

Після місячної паузи заступник прокурора міста Ужгорода Андрій Малинич повідомив міську раду, що він уже виніс постанову... про адміністративне (?!!) правопорушення відносно власника кафе Мілана Гартмана. А постанову цю чомусь виконав інспектор з пожежного нагляду Ужгородського МНС В. Матола у вигляді організації ще однієї постанови про "зупинення роботи приміщень кафе". "Зупиняли" роботу "Азарту", як стверджує зам прокурорське послання, шляхом відключення приміщень кафе від струму і опечатування. Хоча, і в цьому могли і можуть переконатися усі, хто завгодно, "опечатане" і "відключене від струму" кафе не припиняло свою роботу ні на хвилину. А після цього ще більше і нахабніше стало допікати довколишнім мешканцям гучною музикою і організацією гучних святкувань – весіль, днів народжень, погрозами фізичної розправи і  т.д..

Пожежники пожежниками, але хочеться запитати пана заступника прокурора - де ж звернення прокуратури у податкову інспекцію чи ГУ МВС про отримання паном Гарманом неоподаткованих прибутків? Де дії самої міліції – зокрема її підрозділу по боротьбі з економічною злочинністю? Куди запропастилися податківці, котрі не упускають зі свого поля зору жоден із законно діючих закладів? Адже ухилення від сплати податків, тим більше – нелегальна діяльність протягом практично 15-ти років -  це вже не адміністративний, а важкий кримінальний злочин. На який,  і це вже очевидно – не за просто так, закривають очі ужгородські прокурори, міліціонери, податківці, "пенсійники", пожежники і решта влад, інстанцій і служб, кожна з яких має свої власні можливості і повноваження припинити цей кримінал. Бо, незважаючи на ці теоретичні постанови прокуратури, кафе й далі працює понад два місяці з часу його "закриття". Що задокументовано відповідними відеозйомками, паперами і в чому не важко переконатися на власні очі кожному, хто тільки забажає.

Можна собі тільки уявити, яким прикладом служить ця кримінальна забігайлівка для легального бізнесу обласного центру Закарпаття. Питання риторичне: для чого платити багатотисячні офіційні відрахування, непосильні для офіційного бізнесу в умовах фінансової кризи, якщо поряд цинічно і виклично демонструє свою успішність інший приклад "бізнесової" поведінки? То може всім підприємцям Ужгорода варто теж перестати працювати на місто і державу, сплачуючи певний мінімум правоохоронним "кришувальникам"?

Власники кафе і працівники відверто насміхаються над усіма – від людей і до закону: скаржтеся, мовляв, куди хочете, але нічого не зробите – у нас хороша "криша". І справді, працівники міліції, котрі не охоче, через раз, та й то – винятково лише під депутатським чи журналістським тиском, виїжджають на виклики сусідів, яких знахабнілі власники кримінальної "точки" вже довели до межі терпіння, просто не протоколюють порушення. А якщо й протоколюють, то частково, відводячи очі, а тому результатів цих виїздів – жодних. Через те здогадатися, що "кришує" цей ужгородський кримінал котрийсь із представників саме правоохоронних, силових структур, зовсім не важко...

P.S. У зв"язку з очевидною абсурдністю ситуації Закарпаття онлайн бере на себе зобов"язання до кінця дослідити всі обставини і усіх осіб, котрі її визначають і, у зв"язку з очевидною бездіяльністю правоохоронних органів та інших фіскальних структур Ужгорода і Закарпаття, висвітлити її на рівні колег з загальноукраїнських ЗМІ, а також донести відповідну інформацію до вищого міліцейського та прокурорського начальства.

Так що дану коротку публікацію слід розглядати всього лиш як "стартову" у майбутньому повноцінному журналістському розслідуванні...

Віктор Траза, Ужгород
26 липня 2010р.

Теги:

Коментарі

местный 2010-07-30 / 17:07:00
ну как 104 ничего не сделают - если открутить вентиль и ба-бах... хотя потом и об "Азарте" и о соседке Оксане можно будет судить только по фрагментам и пятнам крови.
Оксана, в стране (при всей коррупции) власть не заканчивается на участковом и даже на районной прокуратуре. Неполучение ответа на Ваше заявление в 30-дневный срок даёт Вам право обращаться в вышестоящую организацию (если обратиться туда сразу - отправят в нижестоящую). За 15 лет Вы б уже не то что в Страсбург, до Господа Бога б уже достучались

xXx 2010-07-30 / 15:29:00
та 104 то є вроді газова служба, они нич не зроблять

Оксана, сусідка 2010-07-29 / 23:48:00
Зробиме, там ниє нич законного. Вчора приїжжала якась машина 104 з людьми, щось там робили. В барі вже третій день тихо. Майже, вони знавуть про сисю статю, або їх уже пресують. Кому охота підставляти ся за сисю бужню?

Микола Староста (Жалива) 2010-07-29 / 11:00:00
Оксанко, проти роботи бару ви нічого не зробите, якщо все буде зроблено в законному порядку.... просто час потратите, задарь.

Оксана, сусідка 2010-07-28 / 21:15:00
Бар як робив так і робить, лиш музики вже не чути. Нич, як не буде з ужгородських міліціштів діла. підеме више. І з прокуратурою, то самоє. Най не ждуть - ми ся не успокоїме

Микола Староста (Жалива) 2010-07-27 / 23:38:00
Я отказался ото проведения свадеб, чтоб не мешать соседям. Всех денег не заработать, а если тебя люди проклинают, то это не хорошие деньги.
Работаю согласно графика работы, не более... считаю что всякого рода шумные мероприятия должны проводится за пределами населенных пунктов, или должна быть идеальная звукоизоляция.

местный 2010-07-27 / 19:21:00
г-н Жалива, на Вас жители ул. Пушкина не жалуются? Даже не спрашиваю как - официально или нет - Вы работаете :)

Микола Староста (Жалива) 2010-07-27 / 12:00:00
Любому газдови бара вать кафе... з сусідами треба жити, мирно і находити общий язик.

Олег Диба 2010-07-27 / 11:55:00
До "Бзнесмен з Мукачева"

Загалом маю звичку не брати участі у коментуванні і, тим більше, не відповідати на глупі коментарі, але... просто, аби було зрозуміло іншим - "Акваріум" і "Азарт" знаходяться в протилежних кінцях міста :) І "Акваріум" жодного дня не працював нелегально. А про ставлення сусідів (які, до речі, живуть над самим баром, оскільки він розташований у багатоповерхівці) як до закладу, так і до мене особисто можете запитати у самих сусідів.

Бзнесмен з Мукачева 2010-07-27 / 11:04:00
дивує постскриптум. для чого автору ще щось писати коли він уже возомнив себе і слідчим і прокурором і суддею. а власник сайту походу убирає конкурентів. привіт акваріуму

Оксана, сусідка 2010-07-27 / 10:38:00
В тому то і діло, што писано уже сто разів. Міліцішти або не виїжджають на виклик, або виїжджають і їдуть геть, а виклик не регістрірують. Заяви не приймають. З прокуратурою то саме - вони кажуть, бара ниє, бар закритий.

Нич, буде так далі, підемо всі сусіди до областного прокурора і начальника обласної міліції. І напишеме пісьма міністрови МВД.

Знаючий (цімбор жаливи) 2010-07-27 / 00:55:00
Ви пішіть не за бар, пишіть ош мішавуть вам спати, заяву мусять прийняти. Кить не приймавуть заяву, ідіть в прокуратуру.

Оксана, сусідка 2010-07-27 / 00:50:00
В тому то і діло, што міліцішти на визов не приїжжают. Заяви не принимавуть. Свдчення у свідків не відбирають. А як приїдуть, то пару минут переговорять з хазяїном, і вертають назад. кажуть, що вшитко в порядку. А в горсоветі кажуть, што нияких документу в них ниє. Бар, як тут пишут. офіціально закритий. Точніше, бара ниє. Є квартира.

В Ужгороді бари і кафе можут робити до 22-00, а не 23. Так і по закону. То раньше було до 23. А сись бар галаманить на вшитку вулицю цілий день і цілу ніч до рана. Лем ся сміютт в очи: ви нам нич не вчините. А смолаві офіціанти ще вас виматерити гонни. Ци є правда сповіджте?

Знаючий (цімбор жаливи) 2010-07-27 / 00:28:00
Оксанко я вас научу што треба робити, лиш не придайте ня..
Є такий закон што запріщає нарушати тишу после 23.00, кить буде ваш сусід вам мішати спати, то визивайте 102 міліцію, най пишуть протокол, тай ви напишіть заяву, в міліцію тай вариську хижу. Увін заплатить раз не великий штраф, потому кить буде мішати дале, пишість другу заяву, штраф буде уже май дуже велики, кить дале мішать, пишете тритю заяву, товди його можуть уже закрити.
Но ото має бити за єден рік, лиш не придайте ня.

Оксана, сусідка 2010-07-26 / 23:25:00

Власник тупий, як талпа. Лем же наглий. Самовільно перекрив воротами спільний двір і пару місяців тому закрив на їх неділю, так що бідна сусідка Віра, яка живе за стіною, взагалі не могла вийти в город. А ще постійно погрожують, що як буде ся рипати, то юй цегла на голову впаде случайно. А вся історія тягнеся вже роками.Документів - товста папка. І всі відповіді свідчать, що бару тут немає, він діє незаконно. Але дотипирь його закрити були не гонни.. Може Бог дасть, шо вже закриют

Микола Староста (Жалива) 2010-07-26 / 23:05:00
То нічого не міняє що є вивіска... її просто "не бачили", це тема вже іншого характеру. Та щоб 15 років не бачили, то може рекорд... а автор статті раніше теж не бачив? Тут фокус в тому ... що ніхто не міг даже подумати, що таке можливе.... тупо без реєстрації працювати. У нас країна така ... і досить розумний власник, який вміє читати закони.
Зараз зареєструє кафе в законному порідку і буде працювати далі.

ужгородець 2010-07-26 / 22:36:00
При чому тут "на дому"? Дивися фотографію - цілий бар під офіційною вивіскою, а не якась маленька самогоноварильня на дому. Справді. де міліція. прокуратура, податківці?
ХА-БАР-НИЦ-ТВО! КО-РУП-ЦІ-Я! Де закон?!!

Микола Староста (Жалива) 2010-07-26 / 22:16:00
Повинні бути однакові правила, для всіх підприємців... а у нас, закони для всіх різні... базар і вокзал, ніби не в одній державі. Тут працює принцип поділу на категорії, простих не простих і крутих.
Десь тому підприємці не можуть об'єднатися ... хитро зроблено.

Микола Староста (Жалива) 2010-07-26 / 22:07:00
Податківцю... ви скажіть скільки людей продають на дому,.. особенно по селах, чому їх ніхто не трогать? Тут проблема законодавства, на лице!

Микола Староста (Жалива) 2010-07-26 / 22:02:00
А ви знайдіть, щось інше у нас діють норми з 1993року, наприклад книга Форма - 10. А сан станція посилаєтеся на і на 1986 рік.
На скільки я знаю, змін в цій області нема, може я помиляюся, тоді дайте ссилку на свіжі закони. ... я їх по них по крайній мірі не знаю.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини