Ужгородці взяли участь у Міжнародних дитячих іграх в Королівстві Бахрейн

Із 28 червня по 3 липня у столиці Королівства Бахрейн місті Манама проходили 44-і Міжнародні дитячі ігри, в яких брали участь юнаки та дівчата 12-15 років із 64 міст 32 країн світу. (До речі, у цьому році виповнюється 20 років, як Ужгород приймав 19 за ліком міжнародні дитячі ігри, або як їх у нас називали – дитячу Олімпіаду).

Ужгородці взяли участь у Міжнародних дитячих іграх в Королівстві Бахрейн

Більше 2500 учасників змагалися у 8 видах спорту: легка атлетика, плавання, міні-футбол, гандбол, волейбол, настільний теніс, тхеквондо, вітрильний спорт.

Делегація міста Ужгорода виступала збірними командами з трьох видів спорту – легкої атлетики, плавання та міні-футболу.

Легка атлетика – обов"язковий вид цих змаганнях, тому вони і задали змагальний настрій команді Ужгорода. У перший день Владислав Беззаботнов, пробігши стометрівку за 11.77 сек., забезпечив собі право змагатися у півфіналі наступного дня. На жаль, Дмитро Йовбак опинився за бортом півфіналу, показавши результат 12,52 сек. У дівчат на 100 м далі попередніх забігів не потрапила Ольга Бєлкіна. Наймолодшій учасниці Аліні Коломоєць (1998 р.н.) не вистачило 0,12 сек., щоб потрапити у півфінал. Її час 13,80 сек. Будемо вважати це попередньою пристрілкою, адже Аліна ще три роки поспіль зможе приймати участь у цих іграх, тож у неї ще все попереду. Дар"я Новікова у стрибках у довжину фінішувала 14-ю, "настрибавши" у кваліфікації 4м 47см і лише 2 см їй не вистачило для попадання у основні змагання. Кваліфікіційний норматив у стрибках у довжину у юнаків (5м80 см) не зміг здолати Іван Дилин (5м 60см). Наступного дня Владислав Беззаботнов став третім у півфіналі (11,78 сек), що дало йому право стартувати у головному фіналі змагань. Покращити свій час він не зміг і фінішував восьмим із результатом 11,80 сек. Переміг спортсмен із Угорщини Моріш Балінт (11.20 сек). Юні футболісти, вихованці тренера ДЮСШ №1 Ігора Гарлача, на попередніх змаганнях потрапили до "групи смерті": м. Ланаркшир (Шотландія), Плоцьк (Польща), Каунас (Литва), Алькмар (Нідерланди). Достатньо сказати, що шотландці у минулому році в Афінах були другими, представники Алькмару – третіми. Наші гравці до того ж на рік молодші. У першій грі проти шотландців ужгородці (новачки турніру) виглядали трохи розгубленими і "наловили" аж 12 сухих м"ячів, хоч зауважу, що програли ми майбутнім чемпіонам. Проти нідерландців ми налаштувалися якнайкраще. Після першого таймуми попереду – 1:0. Та в другому таймі суперники переламали хід гри. У підсумку – 1:4. Литовці дали бій, але недбалі помилки у захисті привели до поразки 3:4. У підсумку з групи для продовження боротьби за медалі Ужгород не вийшов. У турнірі футболістів перше місце виборов Ланаркшир (Шотландія), друге – господарі – Манама (Бахрейн), третє – Багдад (Ірак). Якнайтяжче змагатися прийшлося плавцям. У нашому місті за відсутності стандартного басейну тренуватися приходилося в звичайних приватних басейнах, які пристосовані для купання. І коли Аня Калініна прийшла і побачила 50-метровий басейн із 8 доріжками, трибунами для глядачів і окремим басейном для розминки... Ніжки затряслися. Розуміємо, як далеко ми відстали навіть, від Бахрейну.

Юліан Бедь уже не вперше на таких іграх, тому його такі умови з колії не вибивають. Місце у другій десятці (із 47 учасників) – нагорода за впертість і самовіддачу. Дитячі спортивні ігри – не тільки спортивні змагання – це і спілкування дітей з різних міст і країн, і екскурсії по місту Манама, і практика володіння іноземною мовою. Діти побували у старовинному форті, старому місті, побачили нові чудові висотні будинки у формі вітрил, завітали до Парадайз-парку з водними атракціонами, і, звичайно, відвідали східний базар... Чудовий парад-відкриття змагань, на якому був присутній король Бахрейну Хамад Бен Іса Аль Халіфа, з показом національних танців, запаленням олімпійського вогню та підняттям прапору міжнародних дитячих ігор – усе це надовго залишиться в пам"яті ужгородських дітей.

Очолювала делегацію м. Ужгорода секретар міської ради Юліанна Бедь, яка була присутня на засіданні Комітету міжнародних дитячих ігор. Тут же відбулася презентація господаря наступних Ігор 2011 року – міста Ланаркшир (Шотландія). Отже, до побачення Манама, ласкаво просимо до Ланаркширу.

Анатолій Коломоєць, член Комітету міжнародних дитячих ігор, "Спорт тайм"
13 липня 2010р.

Теги:

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини