Віталій Максимов: Міліція не братиме участі в базарних війнах

Вчора відбулася зустріч начальника Управління МВС України в Закарпатській області Віталія Максимова з колективами інформаційної агенції «Простір» та газети «Старий Замок «Паланок».

Віталій МАКСИМОВ.
Віталій МАКСИМОВ.
У ході зустрічі Віталій Вікторович відповів на звинувачення речника Ужгородської мерії Олега Подебрія щодо небажання правохоронців навести лад у місті та допомогти ліквідувати «Зелений базар»..

Нагадаємо, що Ужгородська міська рада своїм рішенням від 12.09.2006р. вирішила ліквідувати КП “Ринок-1”, більше відомий ужгородцям як “Зелений базар” на вул. Фединця. Підприємцям, які там торгують, запропонували інші місця на ринках в Ужгороді, проте ті не погоджуються. Дійшло до того, що вхід на ринок з обох сторін було заблоковано масивними бетонними плитами. У свою чергу підприємці розпочали збір підписів на відкликання з посади міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка, котрого вважають ініціатором ліквідації базару.

Доки триває “базарна війна”, до конфлікту дехто намагається втягнути й міліцію. Зокрема, речник міського голови Олег Подебрій розповсюдив у ЗМІ заяву, в якій звинувачує міліцію у бездіяльності: мовляв, базарники закидали камінням представників міської влади, які “здійснювали комплекс заходів з припинення роботи ринку”, а міліція в ситуацію не втручалася. “Навіщо нам міліція, якщо вона неспроможна навести лад?”,--апелює прес-секретар мера.

– Мене дивує позиція мерії Ужгорода в цьому питанні, безпідставні заяви міської влади щодо буцімто бездіяльності міліції. – Сказав, зокрема, пан Максимов.

– – Я мав зустріч з цього приводу з міським головою С. Ратушняком ще раніше. Він окреслив існуючу проблему, я йому сказав, як діятимуть працівники міліції — лише згідно чинного законодавства. Справді, є відповідне рішення мерії про ліквідацію ринку. Є рішення Господарського суду Закарпатської області від 26.12.2006р., де написано, дійсно, що визнати недійсним договір оренди земельної ділянки комунальним підприємством “Ринок-1”. Суд зобов’язав це підприємство повернути земельну ділянку площею 2200 квадратів, розташовану в м. Ужгород по вул. Фединця. По рішенню видається наказ. Ужгородська міська рада видала наказ провести ліквідацію підприємства КП “Ринок-1”, створити ліквідаційну комісію. Однак у цьому рішенні немає слів про задіяння виконавчих служб, в тому числі й міліції. Зате є ухвала того ж Господарського суду Закарпатської області від 1 березня цього року про, цитую: «Забезпечити адміністративний позов приватного підприємця Данило Н.М. до Ужгородської міської ради шляхом зупинення дії рішення сесії Ужгородської міськради від 12.09.2006 №36 «Про ліквідацію комунального підприємства «Ринок-1» до винесення постанови по суті даного спору та набрання нею законної сили». Тобто виконання попереднього рішення суду призупинено! Оскарження цієї ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи. Міліція ж діяла і буде діяти тільки на підставі закону — рішення суду, яке набуло законної сили й повинно виконуватися виконавчою службою. А по виконавчій службі у нас на сьогодні немає ніякого виконавчого листа.

Що стосується конфлікту, що буцімто каміння в когось кидали, то цей факт не знайшов підтвердження, офіційних звернень з цього приводу представників мерії немає. Ми опитали підприємців, які були на ринку в той час, всі вони категорично заперечують факт конфлікту. Навпаки, люди висловлюють подяку міліції за дії по охороні громадського порядку на ринку. Там у цілодобовому режимі працюють наряди міліції, аби не було конфліктів. Ну, а якщо буде рішення суду, яке вступить у законну силу, і виконавча служба буде його виконувати, ми забезпечуватимемо дотримання громадського порядку. До слова, представники ринку були у мене на прийомі й дякували міліції за нашу роботу по забезпеченню громадського порядку на ринку.

--А яка позиція міліції у конфлікті довкола ринку в Хусті, де теж пробують втягнути в розборки правоохоронців?

--Ситуація там схожа з ужгородською. Я розбирався з тією проблемою, коли перевіряв діяльність Хустського міськрайвідділу. Справа там ще розглядається в суді, наскільки мені відомо. Там було рішення місцевого суду про закриття ринку, на яке протилежна сторона подала скаргу до Апеляційного суду області, де вона зараз і розглядається. Доки немає остаточного рішення, міліція теж не втручається у конфлікт. Стосовно того, що когось побили на ринку, то ніяких звернень з цього приводу в міліцію не було. Є лише звернення помічника народного депутата від Соцпартії В. Шипка з проханням дати правову оцінку діям посадових осіб Хустської міськради та ринку з приводу знищення майна орендаторів та власників торгових місць, що буцімто мало місце в ніч на 12 березня. Хоча від самих підприємців ніяких заяв не було. Наскільки мені відомо, це майно їм не належить. Але знову ж таки, буде остаточне рішення суду — ми будемо його виконувати.
ЗІА "Простір"
16 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 9
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини