Ужгород: Ратушняк готовий передати всі комунальні підприємства БЮТу, а Юлію Тимошенко призначити на КП "Уж-тепло" директором

Без перебільшення, тарифна баламута, свідками і заручниками якої стали ужгородці (як і вся Україна), вже набила оскому й викликає переваж-но глибоке роздратування, бо зрозуміло: з наро-дом знову бавляться й забавляються. З цим питанням ми і звернулися до міського голови Сергія Ратушняка.

Ужгород: Ратушняк готовий передати всі комунальні підприємства БЮТу, а Юлію Тимошенко призначити на КП "Уж-тепло" директором— Навколо тарифів ведеться політична тріскотня, — узагальнив тему розмови міський голова Сергій Ратушняк. — Як її припинити? Я письмово звернувся до Юлії Володимирівни й офіційно запропонував обласній організації партії "Батьківщина": всі комунальні служби я віддаю партії "Батьківщина", а на КП "Уж-тепло" Юлію Володимирівну я готовий призначити директором. Нехай спробує працювати за тарифами не тільки 1991-го чи 1961-го року, а й 1936-го. Розмови про зниження тарифів — це тільки теревені. І ось чому: сама держава визнавала багатьма постановами й законами, що ми надавали послуги, тобто продавали продукцію нижче її собівартості. Держава зобов’язувалася провести компенсацію, у тому числі й за прем’єрства Ющенка та віце-прем’єрства Тимошенко. І тільки у серпні—вересні минулого року держава перекрила перед нами борги за період 1999 —2000 років. Другий важливий момент: у змінах тарифів роль міської влади зосереджена щонайбільше тільки у 10 відсотках, бо 90 відсотків — це вартість газу та електроенергії, заробітна плата і нарахування на заробітну плату. Якщо ж дехто думає, що на цих десяти відсотках можна заробляти мільярди, то нехай це продемонструє як керівник! Третій момент: попередня влада, намагаючись бути доброю й гарною, не підвищувала тарифи. І що ми маємо? Всі комунальні підприємства збанкрутували: 68 млн. грн. ми отримали боргу за спожите тепло, 29 млн. грн. за спожиту воду, 1,3 млн. у КАТП — майно банкрута розпродається податковою інспекцією. Що ж далі? Почнуть продавати дороги у приватні руки за борги?.. Хотів би запитати цих популістів: хіба це шлях виходу з кризи?

Це про передумови нинішньої ситуації. Стосовно ситуації з тарифами, що маємо на сьогодні. Рентабельність комунальних підприємств, що подають населенню тепло, воду, забезпечують водовідведення, роботу ліфтів, вивіз сміття, не перевищує 1,2 відсотка. На бюджет робимо навантаження від 3 до 5 відсотків і до 7 відсотків робимо навантаження на бізнес. Таким чином, бізнес на 97 відсотків і бюджет на 100 відсотків сплачують тарифи, чим перекриваються платежі, які не додає населення.

Інше. Юлія Володимирівна на посту прем’єра всіх заганяла до СОТ. Знизили мито настільки, що на сьогодні ми практично маємо вже не позитивне сальдо експорту над імпортом — 2,4 млрд. грн., як було в 2004 році, а від’ємне — 6,7 млрд. грн. При наших запасах валюти в Нацбанку 12 млрд. грн. через рік нам виставлять дефолт і проголосять банкрутом цілу державу. Не окреме КАТП чи Ужтеплокомуненерго, а цілу державу!

Очікується, що в червні ми станемо членами СОТ. Там у нас є відстрочки з аграрного сектора, по банківській сфері, по лізингових, страхових компаніях, по судових реформах — від 3 до 8 років. А ось що стосується комунальних платежів — там немає відстрочки ні на секунду! Мати справу з державою, що може дотувати п’яницю на дорогому авто, але не платить за комунальні послуги (у нас таке масово), ніхто не захоче!

І насамкінець. Я патріот цього міста і люблю Закарпаття, а тому своє завдання бачу в тому, щоб пустирі перетворити на готельні, торговельні, розважальні, спортивно-оздоровчі комплекси, житлові квартали. На Загорській, до прикладу, плануємо житловий масив на три тисячі квартир. Іншим своїм стратегічним завданням бачу залучення у комунальну сферу потужних європейських інвесторів. Вони також навідуються до Мукачева, але, подивившись на мукачівські тарифи, навіть не допивши каву, повертаються до Ужгорода. А зі мною працюють усі! Французи, швейцарці, чехи готові вкладати кошти в теплове господарство Ужгорода, є також бажаючі робити інвестиції в розвиток сміттєзбирального, водного господарств. Зважаючи на ужгородські тарифи, з нами на сьогодні працюють найпотужніші компанії Європи, такі, що мають обороти понад 40 млрд. євро на рік. Розумію, що мої кроки сьогодні деким сприймаються як непопулярні, але вони стратегічно вірні та важливі, бо спрямовані на те, щоб Ужгород став дійсно європейським, а ужгородці отримали зовсім іншу якість життя!.. Я хочу залучити в комунальну сферу 200 млн., в розбудову кварталів понад 350 млн., і це без копійки бюджетних коштів.

Останні дев’ять місяців ми не виходимо в ефір, не даємо інтерв’ю, не збираємо майданів. Ми працюємо.
РІО
24 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини