У Закарпатській облраді створено коаліцію депутатських фракцій і підписано текст відповідної угоди

Перебіг вчорашнього засідання I-ї сесії Закарпатської обласної ради V скликання недвозначно підтвердив факт створення депутатської більшості у найвищому представницькому органі Закарпаття

У Закарпатській облраді створено коаліцію депутатських фракцій і підписано текст відповідної угодиДо коаліції політичних сил, що висунули і підтримали на посаду голови обласної ради представника Блоку „Наша Україна” Михайла Кічковського, увійшли, окрім „Нашої України”, більша частина представників облрадівської фракції Блоку Юлії Тимошенко, представники Соціалістичної партії України, обидві партії угорців Закарпаття – Партії Угорців України – КМКС і Демократичної партії угорців України, а також облрадівської фракції Партії регіонів України.

Текст угоди про створення коаліції представники відповідних політичних сил підписали 16 квітня.

Якщо взяти до уваги, що перше сесійне засідання обласної ради в новому складі було пробою політичних сил, то не дивно, що кількісний склад коаліції у часовому проміжку від початку засідання і до його завершення зазнав деяких змін.

Так, якщо кандидатуру Михайла Кічковського підтримали 68 депутатів, то за кандидатури його заступників Василя Брензовича і Михайла Мартина проголосували вже, відповідно, 72 і 73 депутати із 88, що взяли участь у роботі сесії.

Всього ж, нагадаємо, новий депутатський корпус обласної ради складають 90 депутатів.

За межами коаліційної більшості залишилася тільки менша частина фракції БЮТ і представники колишнього Народного блоку Литвина, котрі вже встигли відмежуватися від свого партійного лідера, назвавши відповідну фракцію в облраді не за назвою політичної сили, під знаменами якої йшли на вибори, а просто „Народна”.


УГОДА
ПРО СТВОРЕННЯ КОАЛІЦІЇ ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ

ПРЕАМБУЛА

Представляючи інтереси територіальної громади Закарпатської області, турбуючись про долю виборців краю, для спільної роботи по здійсненню депутатських повноважень у Закарпатській області, ми, депутати Закарпатської обласної Ради – представники депутатських фракцій, заявляємо про створення Коаліції демократичних сил в складі депутатських фракцій:
• Блоку “Наша Україна”;
• Партії Регіонів;
• Групи депутатів Блоку Юлії Тимошенко;
• КМКС;
• Демократичної партії угорців України;
• Соціалістичної партії України
(далі за текстом – Коаліція).
Учасники Коаліції узгодили мету, головні принципи та основи її формування.

1. МЕТА КОАЛІЦІЇ

Коаліція створюється з метою:

1.1. Забезпечення, вираження і захисту інтересів територіальної громади (села, селища, міста чи їх громад), спрямування зусиль учасників коаліції на виконання передвиборних програм.

1.2. Визначення загальних принципів соціально-економічного, культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

1.3. Створення більшості у Закарпатській обласній Раді (далі за текстом – Рада).

1.4. Узгодження кандидатури голови Ради, заступників голови Ради та голів постійних комісій Ради.

2. ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ КОАЛІЦІЇ

2.1. Коаліція формується на основі єдності політичних, ідеологічних поглядів депутатських фракцій, за спільністю соціально-економічних, етнографічних, культурних проблем, які вони вирішують.
2.2. Учасниками Коаліції є депутатські фракції, членами яких є депутати Ради, які прийняли рішення створити Коаліцію.

2.3. Коаліція утворюється на строк повноважень обласної ради.

3. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ:

3.1. Коаліція є добровільним об’єднанням депутатських фракцій, яке формується у Раді за результатами виборів і на основі узгодження політичних позицій.

3.2. Коаліція приймає і виконує свої рішення на підставі Конституції України, Закону України “Про місцеве самоврядування”, Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, інших нормативно-правових актів та цієї Угоди, виходячи з інтересів територіальної громади (села, селища, міста чи їх громад) і принципів розбудови України як правової, демократичної європейської держави.

3.3. Будь-який тиск на Коаліцію, членів депутатських фракцій - учасників Коаліції в зв’язку з їх депутатською та політичною діяльністю є неприпустимим. Будь-який факт такого тиску одержить адекватну реакцію Коаліції.

3.4. Коаліція самостійно визначає основні засади своєї діяльності, напрямки розвитку і діє на принципах самоврядування.

3.5. Будь-які угоди з іншими депутатськими фракціями, які мають на меті насильницьке повалення державного ладу, устрою, обмеження суверенітету, зменшення існуючих прав і свобод громадян для Коаліції є неприпустимими.

3.6. Припинення членства депутатської фракції у Коаліції відбувається на основі рішення, прийнятого більшістю депутатів відповідної депутатської фракції.

4. ОСНОВОПОЛОЖНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ КОАЛІЦІЇ

Основоположними засадами діяльності Коаліції є:

4.1. Демократичне обговорення і прийняття рішень з усіх питань, що є предметом діяльності Коаліції, в поєднанні з особистою відповідальністю кожного за їх виконання.

4.2. Узгодження та дотримання спільної (єдиної) позиції учасниками Коаліції з основних питань, що вносяться на розгляд Ради і визначені такими більшістю Коаліції. Член депутатської фракції, яка є учасником Коаліції, не може діяти від імені Коаліції, якщо він на це спеціально не уповноважений рішенням Коаліції. Дії депутата, на які він відповідним чином не уповноважений, або вчинені із перевищенням таких повноважень, є особистою позицією депутата. У цьому випадку Коаліція не несе відповідальності за дії депутата.

4.3. Відстоювання організації роботи Ради на засадах дотримання депутатами, керівництвом Ради норм та положень Конституції України, законодавства України, Регламенту Ради.

5. РЕГЛАМЕНТНІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1. Учасниками Коаліції є депутатські фракції, які підтримують політичні, ідеологічні засади та позиції Коаліції, зобов’язуються виконувати рішення Коаліції.

5.2. У своїх діях, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, а також при публічних виступах (у тому числі й у засобах масової інформації) усі члени депутатських фракцій – учасників Коаліції керуються програмними та організаційними принципами Коаліції, прийнятими нею рішеннями.

5.3. У випадку грубого чи систематичного (2 рази і більше) порушення учасником Коаліції програмних або організаційних принципів та положень, ухвалених Коаліцією, він може бути виключений з її складу рішенням, за яке проголосувало не менше 2/3 присутніх на засіданні Коаліції, на підставі висновків, що надаються спеціально створеною для перевірки таких фактів комісією із членів депутатських фракцій – учасників Коаліції. Комісія створюється за рішенням Голови Коаліції у складі депутатів, які є членами депутатських фракцій – учасників Коаліції (по одному депутату від кожної депутатської фракції, що є учасником Коаліції).

5.4. Коаліція виступає гарантом забезпечення прав депутатів — членів учасників Коаліції у Раді, відстоює їх честь та гідність.

5.5. Коаліція проводить свої засідання у сесійні тижні Ради перед пленарними засіданнями Ради, визначеними для голосування, а також у разі необхідності Коаліція проводить позачергові засідання - за рішенням Коаліції чи її Голови, якщо більшістю членів депутатських фракцій – учасників Коаліції не буде прийнято інше рішення.

5.6. Коаліція проводить свої засідання відкрито і гласно. За рішенням Коаліції може бути проведено закрите засідання.


5.7. Засідання Коаліції є чинними якщо у ньому бере участь не менше ніж 1/2 загального складу депутатів – членів депутатських фракцій, які є учасниками Коаліції.

5.8. Усі рішення Коаліції приймаються на її засіданні.

5.9. На засіданнях Коаліції ведеться протокол. Рішення, що приймаються без протоколу, вносяться до протоколу наступного засідання.

5.10. Рішення Коаліції є правомочним і обов’язковим для всіх учасників Коаліції, якщо воно прийнято 2/3 присутніх на її засіданні членів депутатських фракцій – учасників Коаліції, за винятком випадків передбачених цією Угодою.

5.11. Рішення, прийняті більше, ніж 1/3, але менше, ніж 2/3 присутніх на засіданні Коаліції членів депутатських фракцій – учасників Коаліції, носять рекомендаційний характер для всіх учасників Коаліції.

5.12. Організація роботи Коаліції здійснюється на основі перспективного та поточного планування з урахуванням пропозицій депутатів, які є членами депутатських фракцій - учасників Коаліції.

6. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЧЛЕНІВ КОАЛІЦІЇ

6.1. Учасники Коаліції зобов’язані суворо дотримуватись Конституції України, Закону України “Про місцеве самоврядування”, Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, інших нормативно-правових актів, а також цієї Угоди.

6.2. Учасники Коаліції зобов’язані брати участь у засіданнях та роботі Коаліції, Ради, а також її комісій.

6.3. Учасники Коаліції мають право:
- на пропорційне представництво в постійних та тимчасових комісіях;
- попередньо обговорювати кандидатури посадових осіб, яких обирає, призначає чи затверджує Рада;
- на гарантований виступ свого представника на пленарному засіданні Ради з кожного питання порядку денного сесії ради;
- здійснювати інші права, передбачені нормативно-правовими актами України та цією Угодою.




7. КЕРІВНИЦТВО ТА ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ КОАЛІЦІЇ

7.1. Керівними органами Коаліції є:
- Засідання Коаліції;
- Рада Коаліції;
- Голова Коаліції.

7.2. Виключно на Засіданні Коаліції приймаються рішення:
- про прийом та виключення зі складу Коаліції;
- про обрання і звільнення Голови Коаліції;
- про внесення змін та доповнень до рішень Коаліції;
- про внесення змін та доповнень до цієї Угоди;
- про розпуск Коаліції.

7.3. Для вирішення питань оперативного характеру створюється Рада Коаліції, до якої входять Голова Коаліції та представники кожної із депутатських фракцій – учасників Коаліції: по одному представнику від кожної п’ятірки членів кожної депутатської фракції – учасника Коаліції. Якщо під час голосування стосовно певного питання голоси членів Ради Коаліції поділилися навпіл, Голова Коаліції має додатковий голос.

7.4. Голова Коаліції обирається (звільняється) на її засіданні із числа депутатів Ради - членів депутатських фракцій, які є учасниками Коаліції, шляхом прямого відкритого голосування 2/3 присутніх на засіданні депутатів відповідної Ради - членів депутатських фракцій, які є учасниками Коаліції.

7.5. Голова Коаліції:
- скликає позачергові і проводить чергові Засідання Коаліції;
- без доручення представляє Коаліцію в інших депутатських об'єднаннях, керівних органах Ради, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, громадських та міжнародних організаціях;
- має право підпису від імені Коаліції;
- робить заяви від імені Коаліції;
- здійснює інші повноваження, передбачені цією Угодою.

8. РОЗПУСК КОАЛІЦІЇ
8.1. Розпуск Коаліції відбувається на підставі відповідного рішення Коаліції.

9. ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО УГОДИ

9.1. Зміни та доповнення до цієї Угоди вносяться виключно на засіданні Коаліції шляхом прийняття додаткової угоди.

10. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

10.1. Угода набирає чинності з моменту її підписання депутатами Ради – уповноваженими представниками кожної із депутатських фракцій, які вирішили створити Коаліцію. Уповноваженим на укладення(підписання) даної Угоди представником депутатської фракції є депутат відповідної депутатської фракції, стосовно якого остання прийняла рішення про наділення його повноважень щодо укладення (підписання) цієї Угоди.

10.2. Коаліція вважається створеною з моменту підписання цієї Угоди усіма уповноваженими на те представниками депутатських фракцій.


Уповноважені представники депутатських фракцій:

Блоку “Наша Україна” В.Балога

Партії Регіонів О.Ледида

Групи депутатів Блоку Юлії Тимошенко М.Мартин

КМКС М.Ковач

Демократичної партії угорців України Е.Кевсегі

Соціалістичної партії України О.Пристая

16 квітня 2006 року

19 квітня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини