Результати ХІІІ туру чемпіонату Закарпаття з футболу — перший "Берегвідейк"

У неділю відбулися заключні матчі першого кола чемпіонату області з футболу. Несподіванок не сталося. Чинний чемпіон області «Берегвідейк» пішов на відпочинок на чолі турнірної таблиці. Середнянці не витримали напруги і втратили очки у матчі з середнячком ліги.

Результати ХІІІ туру чемпіонату Закарпаття з футболу — перший "Берегвідейк"
 

 

 

Втрата очок середнянцями, по великому рахунку, очікувалася. Уже кілька турів очки їм давалися доволі непросто. Було видно, що гравці ФК "Середнє" чомусь підсіли. Пішов спад, але чому він припав на останні матчі першого кола – незрозуміло. Із великим нетерпінням очікувалося мукачівське дербі. І "Метеор", і "Ф.Медвідя" у цьому сезоні значно додали у більшості компонентів футболу, що дозволило і пістрялівцям, і новодавидківцям увійти до когорти кращих команд області цього сезону. Обидві вони продовжують претендувати на комплект медалей чемпіонату, хоча команда Василя Горвата демонструє футбол значно гостріший і видовищніший, а новодавидківці – все-таки більш раціональний.
"Поляна" доволі легко розібралася з "Ялинкою". Футбол, який полянці демонструють упродовж сезону, не відповідає рівню підбору гравців. Тут можливі дві причини: або тренерський штаб не може розкрити весь необхідний потенціал гравців і вони не приносять відповідної користі на місцях, де їх використовують, або є запитання до проведення тренувального процесу, бо початок першого кола полянці провалили. Другу половину вони провели значно краще, але не настільки яскраво, як того вимагає кадровий потенціал.
Не перестає дивувати "Севлюш". Команда безвольно сідає на дно турнірної таблиці. Виноградівці, в яких дуже багаті футбольні традиції, йдуть врівень із командами, які вже давно свої традиції розгубили. На цей раз довжанська "Боржава", яка за останні десять років значно здала позиції і тримається лише завдяки ентузіазму трьох-чотирьох любителів футболу, "тормознула" "Севлюш". Ми не применшуємо рівень довжанського футболу, ми говоримо про спад виноградівського футболу.
Нарешті прохання берегівських фанатів дійшли вух гравців їхньої команди, бо у Рахові "Берегвідейк" просто розтрощив далеко не слабенькі "Карпати". Знову не вийшли на гру футболісти "Бужори". Не те, що не вийшли, а взагалі іршавська команда може знятися з чемпіонату області. Хоча за період перерви все ще може змінитися. Щось трапилося у закарпатському аматорському футболі. Щоб так просто знімалися з чемпіонату області ясінянська "Говерла", іршавська "Бужора", у минулому сезоні іванівський "Колос", кольчинське "Кольчино", тячівський муніципальний клуб "Тячів" – тривожний і неприємний сигнал. Ясіня, Кольчино, Іршава, Тячів – це не Іванівці. У команди із Мукачівського р-ну майже нема славетних футбольних традицій, а ось у вище перерахованих їх багато. Ну, не можуть ці населені пункти бути сьогодні без великого футболу, так само, як і Ужгород, Хуст, Свалява, Перечин, Чоп, Волівець. Невже столітні традиції можуть зникнути так просто, бо у когось відпало бажання займатися командою?..
11 липня. Пістрялово. Стадіон "Метеор". 700 глядачів
"Метеор" – "Ф.Медвідя" – 3:1, юнаки 1:1

Голи: Іван Жаренко 12 хв., Олександр Зубанич 23 хв., Едуард Кекер 32 хв. – "Метеор"; Яніс Качур +52 хв. – "Ф.Медвідя".
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).
Асистенти арбітра: Сергій Українець, Ласло Зайтлер (Мукачево).
Делегат ФФЗ: Михайло Митровський (Ужгород).
Попередження: Яніс Качур – "Ф.Медвідя".
Вилучення: не було.
Мукачівське дербі зацікавило багатьох любителів футболу – як міста, так і району. Обидві команди у цьому сезоні демонструють зрілий, видовищний футбол і реально претендують на одне з призових місць чемпіонату. Та очікуваного протистояння не вийшло. На цей раз результат матчу було визначено до середини першого тайму. Протягом 20 хв. три м"ячі побували у воротах новодавидківців. На 12 хв. Кампов пасом врозріз вивів до воріт Івана Жаренка, і форвард пістрялівців відкрив рахунок. Ще через 10 хв. після прострілу з правого флангу Зубанич зіграв на випередження і подвоїв рахунок у матчі. На 35 хв. після чергової подачі з правого флангу на випередження зіграв Едуард Кекер, головою переправивши м"яч у сітку воріт. Після третього голу темп значно знизився, але моменти біля воріт гостей продовжували виникати. Збільшити кількість забитих м"ячів могли Жаренко та Кекер. На початку другого тайму Мкртчян рукою зупинив прорив новодавидківця Кампова, тож арбітр призначив пенальті, яке реалізував Яніс Качур. Гол із пенальті не змінив співвідношення на полі. Господарі продовжували домінувати, а новодавидківці відповідали рідкими контратаками.
11 липня. Вишково. Стадіон "Колос". 900 глядачів
"Вишково" – "Середнє" – 2:2, юнаки 1:2

Голи: Андрій Малик 37 хв., Юрій Піщальник 83 хв. – "Вишково"; Михайло Стегура +50 хв., Руслан Соскида 63 хв. – "Середнє".
Арбітр: Іван Староста (Іршава).
Асистенти арбітра: Михайло Полончак, Іван Попович (Іршава).
Делегат ФФЗ: Володимир Кочетов (Мукачево).
Попередження: К.Фейшуш – "Вишково", Р.Товт, В.Цап – "Середнє".
Вилучення: М.Костюк – "Середнє".
Поєдинок у Вишкові очікувався з нетерпінням. Середнянці разом із берегівчанами впевнено лідирували в чемпіонаті, а вишківчани набрали хід після середини першого кола і на фініші виглядали доволі грізною силою. Гості розпочали гру дуже впевнено, заволоділи ініціативою і до середини тайму диктували свої умови. Вишківчани знайшли у собі сили, значно підвищили швидкості і після 20 хв. ініціатива перейшла до господарів поля, які грали з середнянцями на рівних. Кінцівка тайму взагалі була за ними. На 37 хв. Малик відкрив рахунок у матчі.
Другий тайм знову потужно розпочали середнянці. Невдовзі Стегура з пенальті, а потім Соскида забили два м"ячі й вивели середнянців уперед. І знову футболістів гостей вистачило на якихось 20 хв., після чого ініціатива перейшла до вишківчан, які своєю
активністю притисли гостей до воріт. Небезпечні моменти різко зросли. Кілька разів голкіпер Костюк рятував середнянців, один раз їх виручила перекладина, а на 83 хв. уже ніщо не допомогло футболістам Ужгородщини. Удар Піщальника вирівняв ситуацію. Гості завершували матч у меншості, бо за фол останньої надії поле покинув голкіпер середнянців Костюк. Вишківчани були близькі до перемоги, але гості все-таки зуміли зберегти нічийний результат.
11 липня. Свалява. Стадіон "Авангард". 800 глядачів
"Поляна" – "Ялинка" – 4:1, юнаки 4:1

Голи: Михайло Реплюк +1 хв., Іван Скунзяк 5 хв., Богдан Костик 34 хв., Олександр Браєв 89 хв. – "Поляна". Микола Мандзюк 86 хв. – "Ялинка".
Арбітр: Сергій Дребужан (Мукачево).
Асистенти арбітра: Андрій Шулте, Вадим Шварц (Мукачево).
Делегат ФФЗ: Георгій Жига (Мукачево).
Матч у Сваляві розпочався доволі весело. Уже до 5 хв. два м"ячі побували в сітці воріт Йосипчука. Спочатку Реплюк із пенальті відкрив рахунок, а згодом Іван Скунзяк провів другий м"яч із гри. На 34 хв. Костик довів рахунок до розгромного. Майже весь перший тайм на полі домінували футболісти "Поляни". Великобичківці не спромоглися за всі 45 хв. створити щось путнє біля воріт господарів. У другому таймі швидкості у грі значно знизилися, але господарі продовжували тримати ініціативу в своїх руках. Наприкінці матчу команди обмінялися голами: спочатку Мадзюк зменшив розрив у рахунку, а потім Браєр встановив статус-кво. Ця перемога дозволила полянцям завершити перше коло на третьому місці, зменшивши відставання від Середнього до п"яти очок.

11 липня. Довге. Стадіон "Боржава". 1200 глядачів
"Боржава" – "Севлюш" – 3:2, юнаки 1:2

Голи: Руслан Максим 16 хв., Віктор Русин 66 хв., Максим Зінаков 86 хв. – "Боржава"; Олександр Грицкевич 2 хв., Йосип Кадар 12 хв. – "Севлюш".
Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород).
Асистенти арбітра: Юрій Бобаль, Сергій Боднар (Ужгород).
Делегат ФФЗ: Василь Козик (Мукачево).
Попередження: М.Магула – "Севлюш".
Із чим-чим, а з морально-вольовими якостями у довжанців повний порядок, що підтвердила недільна гра з виноградівцями. На 2 хв. форвард гостей Грицкевич відкрив рахунок у матчі, через 10 хв. молодий півзахисник Кадар провів другий м"яч у ворота Драгули. Будь-яка інша команда могла би зупинитися, але це аж ніяк не стосується довжанської "Боржави". Такий початок не вибив господарів із колії, і вже на 16 хв. Максим зменшив відставання в рахунку.
У другому таймі довбанці, підтримувані своїми уболівальниками, пішли на штурм воріт Гринишина. На жаль, гості намагалися зіграти на утримання рахунку, за що й поплатилися. На 66 хв. Русин зрівняв рахунок, а за 4 хв. до фінального свистка Зінаков вивів господарів уперед. Вольова перемога Довгого дозволила їм обійти в турнірній таблиці "Севлюш" і вийти на 9 місце.
11 липня. Рахів. Стадіон "Карпати". 600 глядачів
"Карпати" – "Берегвідейк" – 0:7, юнаки 1:1

Голи: Ігор Колопач 11 хв., Юрій Чонка 19 хв., Микола Надь 21, 43 хв., Роберт Давід 64, 69 хв. – "Берегвідейк". Віктор Новіков 51 хв. "Карпати" (автогол).
Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгородський р-н).
Асистенти арбітра: Петро Котубей (Виноградово), Юрій Шимон (Ужгородський р-н).
Делегат ФФЗ: Йосип Шитєв (Ужгород).
Попередження: В.Ретізник – "Карпати", В.Корнутяк – "Берегвідейк".
Як повідомив наш кореспондент Олександр Сільченко, нарешті берегівська команда показала ще одну результативну гру. Після останнього невдоволення уболівальників, "берегівське цунамі" як водою знесло аутсайдерів чемпіонату. Перед матчем було багато прогнозів про те, що рахівчани можуть попсувати нерви чемпіонам, але поки що "Карпати" поступаються "Берегвідейку" за всіма статтями.
Із перших хвилин чемпіони показували свій клас. Видно було, як гравці "Берегвідейка" хотіли видавити максимум із самих себе. Постійні удари Юрія Чонки нагадували про те, хто тут бореться за лідерство у заліку бомбардирів. Молодий Роберт Давід розкривав свій талант з кожним володінням м"ячем, навіть прокинувся Микола Надь і почав робити свою справу на всі "5". Берегівський наступ на ворота "Карпат" у першому таймі закінчився з рахунком 4:0. У другому таймі червоно-білі й не збиралися зменшувати оберти. Рахівчани відбивалися, але все було марно – клас гравців Берегова настільки перевищував своїх опонентів, що господарі навіть не мали змоги нормально володіти м"ячем. У підсумку ще три голи-красені влетіли у сітку воріт рахівчан. Перемога 7:0 дає стовідсоткову насолоду під час майбутньої відпустки гравцям "Берегвідейка".

Підсумки першого кола чемпіонату області ми подамо у наступному номері. Готується доволі глибокий аналіз, який дасть відповіді на доволі багато питань, які не видно на поверхні.
Трійка призерів – "Берегвідейк", "Середнє", "Поляна". Гонку бомбардирів очолюють Соскида ("Середнє") – 13 голів, Чонка ("Берегвідейк") – 10, Костик ("Поляна") – 10.
У турнірі юнаків після першого кола лідирують юні середнянці – 31 очко. Друге-третє місця діляють полянці та берегів чани, в яких по 29 очок.

Наступний матч чемпіонату області відбудеться 8 серпня, коли стартуватиме друге коло в обласному футболі.
"СпортТайм"
13 липня 2010р.

Теги:

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини