В Ужгороді відбулося урочисте представлення новоствореної федерації міста з міні-футболу

У неділю на ужгородському стадіоні ЗОШ №7 I-III ступенів відбулося урочисте представлення новоствореної федерації міста з міні-футболу. Із цієї нагоди було організовано турнір, в якому взяли участь кращі команди міста з міні-футболу та гості зі Словаччини й Угорщини.

В Ужгороді відбулося урочисте представлення новоствореної федерації міста з міні-футболу

На урочистому відкритті виступили депутати Ужгородської міської ради Тиберій Зомбор та Йосип Адам, які відмітили велику роль футболу у розвитку нашого суспільства. На їх думку, міні-футбол знайшов свою нішу. У непростий час, коли економічна криза наклала відбиток на розвиток багатьох галузей народного господарства, саме міні-футболу не потрібні великі стадіони, солідні кошти на утримання клубів. Мінімальні затрати дозволяють проводити повноцінні чемпіонати та великі турніри.
Голова новоствореної федерації з міні-футболу Андрій Варцаба запевнив присутніх у тому, що федерація докладе всіх зусиль для покращення розвитку з міні-футболу і разом із федерацією футболу міста виведе ужгородський футбол із кризи, в якому він опинився за роки незалежності України через відсутність як організаційної роботи, так і уваги з боку влади.
Тіберій Зомбор, Йосип Адам, Андрій Варцаба побажали учасникам турніру успіхів у боротьбі за головний приз, міцного здоров’я, а новоствореній ужгородській міській федерації з міні-футболу – плідної роботи усім.
Після урочистого відкриття головний суддя змагань Петро Милян провів жеребкування, дав настанови арбітрам та гравцям, і I міжнародний турнір на кубок ужгородської міської федерації з міні-футболу стартував.
У змаганнях взяли участь команди "Горяни", "Проспект", "Моноліт-Радванка", "Стандарт", "Загонь" (Угорщина) та "Міхаловце" (Словаччина). За Положенням команди були розділені на дві групи, в яких зіграли за коловою системою. По дві кращі команди виходили до півфіналу. Переможці виборювали головний приз, а переможені боролися за третє місце. Після зональних змагань до півфіналу потрапили "Стандарт", "Загонь", "Горяни" та "Радванка-Моноліт". У першому півфіналі завдяки двом голам Василя Гомоная "Радванка-Моноліт" із рахунком 2:1 переграла ФК "Горяни". Матч команд "Загонь" та "Стандарт" завершився внічию 2:2, а серію пенальті краще виконали євростандартівці. У матчі за третє місце "Загонь" і "Горяни" не виявили переможця, а пенальті краще пробивали сусіди з Угорщини. У фіналі "Стандарт" приємно здивував. Ця команда демонструвала справді видовищний і технічний футбол і сповна заслуговувала на перемогу, але "Радванка-Моноліт" – команда амбітна й досвідчена. Саме досвід і бомбардирські якості Василя Гомоная стали причиною успіху останніх. Точний удар Гомоная приніс перемогу у турнірі ФК "Радванка-Моноліт" (президент клубу Тіберій Зомбор).
Оргкомітет визнав кращим воротарем турніру Євгена Прозора (ФК "Проспект"), який блискуче провів усі матчі. Кращим бомбардиром турніру став Василь Гомонай ("Радванка-Моноліт"), а найкращим гравцем визнано Павла Кривку (ФК "Стандарт"). Переможець і призери турніру нагороджені грамотами та кубками, а учасник фінальної частини, ФК "Горяни", отримав футбольний м’яч від відомого у минулому футболіста Юрія Чиркова. Призи лауреатам вручали Андрій Варцаба та Тіберій Зомбор-молодший. Допомогу у проведенні міжнародного турніру, присвяченого створенню Ужгородської міської федерації з міні-футболу, надали ТОВ "Моноліт", ЗФПП "Тес Фонд", РА "Дрім", мотельно-ресторанний комплекс "Наутіліус", магазин спортивного одягу та інвентарю Юрія Чиркова, представник "Пиво Чернігівське" в Ужгороді, директор ВПУ ТТХ Віктор Кощак.
Перший турнір із міні-футболу під керівництвом новоствореної міської федерації з міні-футболу був проведений на високому рівні, в чому велика заслуга головного організатора турніру та одного із засновників ужгородської міської федерації з міні-футболу Тіберія Зомбора-молодшого. Тіберій Тіберійович поділився думками з приводу турніру та роботи міської федерації з міні-футболу. Він, зокрема, зазначив: "Економічна криза, яка торкнулася суспільства, наклала відбиток і на розвиток спорту, зокрема й улюбленої нами гри – футболу.
У нашому місті за останні роки майже перестали існувати такі потужні підприємства, як "Машзавод", "Мехзавод", "Ужгородприлад", "Турбогаз", ФМК та багато інших, за рахунок яких культивувався і підтримувався футбол Ужгорода. Раніше у чемпіонаті міста з футболу виступало понад 30 команд. На даний час їх залишилося 5-6. Значно зменшилася кількість футбольних полів та майданчиків.
І все ж ми не перестали любити цю гру мільйонів, яку називають спортом №1 у світі. Сьогодні любителі футболу, ветерани збираються і грають футбол там, де тільки можна. Тож ми вирішили створити міську федерацію з міні-футболу, щоб об’єднати зусилля небайдужих до футболу й спорту мешканців міста і надати їм можливість займатися улюбленою грою. Майданчики для гри у міні-футбол можна облаштувати у мікрорайонах Ужгорода.
Разом із федерацією футболу міста зробимо все можливе, щоб створити необхідні умови для занять спортом і футболом безпосередньо. Ми проводитимемо різноманітні турніри, зокрема й повноцінний чемпіонат міста серед різних вікових груп – як дитячих, так і дорослих та ветеранських. Плануємо проводити турніри, присвячені пам’ятним датам чи видатним ужгородцям. Міні-футбол заповнить нішу і значно збільшить кількість мешканців міста, які зможуть продовжувати займатися улюбленою грою, а це в свою чергу сприятиме зміцненню здоров’я, і, маємо надію, відлучить молодь від безцільного проведення часу, паління та алкоголізму.
Ужгородська міська організація з міні-футболу разом із владою міста та федерацією футболу Ужгорода створить необхідні умови для процвітання футболу в Ужгороді.
Даний турнір – це перша ластівка, але його підтримали наші однодумці. До нас приїхали гості з Угорщини й Словаччини, що свідчить про популярність цього виду спорту.
У міні-футболу велике майбутнє. Сьогодні з нами сотні любителів футболу, а завтра їх будуть тисячі".
Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

Спорт-тайм
06 липня 2010р.

Теги: міні-футбол, федерація

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини